Julemarked i Wien

Kom i julestemning med Wiens vakre julemarkeder! Her venter romanse, nostalgi og eventyrlandskap.

Fantastisk dekorerte parker, små boder med søtsaker og flotte julegaver, mulledvin, pepperkaker og ristede kastanjer – den perfekte stemningen under adventstiden.

Wien er dessuten verdens musikalske hovedstad og byen er uovertruffen for sine kunstskatter, kultur, smakfulle mat og vennlige atmosfære. Vi skal selvfølgelig få med oss julemarkedet på Rathausplatz og omvisning i byen med barokkpalasset Schönbrunn, men høydepunktet blir en eksklusiv privatkonsert i Mozard House - bare for oss!

Vårt hotell ligger i hjertet av Wien rett ved Stephansdom og med oss har vi dyktige Elbjørg Haugsdal som samler gruppen.

Høydepunkter:
✔ Privatkonsert i Mozard House
✔ Julemarkedet på Rathausplatz
✔ Guidet omvisning på Schönbrunn
✔ Godt hotell og gode restauranter

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Wien på formiddagen. Her venter vår buss og vi kjører til hotellet for velkomstmøte og innsjekk. På kvelden rusler vi ut i nærområdet og spiser middag på den kjente og tradisjonelle Griechenbeisl Restaurant.

Dag 2     Bysightseeing og Julemarked (F)
Formiddagen ledig før vi hentes på hotellet midt på dagen for bysightseeing med buss og guide, inkludert omvisning på flotte Schönbrunn palass og besøk på julemarkedet forran palasset. Byturen avsluttes ved det kjente "Christkindlmarket Rathauspark", hvor lukten av punsj og Glühwein henger i luften og lyssettingen tar pusten fra de fleste.    

Dag 3     Fridag og konser (F, M)
Dagen er fri til å utforske byen og julemarkedene. 

På ettermiddagen går vi samlet fra hotellet til Konzerte im Mozart House, for vår private orkesterkonsert i den flotte Sala Terrena. Her får vi presentert høydepunktene i klassisk musikk, av Wolfgang Amadeus Mozart og mange andre verdensberømte komponister. Den originale Sala Terrena er en av de eldste konserthaller i Wien og salen har en brilliant akustikk. Vårt barokke orkester spiller som en buekvartett i historiske kostymer, slik at vi virkelig får følelsen av "the age of the great lords". Ved ankomst møtes vi med musserende vin og hver gjest får et program for kvelden. Etter konserten spiser vi avskjedsmiddag på Restaurant Sky Bar på toppen av The Steffl. 

Dag 4     Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen og retur til Norge.

F= frokost     M= middag

Hotell

HOTEL WANDL ****
Petersplatz 9, Innere Stadt (bydel 1)
1010 Wien

Godt hotell som ligger i Wien sentrum, bare 200 meter fra Stefansdomen og 250 meter fra handlegaten Kärntner Straße. Hotellet ligger i en bygning som kan dateres tilbake til 1850, og har heis og en døgnåpen resepsjon. Her tilbys gratis Wi-Fi overalt og moderne rom med flatskjerm-TV med satellittkanaler.

Alle rommene har tregulv og bad med hårføner og gratis badeprodukter. Våre rom har en fin og rolig beliggenhet, inn mot en indre bakgård med glasstak over.

Wandl Hotel har en bar som byr på et bredt utvalg av varme og kalde drikker, og hver morgen får du servert en frokostbuffé på hotellet.

Stephansplatz undergrunnsstasjon (linje U1 og U3) kan nås på 2 minutter til fots.