Kina - Xian, Chengdu og Beijing

Vil du oppleve det ekte Kina og rikets store mangfold? På denne rundreisen vil vår fantastiske reiseleder Erik vise deg sitt helt eget Kina. Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse!

Vi skal oppleve nesten hele det gigantiske landet og vi møter et yrende folkeliv, gamle tradisjoner, kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina.

Reisen går først til Xian, en av Kinas eldste byer. Her besøker vi et av verdens åtte undere; terrakottahæren. Turen går videre til Chengdu med Kinas største Pandapark. Byen er også kjent for sitt gode kjøkken. Vi avslutter i Beijing, Kinas 3 000 år gamle hovedstad, med Den kinesiske mur, Den forbudte by og Sommerpalasset.

Vi bor på gode og sentrale hotell i alle byene. Ikke la denne muligheten gå fra deg!

Høydepunkter:
✔ Terrakotta-hæren i Xian
✔ Pandapark i Chengdu
✔ Alle severdighetene i Beijing
✔ Lokalkjent norsktalende reiseleder

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
24 400,-
Dager:11
Prisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Kina med alle skatter og avgifter
• Overnatting på gode hotell i valgt romkategori med frokost
• Togreise i 1. klasse fra Xian til Chengdu
• Flybillett Chengdu - Beijing
• 7 lunsjer med et glass drikke
• 8 middager med et glass drikke
• Transport, utflukter og innganger ifølge program
• Norsktalende guide og reiseleder fra ankomst Kina

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips og øvrige måltider
• Visum til Kina (informasjon vil sendes ut nærmere avreise)
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

16. - 18.okt:
Xian Grand Dynasty Culture Hotel ****

172 Lian Hu Road. Shaanxi, Lianhu
Xian 

Godt hotell med strålende beliggenhet i sentrum av Xian, ca 2 km fra Xian Trommetårn og Klokketårn. Hotellet tilbyr en rekke fasiliteter, som restaurant, bar, innendørs basseng, sauna og treningssenter. Gratis Wifi i lobbyen. Alle rom er velutstyrte med flatskjerm TV, minibar og 24-timers romservice.

  

18. - 20. okt:
Chengdu Tianfu Sunshine Hotel ****

2 North Taisheng Road, Qingyang
610017 Chengdu

Godt hotell som ligger en 10-minutters spasertur fra Chunxi-veien i sentrum. Chengdu Shuangliu lufthavn er en 30-minutters kjøretur unna. Kuanzhai-veien, Jin og Wuhou minnetempel ligger en 15-minutters biltur unna, mens Tianfu-plassen og Wenshu Yuan kloster er 10 minutters kjøring unna.

Hotellet tilbyr et sesongåpent basseng, 3 spisesteder og et treningssenter. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig.

Rommene har klimaanlegg, kaffe- og tekoker, safe, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner og gratis badeprodukter.

  

20. - 25. okt:
Beijing Capital Hotel *****

No. 3 Qianmen East Street, Beijing

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Hotellet har romslige rom med gratis Wi-Fi. Her tilbys også innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.

Rommene er sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner og tøfler.

  
 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Utreisedag (FM)
Avreise fra Oslo på formiddagen, med flybytte i Helsinki. Flyturen til Xian tar ca. 9 timer. 

Dag 2 Ankomst (FM,L,M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Xian Xianyang Airport.  Her møter vi vår skandinavisktalende reiseleder. Vi får ikke sjekke inn så tidlig på dagen, derfor begynner vi med en omvisning. Vi tar først en spasertur på Den gamle bymuren. Der får vi også mulighet til å oppleve en sykkeltur på den gamle muren. Vi spiser tidlig lunsj i dag siden vi fikk en tidlig frokost på flyet. Etterpå kjører vi til Den store villgåspagodaen, en buddistisk pagoda som ble bygd på 600-tallet. Der vi får se på Asias største musikkfontene. Vi sjekker så inn på hotellet. Deretter har vi et par timer til å slappe av på hotellet. Til velkomstmiddagen får vi smake på kinesisk rødvin.

Dag 3 Terrakottasoldatene (F,L,M)
I dag skal vi starte med en tur til den verdensberømte Terrakotta-hæren, som er selve museumsanlegget for de verdensberømte Terrakottasoldatene. Dette er mannstore soldater brent i leire, som en av de tidlige kinesiske keiserne etterlot seg. Denne "hæren" som skulle beskytte ham inn i det neste livet. Etter en felles lunsj besøker vi et kunstmuseum, hvor vi kan lære oss å skrive kalligrafi med pensler. Til middag skal vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplinger (Jiao Zi). Om kvelden får vi oppleve en fantastisk danse- og sangforestilling fra Tangdynastiet.

Dag 4 Hurtigtog til Chengdu (F,M)
Morgenen fri. Kl. 12.00 sjekker vi ut fra hotellet og kjører til togstasjonen for hurtigtog til Chengdu. Hele strekningen er 66 mil og togturen tar 3 timer og 40 minutter. På denne strekningen ser vi hvordan kinesere klarte å bygge hurtigtogslinjen gjennom fjellene som er over 3000 meter høye. Lunsj ordnes på egen hånd. Vi sjekker inn på hotellet etter ankomst Chengdu. På kvelden skal vi spise Szechuan Hot-pot til middag.

Dag 5 Pandainstituttet (F,L,M)
I dag skal vi besøke Kinas største institutt for store Pandabjørner. Her er det en stor park hvor vi få mulighet å se hvordan vi bevarer vild Panda. Det er også mulighet for å se nyfødte Pandabjørner. Lunsj. På ettermiddagen besøker vi Wuhou-templet, som var bygd til minne av Zhugeliang, en meget kjent general fra 200-tallet. Middag. På kvelden blir det mulighet til å oppleve en fantastisk Shu-opera (CNY 350 p.p, betales på stedet).

Dag 6 Fly til Beijing (F,L,M)
Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til flyplassen. Vi flyr til Beijing og lunsj får vi ombord. Ankomst Beijing kl 14:45 og vi kjører direkte til Den Himmelske Freds Plass og tar en spasertur der. Siden kjører vi til hotellet og sjekker inn. I kveld spiser vi middag som hører til nordøst kinesisk kjøkken på hotellet. 

Dag 7 Den Forbudte By (F,L,M)
Vi starter litt tidlig i dag og tar først en tur til det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Siden tar vi en tur til hutongene og ser hvordan folket lever på hverdager. Vi får oppleve en tur på rikshaw gjennom disse smale gatene. Lunsj spiser vi i et kinesisk hjem. Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får besøke et lite silkemuseum og se hvordan man produserer silke fra kokonger. Shopping kan man gjøre her selvfølglig. I denne butikken finner du masse fine utvalg på alle typers silkevarer til rimelige priser. Middag. Kveldens underholdning er en fantastisk akrobatikk-forestilling.

Dag 8 Den Kinesiske Mur (F,L,M)
Den kinesiske mur står på dagens program. For de fleste kinafarere så er dette et av de virkelig store høydepunktene på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. og muren strekker seg over 6700 km fra øst til vest. Å være oppe på muren på en vakker dag gjør et uforglemmelig inntrykk. På veien dit tar vi en tur innom en håndverksfabrikk som er spesialisert i cloisonné, en utrolig arbeidskrevende og fin håndverkstradisjon fra Beijing. I dag skal vi spise Subway-baguetter til lunsj på Muren. På veien tilbake til hotellet får vi oppleve en te-sermoni. I tehuset får vi smake på et par typer te som ikke er så lett å finne i Europa. I kveld spiser vi Beijing-barbecue til middag.

Dag 9 Sommerpalasset (F,L)
I dag går turen til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utekorridor. På veien vil vi legge et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Felles lunsj. På ettermiddagen tar vi en shoppingtur på det berømte Silkemarkedet, noe som mange vil sette stor pris på. Ingen felles middag.

Dag 10 Fridag (F,M)
Dagen er satt av til egen disposisjon.  Ingen felles lunsj.  Reiseleder vil stå til disposisjon. I kveld blir det avslutningsmiddag på en flott Peking-and restaurant. 

Dag 11 Hjemreise (F,FM)
Tidlig avreise til flyplassen i Beijing for hjemreise via Helsinki. Vi er fremme i Oslo på ettermiddagen samme dag.

FM = flymat     F = frokost     L = lunsj     M = middag

Viktig informasjon innreise

VISUM

Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visum tjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/

NB! Alle reisende i aldersgruppen 14-70 år som søker visum til Kina må f.o.m. 22.10.18 møte personlig på Kinas konsulat for å avgi fingeravtrykk. I forkant må du bestille time online for å avgi biometri på konsulatet. Fyll ut og samle sammen alle nødvendige dokumenter før møtet. Alle må fylle ut søknad på internett, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd. etter hjemkomst og med minst to ledige, ustemplede dobbeltsider, samt ett passfoto (3x4cm i farger).

Søkere som har avgitt biometri på konsulatet de siste fem årene er untatt å avgi biometri. Du må da vise ditt gyldige pass med det Kinesiske visumet som du avga biometri for. 

Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise.
Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. 
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum før 3 måneder innen avreise. Vi anbefaler dog å være ute i god tid, da det har vært lange ventetider for å få time på konsulatet.  Prisen for Visum til Kina er per dags dato kr. 600,- for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. Aller Travel får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnummer, utløpsdato og fødselsdato samt nasjonalitet. 

For de som ønsker hjelp til utfylling av søknad og prosessen i seg selv, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. Vær oppmerksom på at visumbyråets gebyrer kommer i tillegg til prisen for selve visumet. NB: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlig møte opp på ambassaden i god tid!

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

Avganger & priser - Kina - Xian, Chengdu og Beijing

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
15/10Oslo GardermoenKina - Xian, Chengdu og Beijing - Vi over 60Mer enn 824 400,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 4 500,-

Flytider med Finnair:
15.okt:    Oslo - Helsinki      13:15-15:40
                Helsinki - Xi`an     17:50-06:40 (16.okt)

25.okt:    Beijing - Helsinki   10:55-14:25
                 Helsinki - Oslo      16:05-16:35

Det er dessverre ikke mulig med tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på denne reisen.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje.