Skip to main content

Julemarked og opera i Dresden

Bli med på julemarked og opera i kulturbyen Dresden – hovedstaden i fristaten Sachsen. I førjulstiden fortrylles byen av et fantastisk julemarked med tradisjoner fra 1434. De fascinerende omgivelsene er en blanding av tradisjon og modernitet og Dresden omtales ofte som Nord-Europas Firenze.

Til tross for store ødeleggelser under annen verdenskrig har gamlebyen bevart og gjenoppbygget de vakreste byggverkene. Byen er preget av praktfulle arkitektur fra epokene renessanse, barokk og klassisisme. Dette er en kulturby av verdensklasse.

I kulturbyen Dresden skal vi selvsagt besøke Semper Oper og oppleve operaen «Barberen i Sevilla» med musikk av Gioachino Antonio Rossini. Og her har vi gode billetter i kategori 1 .  Og så må man ikke glemme å nyte julemarkedene i byen på begge sider av Elbe.

Gled deg til
 • Fantastisk julemarked med tradisjoner fra 1434
 • Operaen "Barberen i Sevilla" billetter kat.1 i SemperOper.
 • Omvisning i SemperOper
 • Sightseeing i Dresden
 • Reiseleder med mye kunnskap

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo – Berlin – Dresden (M)

  Avreise fra Oslo med Norwegian til Berlins nye flyplass Berlin Bradenburg som også kalles Willy Brandt Flughafen. Herfra kjører vi med buss til Dresden – en riktig behagelig tur. Hotellet ligger i den nye bydelen Hafencity i Dresden, med ca.8 minutters reise med trikk til den historiske delen av Dresden, som er bygget opp igjen så autentisk som mulig etter bombingen på slutten av andre verdenskrig. Under hele oppholdet har vi billetter slik at vi når som helst kan ta trikken i stedet for å spaser. Etter innsjekk er det litt tid på egenhånd, før vi spiser en felles middag på hotellet.

  Oslo – Berlin – Dresden (M)
 • DAG 2: Sightseeing i Dresden (F, L, M)

  Dagen starter med en rikelig frokost før vi starter opp med sightseeing i den historiske byen. Sightseeingen blir til fots, da det mange steder ikke er mulig å komme fram med buss i den historiske delen av byen. På denne turen får vi informasjon om julemarkedene og litt oversikt over hvor de ligger.
  Etter sightseeingen spiser vi en felles lunsj, før vi får en guidet omvisning i SemperOper. Resten av dagen er til egen disposisjon. Reiseleder har kanskje noen god tips om ting man bør ta med på julemarkedene, slik at man får med noen riktig «godbiter» hjem.
  På kvelden har vi felles middag på en lokal restaurant.

  Sightseeing i Dresden (F, L, M)
 • DAG 3: Julemarked og operaforestillingen

  Etter frokost er dagen til egen disposisjon og det er tid or å vandre litt på egenhånd rundt på julemarkedene eller kanskje benytte anledningen til å besøke museet «Alte Meister» som har en helt fantastisk maleriutstilling. Lunsj og middag på egenhånd, før vi samles for transfer til den fantastisk og historiske Semperoper og en oppsetning av operaen «Barberen i Sevilla» hvor vi har kategori 1. billetter. Dette blir en stor opplevelse i historiske omgivelser.

  Julemarked og operaforestillingen
 • DAG 4: Hjemreise (F)

  Etter frokost kommer bussen som kjører fra Dresden til Berlin flyplass Brandenburg og hjemreise med Norwegian.

Slik bor du

Hotellet ble bygget så sent som i 2021 og tilbyr 183 røykfrie rom, og her er det naturligvis heis. I resepsjonen snakkes det engelsk eller tysk. WiFi er tilgjengelig på fellesområdene og på rommene. Alle hotellets gjesterom er utstyrt med TV, telefon, minibar, safe, lydisolerte vinduer, ekstra puter og bad med dusj, toalett og hårføner. Selvfølgelig har hotellet en hyggelig restaurant og bar.  Fra hotellet tar det 8-10 minutter med trikk til den historiske gamlebyen ved Frauenkirche og Semper Oper.

ARCOTEL Hafencity
Leipziger Str.29, 
01097 Dresden, Tyskland 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Berlin Brandenburg flyplass

Varighet
ca.1,5 timer 
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 2.950,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvilke type billetter er inkludert i musikk arrangementet?

  Aller travel arrangerer turer til berømte operafestivaler og operascener i utlandet. Vi arrangerer også musikkturer til mange spennende steder. Hvilke typer billetter som er inkludert i den enkelte reise vil spesifiseres under turen. Noen ganger har vi fått tak i billetter i beste kategori, til en god pris, og andre ganger gir vi mulighet for oppgradering mot tillegg i pris.