Fotturer og kultur i Toscana

Vandring i Toscanas fantastiske landskap er en helt spesiell opplevelse. Her skal vi nyte vakker natur, sjarmerende middelalderbyer, vinsmaking og storslåtte kulturskatter.

Vi bor midt i den unike middelalderbyen San Gimignano, en av verdens best bevarte middelalderbyer, oppført på Unescos liste over verdensarven. Her finnes et rikt utvalg av butikker, barer og restauranter og byen ligger dessuten på den gamle pilegrimsveien, Via Francigena.

Under våre turer besøker vi flotte byer som Volterra, historiske Siena, Monteriggioni og Pienza, og på veien legger vi inn hyggelige stopp for lunsjer samt smaksprøver på både lokale viner og oster.

Terrenget er kupert, men ikke veldig anstrengende å gå i. Vandringene er på ca. 6-8 km og varer ca. 3 timer. Høydemeter er på maks 150-200 meter per dag.

En opplevelse du sent vil glemme!

Høydepunkter:
✔ Fem flotte vandredager
✔ Toscanas fineste middelalderbyer
✔ Pilegrimsveien Via Francigena
✔ Smaksprøver på lokal vin og ost

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1   Ankomst (M)
Ankomst Pisa flyplass på ettermiddagen. Her blir vi møtt av reiselederen og sammen tar vi buss til hotellet vårt som ligger i den koselige landsbyen San Gimignano (ca. 1,5 t). Velkomstmiddag med vin.

Dag 2   San Gimignano (F)
Vandring i området rundt San Gimignano. Byen er kjent for sin gode hvitvin, og vi får smake både på vin og olivenolje. Vandring ca. 8 km.

Dag 3   Monteriggioni og Siena (F)
Vi kjører buss til området rundt Monteriggioni, en liten middelalderby som i sin tid beskyttet pilegrimene langs Via Francigena, som vi også spaserer langs gjennom ulike landskap og historiske landsbyer. Ettermiddagen tilbringer vi i en av Italias vakreste kulturbyer, Siena.
Vandring ca 8 km.

Dag 4   Pave Pius by og Montepulciano (F)
I dag blir det en litt lenger busstur til Pave Pius II’s by Pienza. Her nyter vi storslåtte utsikter, og vi besøker også en produsent av byens berømte pecorino-ost, før vi besøker vinbyen Montepulciano.
Vandring ca. 6 km.

Dag 5   Fridag. Mulighet for ekstra utflukt til Firenze (F)
Bli med til byen Firenze, den største perlen i selve Toscana og renessansens skattekammer, og få med deg høydepunkter fra byen. Denne utrolig vakre middelalderbyen har bergtatt store kunstnere som Leonardo da Vinci, Botticelli og Michelangelo. Buss og guidet omvisning  i sentrum av Firenze for et tillegg på kr 850,-

Dag 6   Volterra (F)
I dag går turen til Voleterra, ca. en halvtimes busstur fra hotellet. Byen ligger som en ørneborg i landskapet, og vår vandring byr på flotte utsikter til byen.
Vandring ca. 8 km.

Dag 7   Vinområdet Chianti (F, M)
Vi går mellom vinranker og skog i Chianti-distriktet og lærer om områdets tradisjoner. Underveis vil du også se San Gimignanos imponerende silhuett i det fjerne. Vandring ca. 6 km. Avskjedsmiddag med vin.

Dag 8    Avreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for transport tilbake til Pisa flyplass og videre hjemreise til Norge.

F= frokost    M= middag

Hotell

Hotel La Cisterna ***
Piazza Della Cisterna 23
53037 San Gimignano

Hotel La Cisterna ligger i en elegant bygning fra 1400-tallet, i et pittoresk nabolag i hjertet av sjarmerende San Gimignano.
Rommene har klimaanlegg, gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV med satellittkanaler.

De fleste rom på La Cisterna har utsikt over torget eller den vakre toscanske landsbygda.

     
 

KART

KART