Kroatias beste - Zagreb & Umag

På en reise fra øst til vest i det nordlige Kroatia møtes du av gjestfrihet, kultur og opplevelser sammen med lokalbefolkning.

På denne turen kombinerer vi den spennende storbyen Zagreb med strandliv i småbyen Umag, som ligger vakkert ved Adriaterhavets kyst. Vi får også med oss Slovenias hovedstad Ljubljana, litt av Italia i Trieste, feriebyen Portoroz og middelalderbyen Piran.

Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat.

Høydepunkter:
✔ Storby og småby
✔ Slovenias hovedstad Ljubljana
✔ Trieste, Portoroz & Piran
✔ Motovun med vinsmaking

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

Hotel Panorama Zagreb ****
Kresimira Cosica 9
10000 Zagreb

Panorama Hotel ligger i nærheten av den populære idrettsarenaen Dom Sportova og 20 minutters gange fra Zagreb sentrum. Hotellet har treningssenter og badstue. Gratis WiFi er tilgjengelig på hele hotellet.

Alle rom har aircondition, minibar, satellitt-TV og eget bad med hårføner, badeprodukter og dusj eller badekar. Noen av rommene har sittehjørne.

Hotellet tilbyr også lobbybar og en elegant restaurant som serverer internasjonal mat. 

Rutebusser stopper like ved hotellet, og nærmeste trikkeholdeplass er Trešnjevački Trg, som ligger 800 meter unna. Zagreb lufthavn ligger 20 km unna. 

  

 

Hotel Sol Sipar - Plava Laguna ****
Jadranska 78
52470 Umag

Godt hotell som ligger 4 minutters gange fra stranden. Hotellet ble renovert i 2018 og tilbyr utendørs basseng, en restaurant og en lobbybar. Rolig beliggenhet ved Punta resort, ca. 1 km fra Umag sentrum. WiFi er gratis på hele hotellet.

Alle rom har aircondition, balkong, flatskjerm TV, minibar og safe, bad med dusj, hårtørker og badeprodukter.

Aktiviteter som vandringer, sykling, svømming og tennis er tilgjengelig i hotelles nærområde, og en flott strandpromenade går fra Sipar til det historiske sentrum av Umag.

  

 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1        Ankomst (M)
Avreise fra Oslo direkte til Zagreb på ettermiddagen. Ved ankomst møter vi vår reiseleder og bussen kjører oss til vårt hotell, som ligger sentralt i Zagreb med kort gang avstand til gamlebyen.  Etter ankomst serveres det et kaldt måltid.

Dag 2        Byvandring i Zagreb (F, L, M)
Etter en rolig frokost kommer guiden til hotellet for å ta dere med på en spennende spasertur i Zagrebs gamleby.  Turen går forbi Nasjonalteateret, gjennom pittoreske gater med mange små uterestauranter og kafeer.  Vi kommer opp til Parlamentet og får en flott utsikt over byen.  På turen får man en fornemmelse av Wiens arkitektur og historie.  Turen avsluttes med lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag på en annen av byens flotte restauranter.

Dag 3        Zagreb – Ljubliana - Umag (F, M)
Etter frokost kommer bussen som skal kjøre til Umag.  Vi setter ruten nordvestover i  retning Ljubliana i Slovenia. På turen passerer vi det kjente vintersportstedet Novo Mesto, og videre til Ljubljana hvor vi stopper for en liten sightseeing og lunsj. Byen ligger på ca. 400 meters og har 265.000 innbyggere. Fra Ljubljana går turen videre vestover og terrenget skifter etter hvert fra skogkledde lier til et mer karrig fjellterreng. Deretter går det over i et typisk middelhavsterreng, som er mer karrig og tørt.  Vi passerer like ved området Lipica – hvor de berømte Lipicaner hestene kommer fra. På ettermiddagen ankommer vi til Umag og vårt hotell.  Middag serveres på hotellet.

Dag 4        Umag (F, M)
Frokost i vakre omgivelser. Denne dagen er til egen disposisjon og den kan benyttes til å slappe av litt i skyggen av sypressene eller spasere inn til Umag sammen med reiseleder.  For de som ønsker et bad i Adriaterhavet er det definitivt mulig i dag. Middag på  hotellet.

Dag 5        Utflukt til Motovun med vinsmaking (F, L, M)
Frokost på hotellet. I dag går turen til det istriske innlandet og den lille byen Motovun, som ligger idyllisk til på toppen av en liten ås.  Vi har med vår lokalguide, som forteller litt om historien, men ikke minst om dagliglivet på Istria og hvordan de opplevde krigen på 90-tallet. Her spiser vi også lunsj. På Istria produseres det mye vin hos små vinbønder.  Dette er et håndverk, som går i generasjoner og de produserer vin av høy kvalitet.  Middag på hotellet.

Dag 6        Utflukt til Trieste, Portoroz og Piran (F, L, M)
I dag skal vi nordover og besøke den italienske byen Trieste, en by med ca 200.000 innbyggere og en historie tilbake til Romertiden. Ved slutten av andre verdenskrig hadde den Yugoslaviske hæren under ledelse av Tito sammen med New  Zealands tropper kontroll over byen. I 1947 ble Trieste en uavhengig stat under britisk administrasjon. Den ble først oppløst i 1954.

Deretter går turen til den slovenske feriebyen Portoroz og middelalderbyen Piran, med sine sjarmerende smale gater og smug.  Byen er fødested for komponisten Guiseppe Tartini, som er mest kjent for «Devil`’s Trill Sonata». Byvåpnet er til forveksling lik det islandske flagget. Vi starter med lunsj, før vi fortsetter med en sightseeing i byen.  Det blir deretter tid til egen disposisjon. Middag på hotellet.

Dag 7        Umag – avskjedsmiddag på lokal restaurant (F, M)
Etter en lang og god frokost er dagen til egen disposisjon.  På kvelden kommer bussen  og kjører til en lokal restaurant, hvor vi skal ha en hyggelig og smakfull avskjedsmiddag. 

Dag 8        Umag – Rijeka - Zagreb (F)
I dag har vi tidlig frokost, før vi setter oss på bussen med kurs mot Zagreb.  Tilbake kjører vi over det istriske innlandet og passerer fylkeshovedstad Pazin før vi kommer ned mot Rijeka.  Om tiden tillater det, blir det en liten stopp i Rijeka.   Deretter fortsetter turen oppover motorveien forbi landsbyen Delnice og over fjellet som er på ca. 800 moh.  Turen går gjennom flott fjellterreng før vi kommer ned mot Lalovac og deretter Zagreb. Underveis gjør vi 2 stopp. Hjemreise til Norge på ettermiddagen.

F = frokost     L = lunsj     M = middag