Skip to main content

Nyttårscruise med Hurtigruten - - fra Kirkenes til Bergen

Bli med på et nyttårsseilas utenom det vanlige på selveste Hurtigruten. Vi skal ta den klassiske ruten hele veien fra Kirkens til Bergen med et flott, nyttårspyntet skip. Når vi ringer det nye året inn, blir det festmiddag og et lengre stopp i Tromsø med den beste utsikten over byen og nyttårsrakettene. Og på denne ferden sørover i vinternatten, får vi høyst sannsynlig følge av det vakre dansende nordlyset. Dette blir en fantastisk start på det nye året!

Hurtigruten har knyttet kystsamfunnene våre sammen i mer enn 125 år. Fra arktisk villmark til sjarmerende byer – det å seile sørover med Hurtigruten er en helt unik opplevelse og omtalt som «verdens vakreste sjøreise»! Vi begynner i Kirkenes, som ligger i Barentsregionen og like ved den russiske grensen. Skipet seiler vestover, og deretter sørover – og underveis får vi se noen av verdens vakreste øyer, høye fjell, idylliske fiskevær og unik natur på vei mot mildere fjordlandskap og temperaturer. 

Vi seiler langs Finnmarkskysten, nydelige Lofoten med de særegne taggete fjell, lune viker og de klassiske rorbuene. Vi skal krysse Polarsirkelen, reiser langs den majestetiske Helgelandskysten og vi seiler den brede Trondheimsfjorden før siste del av turen som går gjennom mangfoldig kystlandskap til Bergen. 
 

Gled deg til
 • Vakker norsk natur
 • Å se små byer og samfunn langs kysten
 • En sosial og hyggelig reise
 • Tur med erfaren og lokalkjent reiseleder

Slik bor du

 • Scandic Kirkenes ****

  Hotellet ligger 150 meter fra gågata Dr. Wessels gate og 2 km fra Hurtigrutens terminal. Her tilbys du gratis Wi-Fi og en velværeavdeling.

 • MS Richard With

  MS Richard With er oppkalt etter Hurtigrutens grunnlegger, og ble totalrenovert i 2018. Slapp av i panoramasalongene og ta inn synet av den uforglemmelige kysten vår. Naturen er mange steder helt uforandret fra da det første Hurtigrute-skipet seilte her for mer enn 100 år siden. Den vakre kunsten om bord understreker den maritime elegansen. Skipet har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk.

  Polar utvendig, uspesifisert:
  Utvendig lugar med lite vindu/koøye og kan ha begrenset eller ingen utsikt (f.eks pga livbåt fremfor vindu) Lugarene ligger for det meste på midtre eller nedre dekk.

  Arctic superior, uspesifisert:
  Utvendig lugar med vindu. Ligger på øvre,midtre eller promenade dekk, har dobbeltseng eller separate senger og er utstyrt med vannkoker og kaffe/te.

  Lugarnummer tildeles når vi kommer om bord.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise Oslo – Kirkenes (M)

  Avreise fra Oslo til Kirkenes med morgenfly. Vi blir hentet på flyplassen i Kirkenes. Ettersom rommene ikke er klare ennå drar vi rett på sightseeing. Påvirkning fra Russland er godt synlig i Kirkenes, med både norske og russiske skilt og man hører ofte russisk språk. Vi drar blant annet til den norsk-russiske grensen ved Storskog. Deretter sjekker vi inn på hotellet sentralt i Kirkenes. Resten av dagen på egen hånd. Felles middag på hotellet

 • DAG 2: Kirkenes – Vardø - Berlevåg (F, L, M)

  Vi har morgenen fri frem til felles transport til Hurtigruten og ombordstigning. Når reisen sørover starter, er det først tid for lunsj om bord etterfulgt av flott utsikt over det arktiske landskapet – fra dekk eller i en av panoramasalongene.

  Kirkenes – Vardø - Berlevåg (F, L, M)
 • DAG 3: Mehamn – Hammerfest - Tromsø (F, L, M)

  Når vi kommer til Hammerfest tar reiseleder oss med på en liten byvandring, før vi fortsetter sørover mot Øksfjord. Etter å ha krysset åpent hav, gjør vi et kort stopp på det gamle handelsstedet Skjervøy. Om våren seiler vi gjennom den vakre Lyngenfjorden, omgitt av de snødekte toppene i Lyngsalpene. Her kan det være vi få besøk av en lokal fisker, som gladelig deler sine nyfangede reker med oss. Vi ankommer Tromsø rett før midnatt på nyttårsaften og ligger til kai i et par timer.

  Mehamn – Hammerfest - Tromsø (F, L, M)
 • DAG 4: Harstad – Svolvær - Stamsund (F, L, M)

  Vi ankommer Harstad om morgenen. Bli gjerne med på en av Hurtigrutens klassiske utflukter: «En smak av Vesterålen» (ikke inkludert). Opplev historien, vakkert landskap og besøk Trondenes kirke, kanskje Norges fremste kulturarv fra sen middelalder. De som velger å bli om bord, kan nyte synet av denne gamle, vakre kirken når vi seiler forbi den på vei til Risøyrenna. Sistnevnte er en 7 meter dyp kanal laget spesielt for Hurtigruten i 1920-årene, for å sørge for en innaskjærs led mellom Harstad og Sortland! Gjennom det klare vannet kan du se sandbankene langs Risøyrenna.

  Harstad – Svolvær - Stamsund (F, L, M)
 • DAG 5: Bodø – Brønnøysund - Rørvik (F, L, M)

  Det å krysse polarsirkelen på 66°33’N fortjener en litt høytidelig seremoni. Vi går ut på dekk og feirer anledningen i god arktisk tradisjon: Du får en spiseskje tran! Langs Helgelandskysten seiler vi blant hundrevis av holmer og skjær, frodige jordbruksområder og bratte fjellvegger av granitt. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden.

 • DAG 6: Trondheim – Kristiansund - Ålesund (F, L, M)

  Vi ankommer Trondheim tidlig om morgenen og de som ønsker kan bli med reiseleder på en byvandring. Deretter seiler vi mot den mektige Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og opptil 25 km bred. Som alle norske fjorder er dette en dyp fjord – på det dypeste hele 577 meter.
  Når du seiler langs kysten, innser du hvor viktig fiskerinæringen er for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har til alle tider gitt byen mange muligheter, både når det gjelder fiske, skipsbygging og oljeindustri. Kristiansund er i dag regnet som Norges tørrfiskhovedstad, på grunn av den lange historikken med eksport av saltet tørrfisk. Her kan du bli med på en utflukt til den berømte Atlanterhavsveien, en av Norge mest besøkte turistattraksjoner (ikke inkl). Veien er 8.2 km lang, har totalt åtte broer og svinger seg gjennom vilt kystlandskap, delvis med åpent hav rett under! De som velger å bli om bord, vil oppleve kryssing av åpent hav på vei til Molde, kjent som «Rosenes by». Under overfarten vil du også kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

  Trondheim – Kristiansund - Ålesund (F, L, M)
 • DAG 7: Måløy - Bergen - hjemreise (F, L)

  I løpet av natten anløper vi Ålesund, Torvik og Måløy, i det verdens vakreste sjøreise går mot slutten. Før vi ankommer Bergen, har vi noen sjømil med fascinerende landskap fremfor oss. Se blant annet flotte Nordfjord under den enorme Jostedalsbreen. Her åpner fjorden seg i øst og byr på 90 km innland til Loen og Olden. Havets røffe kystlandskap står i sterk kontrast til fjordene, der vinden er svakere og det regner mindre. Frukthager og isbretunger strekker seg ned mot blinkende fjorder og kraftfulle stryk. Dette landskapet har en helt spesiell sjarm. Om morgenen anløper vi Florø, den eldste byen i Norges vestligste fylke, Sogn og Fjordane. Til tross for store forandringer, har Florø beholdt sine særtrekk.
  Noen få nautiske mil sør for Florø, seiler vi gjennom munningen av den mektige Sognefjorden. Underveis kan du nyte utsikten mot den flotte skjærgården. Vi spiser lunsj før vi i Bergen går i land. Vi sjekker ut av Hurtigruten for denne gang og setter kursen mot flyplassen og flyr tilbake til Oslo.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Han er i dag bosatt i Bergen. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Kirkenes flyplass

Varighet
ca. 2 time
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bergen flyplass

Varighet
ca. 1 time
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Kirkenes inkl flyskatter
 • Fly Bergen - Oslo inkl flyskatter
 • 1 hotellovernatting i Kirkenes, inkl middag og frokost
 • Sightseeing i Kirkenes og utflukt til russergrensen
 • 5 netter om bord på Hurtigruten, utvendig lugar
 • Helpensjon om bord på båten (drikke kommer i tillegg)
 • Byvandringer i Hammerfest og Trondheim
 • Erfaren reiseleder er med på hele reisen
 • Egne foredrag av reiseleder kun for vår gruppe
Ikke inkludert:
 • Hurtigrutens egne tilleggsutflukter
 • Drikke om bord på Hurtigruten
 • Øvrige måltider

Priser:

Dobbel lugar Polar utvendig, uspesifisert:     fra   kr 15.990,- pr person

Tillegg enkeltrom/enkel lugar, uspesifisert:             kr   5.250,-

Tillegg for oppgradert lugar 

Dobbe lugar Arctic superior, uspesifisert            kr 2.490,- pr person

Begrenset antall av alle lugarer

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Desember 2021

29/12Oslo GardermoenNyttårscruise med HurtigrutenMer enn 815 990,-BestillMer informasjon