Storbyen Zagreb og Istrias strand

 

På en reise fra øst til vest i det nordlige Kroatia, møtes du av gjestfrihet, kultur og opplevelser sammen med lokalbefolkning.

På denne turen får du en kombinasjon med den spennende storbyen - Zagreb og småbyen Umag, som ligger vakkert ved Adriaterhavets kyst. Zagreb omtales ofte som «- byen som ikke er for liten og ikke for stor den er rett og slett en passe stor -».

Sentrum av Zagreb minner på mange måter om Wien i forhold til vakker arkitektur. Habsburgerne satte sitt tydelige preg på byen gjennom flere hundre år. Vi kombinerer dette med et opphold i den lille havnebyen ved Adriaterhavet Umag. Den ligger flott til nord på den Istriske halvøya, med vakker strand og krystall klart vann. Fra Umag er det kort vei til historiske Piran og Trieste, samt Slovenias hovedstad Ljubjana.

Høydepunkt:
✔ Zagreb - en historisk by
✔ Flotte 4-stjerners hotell.
✔ Utflukt til Slovenia og Italia

Status:
Fullt

Hoteller i Zagreb og Umag

Hotel Panorama, Zagreb

Er det høyeste hotellet i Kroatia, inneholder 228 rom og er et 4 stjerners hotel. Designen er basert på funksjonalitet og moderne detaljer, og det har panoramautsikt over Zagreb. Det er en vakker utsikt til fjellet Medvednica eller byens sentrum, hvor du kan  oppleve den gamle bebyggelsen fra Habsburg tiden, trivlige gaterestauranter, marked og hyggelige shoping muligheter.  

 

Hotel Sol Sipar, Umag

Et fullstendig ny renoverte Hotel Sol Sipar  gjenåpnet i juni 2017. Dette nye, moderne, firestjerners hotellet ligger ved stranden og kun 1 kilometer fra Umag sentrum. Det er det perfekte reisemål for alle som leter etter en sofistikert og avslappende ferie. Hotellets omgivelser gir et vell av muligheter: aktive reisende kan nyte turer langs byens stier eller tilbringe tid i naturen, andre kan tilbringe tid ved bassenget eller slappe av på stranden. Koselige kafeer, lokale butikker og fantastiske restauranter i nærheten.

Program

Dag. 1 Oslo Zagreb.

Frammøte på Gardermoen kl.16.45 hvor reiseleder møter dere. Avreise fra Oslo med Croatian Airlines kl.18.45 til Zagreb, med ankomst kl.21.15. Her møter transfer bussen som kjører fra flyplassen til Hotel Panorama ****, som ligger sentrat i Zagreb med kort gang avstand til gamlebyen. Etter ankomst serveres det en kold tallerken.

Dag. 2 Sightseeing i Zagreb.

Etter en rolig frokost, kommer by guiden til hotellet kl.10.00 for å ta dere med på en spennende spasertur i Zagrebs gamleby. Turen går forbi Nasjonalteateret, gjennom pittoreske gater med mange små uterestauranter og kafeer. Vi kommer opp til Parlamentet og får en flott utsikt over byen. På turen får man en fornemmelse av Wiens arkitektur og historie. Turen avsluttes med lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag på en annen av byens flotte restauranter.

Dag. 3 Zagreb Ljubljana - Umag.

Etter frokost kommer bussen som skal kjøre til Umag. Vi setter ruten nordvest over i retning Ljubliana i Slovenia. På turen passerer vi det kjente vintersport stedet Novo Mesto, og videre til Ljubljana hvor vi stopper for en liten sightseeing og lunsj. Byen ligger på ca 400 meters og har 265.000 innbyggere.

Fra Ljubljana går turen videre vestover og terrenget skifter etter hvert fra skogkledde lier til et mer karrig fjellterreng. Deretter går det over i et typisk middelhavs terreng, som er mer karrig og tørt. Vi passerer like ved området Lipica hvor de berømte Lipicaner hestene kommer fra. På ettermiddagen ankommer vi til Umag og Hotel Sol Sipar****, (eller tilsvarende),hvor vi skal overnatte i 5 netter. Middag serveres på hotellet.

Dag. 4 Umag.

Frokost i vakre omgivelser. Denne dagen er til egen disposisjon og den kan benyttes til å slappe av litt i skyggen av sypressene eller spasere inn til Umag sammen me

Dag. 5 Utflukt til Motovun med vinsmaking

Frokost på hotellet. I dag går turen til det istriske innlandet og den lille byen Motovun, som ligger idyllisk til på toppen av en liten ås. Vi har med vår lokalguide, som forteller litt om historien, men ikke minst om dagliglivet på Istria og hvordan de opplevde krigen på 90 tallet. Her spiser vi også lunsj. På Istria produseres det mye vin hos små vinbønder. Dette er et håndverk, som går i generasjoner og de produserer vin av høy kvalitet. Middag på hotellet.

 

Dag. 6 Utflukt til Triest, Portoroz og Piran

Frokost. I dag skal vi nordover og besøke den Italienske byen Trieste, en by med ca 200.000 inb og en historie tilbake til Romertiden. Ved slutten av andre verdenskrig hadde den Yugoslaviske hæren under ledelse av Tito sammen med New Zealands tropper kontroll over byen. I 1947 ble Trieste en uavhengig stat under britisk administrasjon. Den ble først oppløst i 1954.

Deretter går turen til den slovenske feriebyen Portoroz og middelalderbyen Piran, med sine sjarmerende smal gater og smug. Byen er fødested for komponisten Guiseppe Tartini, som er mest kjent for «Devil`’s Trill Sonata». Byvåpnet er til forveksling lik det islandske flagget. Vi starter med lunsj, før vi fortsetter med en sightseeing i byen. Det blir deretter tid til egen disposisjon. Middag på hotellet.

Dag. 7 Umag avskjedsmiddag på lokal restaurant.

Etter en lang og god frokost, er dagen til egen disposisjon. På kvelden kommer bussen og kjører til en lokal restaurant, hvor vi skal ha en hyggelig og smakfull avskjedsmiddag.

Dag. 8 Umag Rijeka - Zagreb

I dag har vi tidlig frokost, før vi setter oss på bussen med kurs mot Zagreb. Tilbake kjører vi over det istriske innlandet og passerer fylkeshovedstad Pazin før vi kommer ned mot Rijeka. Om tiden tillater det, blir det en liten stopp i Rijeka. Deretter fortsetter turen oppover motorveien forbi landsbyen Delnice og over fjellet som er på ca 800 moh. Turen går gjennom flott fjell terreng før vi kommer ned mot Lalovac og deretter Zagreb. Underveis gjør vi 2 stopp.

 

Det tas forbehold om endringer av programmet.