Klassiske Kina - Beijing, Guilin og Xian

På denne magiske rundreisen skal vi oppleve nesten hele det gigantiske riket. Vi møter et yrende folkeliv, gamle tradisjoner, kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina. 

Reisen går først til Beijing, Kinas 3000 år gamle hovedstad, med verdensberømte severdigheter som Den Kinesiske Mur, Den forbudte by og Sommerpalasset. Turen går videre til Guilin, som sies å være Kinas vakreste by. Her får vi oppleve en fantastisk båttur på Li-elva, med sukkertoppfjellene på begge sider. Vi avslutter i byen Xian, som er en av Kinas eldste byer. Her skal vi besøke et av verdens åtte undere; terrakotta-hæren, og vi får oppleve Asias største musikkfontene.

Vi bor på gode og sentrale hotell i alle byene, som også gir oss mulighet til å oppleve ting på egenhånd.

Vår fantastiske reiseleder Erik vil vise dere sitt helt eget Kina. Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse. Ikke la denne muligheten gå fra deg!

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

 

 

Pris fra:
21 990,-
Dager:11
Grunnprisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Kina med alle skatter og avgifter
• Overnatting på gode hotell i valgt romkategori med frokost
• 8 lunsjer
• 7 middager
• Transport, utflukter og innganger ifølge program
• Norsktalende guide og reiseleder fra ankomst Kina

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips og øvrige måltider
• Visum til Kina (informasjon vil sendes ut nærmere avreise)
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Utreisedag (FM)
Avreise fra Oslo på formiddagen, med flybytte i Helsinki. Flyturen til Beijing tar ca. 8 timer. 

Dag 2 Ankomst (FM,L,M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Beijing Capital flyplass. Her møter vi vår skandinavisktalende guide og reiseleder. Så tidlig får vi ikke sjekke inn på hotellet, derfor kjører vi med egen buss til Den Himmelske Freds Plass. Etter lunsj skal vi sjekke inn på Capital Hotell. Hotellet ligger veldig sentralt med kun 10 min. gangavstand fra Den himmelske freds plass og den største shoppinggaten i Beijing. Middag på kvelden.

Dag 3 Den forbudte by (F,L,M)
Vi starter litt tidlig i dag, og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Etter lunsj besøker vi en silkebutikk. Der får vi besøke et lite silkemuseum og se hvordan man produserer silke fra kokonger. Shoppe kan man selvfølgelig også gjøre her. I denne butikken finner du masse fine utvalg på alle typer silkevarer, til rimelige priser. Kveldens underholdning er en fantastisk akrobatikkforestilling, som varer ca. 1 time. Felles middag.

Dag 4 Den Kinesiske Mur (F,L)
Den kinesiske mur står på dagens program. For de fleste kinafarere så er dette et av de virkelig store høydepunktene på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. og muren strekker seg over 6700 km fra øst til vest. Å være oppe på muren på en vakker dag gjør et uforglemmelig inntrykk. På veien dit tar vi en tur innom en håndverksfabrikk som er spesialisert i cloisonné, en utrolig arbeidskrevende og fin håndverkstradisjon fra Beijing. Felles lunsj. På ettermiddagen tar vi en shoppingtur på det berømte Silkemarkedet, noe mange vil sette stor pris på. Ingen felles middag idag.

Dag 5 Sommerpalasset (F,L,M)
I dag går turen til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utekorridor. På veien vil vi legge et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Felles lunsj. Litt ut på ettermiddagen tar vi en tur til OL-byen. I kveld spiser vi Peking-and til middag.

Dag 6 Hutongene og fly til Guilin (F,L,M)
Etter frokost tar vi en rask tur til Hutongene og ser hvordan folket lever i hverdagen. Vi får oppleve en tur på rikshaw gjennom disse smale gatene. Siden kjører vi til flyplassen og flyr til Guilin. Flyturen tar litt over 2 timer og vi får lunsj ombord. Etter ankomsten besøker vi Rørfløytedryppsteinshulen, en stor grotte, 240 meter dyp, med en drøye 500 lang sti som slynger seg gjennom et landskap av dryppsteinsøyler i en underlighet av form og farge. Hvis tid tillater tar vi en tur til et te-plantasje. Vi skal studere hvordan te dyrkes, overvære en te – seremoni og smake på god kinesiske te. Middag. 

Dag 7 Elvecruise på Li-elven (F,L,M) 
Vi starter dagen tidlig med båttur på den verdensberømte Li-elven. Båtturen tar ca. 4 timer og vi spiser lunsj ombord. På ettermiddagen tar vi en liten busstur ut i distriktet. På veien ser vi det lokale landbruket som er helt annerledes enn det norske. Felles middag. Om kvelden blir det mulighet for å se på en fantastisk lokal dansforestilling (CNY 300 pr.pers. betales på stedet). Dette showet er et av Kinas flotteste og er sterkt anbefalt. Overnatting på hotell i Yangshuo.

Dag 8 Fly til Xian (F,L)
Formiddagen fri i Yangshuo. I Yangshuo finnes det en verdensberømt shoppinggate som heter Xijie (Den vestre gate). Det er ikke noen problem for oss nordmenn å bruke hele formiddagen der. Etter felles lunsj kjører vi til flyplassen og flyr til Xian. Vi sjekker inn på hotellet i Xian før det blir tid til middag på egen hånd. Eventuelt kan middag kjøpes på flyet.

Dag 9 Terrakottasoldatene (F,L,M)
Idag skal vi starte med en tur til den verdensberømte Terrakotta-hæren, som er selve museumsanlegget for de verdensberømte Terrakottasoldatene. Dette er mannstore soldater brent i leire, som en av de tidlige kinesiske keiserne etterlot seg. Denne "hæren" som skulle beskytte ham inn i det neste livet. Etter en felles lunsj besøker vi et kunstmuseum, hvor vi kan lære oss å skrive kalligrafi med pensler. Til middag skal vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplinger (Jiao Zi). Om kvelden får vi oppleve en fantastisk danse- og sangforestilling fra Tangdynastiet.

Dag 10 Xian  (F,L,M)
I dag tar vi først en spasertur på Den gamle bymuren. Muren er 14 km lang og  ble bygget på 1400-tallet. Vi får også mulighet til å oppleve en sykkeltur på den gamle muren (sykkelleie betales på stedet). Siden kjører vi til Den store villgåspagodaen, en buddistisk pagoda som ble bygd på 600-talet. Der vi får også se på Asias største musikkfontene. Etter lunsj tar vi ettermiddagen fri til egen disposisjon. Felles middag om kvelden.

Dag 11 Hjemreise (F,FM)
Etter frokost kjører vi til flyplassen i Xian for hjemreise via Helsinki. Vi er fremme i Oslo på ettermiddagen samme dag.

FM = flymat     F = frokost     L = lunsj     M = middag

 

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

17. - 21.apr:
Beijing Capital Hotel *****

No. 3 Qianmen East Street, Beijing

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Hotellet har romslige rom med gratis Wi-Fi. Her tilbys også innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.

Rommene er sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner og tøfler.

  

21. - 22.apr:
Guilin Bravo Hotell ****

14 south Ronghu Road (Ronghu Nan Lu)
Guilin

Bravo Hotel ligger en 10-minutters spasertur fra Guilin sentrum. Det elegante hotellet har et utendørs basseng og et treningssenter, og tilbyr gratis parkering og koselige rom med gratis internett.
Rommene er utstyrt med myke teppegulv, flatskjerm- TV og minibar.Rommene har eget bad med badekar og badekåper. Hotellet ligger 2,8 km fra Guilin Liangjiang internasjonale lufthavn og 3 km fra jernbanestasjonen . Patio Café tilbyr mat hele dagen og serverer et utvalg av kontinentale og asiatiske retter. Gjestene kan velge fra et bredt utvalg av lokale retter på Lijang Qixing Restaurant.

  

22. - 23.apr:
Yangshuo New Century Hotell ***

Pantao Road
Yangshuo, Guilin

Sentralt beliggenhet hotell i sentrum av Yangshuo, i nærheten av den kjente gaten West Street og Yangshuo Park. Hotellet har restaurant, cafe og møtefasiliteter. Alle rom er komfortable med hyggelig innredning, eget bad og tilgang til internett. 

  

23. - 26.apr:
Grand New World Hotel Xian ****

172 Lian Hu Road. Shaanxi, Lianhu
Xian 

Nylig renovert og flott hotell med strålende beliggenhet i sentrum av Xian, ca 2 km fra Xian Trommetårn og Klokketårn.  Hotellet tilbyr en lang rekke fasiliteter, som restaurant, bar, innendørs basseng, sauna og treningssenter. Gratis Wifi i lobbyen. Alle rom er velutstyrte med flatskjerm TV, minibar og 24-timers romservice.

  

 

  

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

Viktig informasjon innreise

VISUM

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst!
Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visum tjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/

Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise.
Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. 
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum FØR  3 måneder innen avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, og ca. en måned før avreisen.  
Prisen for Visum til Kina er pr dags dato 500 kr for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. For de som ikke selv vil/kan møte på ambassaden, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. PS: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlige møte opp på ambassaden i god tid!

Alle må fylle ut søknad på internett, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd etter hjemkomst og ett passfoto (3x4cm i farger). Vi får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnr med utløpsdato og fødselsdato.  


VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

 

Kart

Kart

Avganger & priser - Klassiske Kina - Beijing, Guilin og Xian

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
16/4Oslo GardermoenKlassiske Kina - Beijing, Guilin og Xian - Vi over 60-21 990,-Book på ventelisteMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
30/4Oslo GardermoenKlassiske Kina - Beijing, Guilin og Xian - Vi over 60Mer enn 821 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 4 450,-

Flytider med Finnair:
16.apr    Oslo-Helsinki      13:15-15:40
                Helsinki-Beijing  18:20-06:55 (17.apr)

26.apr    Xi'an-Helsinki      10:35-14:15
               Helsinki-Oslo       16:05-16:35


30.apr    Oslo-Helsinki      13:15-15:40
                Helsinki-Beijing  18:20-06:55 (01.mai)

10.mai    Xi'an-Helsinki      10:35-14:15
               Helsinki-Oslo       16:05-16:35

Det er dessverre ikke mulig med tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på denne reisen.