Fotturer i Rovinj

Vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur.

Her skal vi bo godt i frodige omgivelser ved havet og nyte daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige lokale reiseleder. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell.

Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Turen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Høydepunkt:
✔ Flott strandhotell i rolige omgivelser
✔ 4 flotte vandredager
✔ Båt ut til fiskerlandsbyen Vrsar
✔ Besøk på lokal vingård

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
10 990,-
Dager:8
Inkludert:
• Fly Oslo – Venezia/Pula - Oslo eller tur retur Oslo - Pula, med alle skatter og avgifter
• Overnatting 7 netter i dobbeltrom på Hotel Eden Rovinj
• Frokost og middager på hotellet
• Lunsj på restaurant eller piknik på vandringsdagene
• All transport og utflukter som nevnt i program
• Svensk reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Øvrige måltider
• Ekstra utflukter dag 4 & 6
• Tilslutning fra andre byer
• Tips
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1     ANKOMST (M)
Vi ankommer Venezia (apr) / Pula (mai & sep) og tar buss til hotell i Pula (ca. 3 timer for Venezia, ca. 30 min. for Pula). Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet som alle kvelder.

DAG 2     ORIENTERINGSTUR (F, L, M)
Etter en god frokost begir vi oss ut på en orienteringstur i skogsområdet rundt hotellet og inn mot sentrum av Rovinj. Gjennom trange små gater og pittoreske små torg tar vi oss opp til St.Eufemias kirke hvor vi får vakker utsikt over Rovinj. Vi fortsetter ned til byens grønnsaksmarked, hvor man kan kjøpe lokale produkter som olivenolje, honning, lavendelolje og trøffelprodukter. Vi avslutter dagens tur med felles lunsj på en lokal taverna. Ettermiddagen er fri før vi møtes igjen til middag på hotellet.

Ca 8 km, +60m/-60m

DAG 3    ST.SIMONS VANDRINGSLED - GRACISCE (F, L, M)
Etter frokost blir vi transportert  med buss ca. 1 time, til byen Gracisce som ligger i sentrale Istria. Byen ble bygd under middelalderen og er veldig godt bevart. Herfra har vi vakker utsikt over området hvor dagens vandring skal gå, samt over fjelltoppen Ucka. Leden er oppkalt etter en av kirkene vi passerer underveis, som er bygd til ære for helgenen St.Simon. Vi passerer et av Istrias høyeste fossefall, Sopot, som er over 30 meter høyt. Her spiser vi vår medbragte matpakke. Dagens vandring avsluttes der vi startet, i Gračišće, hos en lokal vinprodusent. Bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på kvelden.

Ca 9 km, +350m/-350m

DAG 4    FRIDAG MED MULIGHET FOR EKSTRA UTFLUKT (F, M)
Dagen er fri til å slappe av og nyte området. Middag på hotellet.

De som ønsker kan bli med på en utflukt til Istrias største by, Pula. Her rusler vi rundt blant romerske monument og ser blant annet verdens sjette største amfiteater. Fritid for shopping og lunsj. På veien tilbake til Rovinj stopper vi på olivenoljemuseet i Bale, hvor vi får smake på 3 lokale olivenoljer.

Pris kr. 520,- pr.person (min. 10 deltakere). Utflukten må forhåndsbestilles.

DAG 5    ISTRIAS STOLTHET - FJELLET UCKA (F, L, M)
Etter frokost kjører vi buss til den østre delen av Istria-halvøya, til fjellet Ucka. Vi starter dagens vandring på 920 meters høyde, på en plass som kalles "Poklon“. På denne plassen tok vandrere i gamle dager farvel med den ene eller andre siden av fjellet når de vandret over fjellkammen. Turen i dag er noe mer krevende. Vi beregner ca. to timer opp til toppen, gjennom en vakker bøkeskog. Vel oppe på toppen Vojak (1396 m.o.h.) får vi en fantastisk utsikt over byen Rijeka og Kvernerbukten med øyene Krk og Cres. I klart vær kan man se helt til Dolomittene i Italia og de Slovenske alpene. Herfra starter vår nedstigning. Til å begynne med går vi på åpen mark og senere gjennom skog. Etter vandreturen inntar vi felles lunsj på en lokal taverna. Transport tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Ca 9 km, +470m/-470m

DAG 6    FRIDAG MED MULIGHET FOR EKSTRA UTFLUKT (F, M)
Fridag. Middag på hotellet.

De som ønsker kan bli med på en utflukt til kunstnerbyen Grožnjan. Her går vi først en tur samlet før vi får litt tid på egenhånd til å slappe av med en kaffe eller litt shopping. Vi reiser så videre til Motovun for vinsmaking med snacks.

Pris kr. 590,- pr.person (min. 10 deltakere). Utflukten må forhåndsbestilles.

DAG 7    VRSAR - POREC (F, L, M)
Etter frokost blir det båttur fra Rovinj til fiskelandsbyen Vrsar, som ligger like nord for Limfjorden. Her går vi i land og begynner dagens vandring. Vi følger den brokete og grønne kysten gjennom skoger, enger og forbi campingplasser. Under vår vandring går vi gjennom byen Funtana, hvor det under den romerske perioden fantes ferskvannskilder som sprutet opp som fontener. I området Zelena Laguna (Den Grønne Lagunen) inntar vi vår lunsj på en lokal restaurant. Vi fortsetter gjennom den Blå Lagunen (Plava Laguna) før vi til slutt kommer frem til Porec. Her får vi litt tid på egenhånd før vi returnerer til Rovinj med båt. Middag på hotellet.

Ca 16 km, +40m/-40m 

DAG 8    HJEMREISE (F)
Dagen er fri til egen disposisjon, før bussen henter oss på ettermiddagen for transport til flyplassen i Pula og retur til Norge på kvelden.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

HOTEL EDEN ****
Luja Adamovica 33
52210 Rovinj

Godt hotell som ligger fredelig til ved utkanten av den 100 år gamle skogen Zlatni Rt i Rovinj, bare 2 min. gange fra stranden og 20 min. gange fra gamlebyen i Rovinj. Hotellet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr utendørs- og innendørs basseng samt en privat bukt med kostnadsfrie strandstoler og parasoller.

Wellness & Spa har 4 behandlingsrom, en spasuite for parbehandlinger, avslapningssone, et moderne treningsstudio og en Vital-bar. I den termiske sonen finner du både vanlig og infrarød badstue, tyrkisk bad og avslapningsrom. Hotel Eden tilbyr dessuten ulike underholdningsfasiliteter, som hobby-verksted, en kroatisk språkskole og diverse idretter til lands og vanns, som vannpolo, basketball, tennis, badminton og boccia.

Alle rom har klimaanlegg, balkong, safe, minibar, hårføner, satellitt-TV og gratis Wifi. De ulike restaurantene på stedet serverer smakfull kroatisk og internasjonal mat.

     

 


 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
28/4Oslo GardermoenFotturer i RovinjFullbooket, venteliste10 990,-Book på ventelisteMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
5/5Oslo GardermoenFotturer i RovinjFullbooket, venteliste10 990,-Book på ventelisteMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
8/9Oslo GardermoenFotturer i RovinjMer enn 814 990,-BestillMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
15/9Oslo GardermoenFotturer i RovinjMer enn 814 990,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 1 290,-

Flytider med Norwegian apr/mai:

28. apr:     Oslo Gardermoen - Venezia     10:40-13:20

05. mai:     Pula - Oslo Gardermoen        20:40-23.20


05. mai:     Oslo Gardermoen - Pula        17:20-20:00

12. mai:     Pula - Oslo Gardermoen        20:40-23:20

 

Flytider med Norwegian september:

08. sep:     Oslo Gardermoen - Pula        17:20-20:00

15. sep:     Pula - Oslo Gardermoen        20:40-23:20

 

15. sep:     Oslo Gardermoen - Pula        17:20-20:00

22. sep:     Pula - Oslo Gardermoen        20:40-23:20


Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.