Julemarkeder i Wien og Bratislava

Europa har fantastiske julemarkeder, og noen av de beste og eldste finner vi i hjertet av Europa. Wiens julemarked er ofte kåret blant de fem beste julemarked i Europa og har en lang tradisjon tilbake til 1290-tallet. På denne turen får du virkelig tid til å oppleve julemarkedene når de er som mest stemningsfulle, på kveldstid.  Vi nyter noen dager i førjulstiden med duften av glühwein og brente mandler i juledekorerte byer.

Rammen for julemarkedene i Wien er rundt rådhuset med de fantasifulle eventyrverdener, forskjellige juleverksteder hvor det bugner av boder med mat og håndverk. Rundt dette området finnes også flere museer og mye annet flott å oppleve samt noen av Europas mest kjente kafeer som serverer både Sacher-torte og Maria Therezien kaffe. Østerrike er spesielt flinke med julemarkeder og tradisjonene er lange. Jul her starter allerede tidlig i november hvert år.
Schonbrunnslottet i Wien gjør et magisk bakteppe for julemarkedet som her er spesielt flott med håndlagde smykker og østerrikske spesialiteter som hjemmelaget brød, kaker og røkt kjøtt.

I Bratislava får du kjøpt og prøvd ut varm vin, pølser, kaker og mye god snacks. Her kan du se de håndlagde produktene og sikre deg flotte presanger å ha med hjem. Julestemningen blir magisk når belysningen går på rundt kl 16 og vi skal nyte underholdningen, atmosfæren og hyggen. Gamlebyen rundt torgene med julemarkedene er en opplevelse med ett yrende folkeliv i denne perioden.
 

Tone Mjøberg er vår dyktige reiseleder på denne turen. Sammen med henne oppdager vi markedene, får høre litt historie og blir tatt godt vare på. I tillegg til å oppleve julemarkedene skal vi se slott, prøve ut vin og besøke et artig keramikkverksted. 

Høydepunkt:
- Vi opplever det verdensberømte julemarkedet i Wien
- Vi bor godt og sentralt ved gamlebyen i Slovakias hovedstad Bratislava
- Julemarkeder i Bratislava er genuine og unike
- Slott og vinsmaking står også på programmet
- Reiseleder Tone viser vei fra Norge

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

23. november, Avreise – Jul i Wien (M)

Utreise fra Gardermoen direkte til Wien med Austrian Airlines. Wien er full av historie fra den gamle keisertiden da store deler av Europa ble styrt fra denne flotte byen. Vi opplever den praktfulle hovedstaden vakkert dekorert til jul og ser den fantastiske arkitekturen fra den uforglemmelige epoken. Etter en bytur i sentrum fortsetter vi til det vakre området rundt sommerpalasset til den mektige keiserfamilien, Habsburg. Det vakre palasset skaper en flott ramme for alle salgsbodene som selger håndlagede varer. Her er gode muligheter til å få ekte juleglede med både varm gluhwein og gode matretter. Vi fortsetter til Slovakia sin hovedstad, Bratislava. Kjøreturen tar ca 1 time. Vi sjekker inn på vårt flotte Hotel Austria Trend Bratislava 4*. Hotellet har en meget fin beliggenhet rett ved den gamle bydelen og julemarkedene.

Felles velkomstmiddag på kvelden.

24. november, Bratislava (F)

Etter frokost blir det guidet bytur i Bratislava. Hovedstaden i Slovakia var i mange år kroningsby under Habsburg-familiens lange styre. I den koselige gamlebyen finner vi praktfulle bygninger og flere julemarked. Vi oppdager denne perlen av en by på en byrundtur med minitog og til fots med lokal guide. Turen avsluttes ved ett av byens Julemarkeder. Hele sentrumet av den gamle bydelen blir i førjulstiden ett svært livlig og stemningsfullt fellesområde man sent glemmer.

25. november, Bratislava og omegn (F, L)

Etter frokost reiser vi ut av Bratislava og kjører mot fjellene som kalles de små Karpatene. Karpatene er Europas nest største fjellkjede etter Alpene, vi kjører langs store vindrue-områder i vakre landskaper. Her finner vi borgen Cerveny Kamen, «Rød Sten» eller også kalt «the Red Castle». Vi får en flott omvisning her. Slottet er fra 1300-tallet og er en av Slovakias best bevarte borger. Den fungerer i dag som et museum og har vært benyttet i en hel rekke filmer. Her finner vi antikke møbler, vakkert interiør og en gammel våpensamling.  

Det blir også besøk hos en keramikkprodusent hvor vi ser produksjonen, samt hyggelig vinsmaking og lunsj som er inkludert.

Kvelden til fri disposisjon på ett av hovedstadens livlige julemarked.

Dag 4, Wien og avreise (F)

Etter en deilig frokost og rolig morgen sjekker vi ut og forlater Slovakia. I dag skal vi oppleve julemarkedet ved Wiens rådhus. Dette er kanskje Europas mest stemningsfulle julemarked i vakre omgivelser. Her blir det tid til å oppleve julemarkedene ved Rådhuset og ved Maria Therezienplatz (og flere) før vi på ettermiddagen setter kursen for flyplassen i Wien.

F=Frokost L= Lunsj M=Middag

Hotell

I Bratislava er det Austria Trend Hotel Bratislava 4*, et meget bra hotell som har en flott beliggenhet i gamlebyen.
Hotellet har restaurant, bar og treningssenter. Rommene har wifi.


 

Kart Julemarked i Wien og Bratislava