Algarve - sol, sjø & tradisjon

Vakre Algarve strekker seg ut langs sydkysten av Portugal og byr på en lang og spennende historie.

Her finner vi flere historiske byer med flott bevart arkitektur – noen av dem helt tilbake fra romertiden. Strendene er dessuten flotte, ofte beliggende mellom sandsteinsklipper, som avgrenser den ene stranden fra den neste.

Byer som Faro, Tavira, Lagos og Silves har både sjøfartshistorie, storartet arkitektur, gamle kirker og pittoreske gamlebyer.

Vi bor godt på et hyggelig hotell i den populære feriebyen Albufeira som allerede i romertiden var en viktig havneby. I dag ligger Albufeiras sjarm i gamlebyen med hvitkalkede hus, brosteinsgater og en pittoresk havn med fargeglade båter. Fra Albufeira legger vi opp utflukter som byvandring i Faros gamleby, til Silves med rester fra sin arabiske tid og til Lagos, en av Algarves fineste byer og der de store sjøreisene ble forberedt.

Det portugisiske kjøkken er kjent for sine tradisjonelle fiske- og skalldyrmenyer som er både en nytelse for øyet og ganen, og underveis legger vi opp til både vinsmaking, gode måltider og sosiale stunder.
 

Høydepunkter:
✔ Europas vestligste punkt Cape St. Vincent
✔ Lokale tradisjoner (markeder, smak av lokale produkter, kork & vin)

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at følgende program er veiledende, og endringer kan forekomme. 

Dag 1    Avreise/Ankomst (M)
Vi ankommer Faro tidlig formiddag. Her møter vi vår lokale representant og vår buss tar oss til hotellet i Albufeira (37 km). Etter innsjekk spiser vi felles velkomstmiddag.

Dag 2    Loulé og Faro (F, L)
Etter frokost setter vi kursen med buss mot Loulé (ca 35 min.), for et besøk på det livlige matmarkedet. Vi fortsetter så til Faro, Algarves hovedstad, hvor vi gjør en kort byvandring i gamlebyen, besøker katedralen og får litt fritid for å rusle litt på egen hånd eller shopping. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi reiser tilbake til hotellet. Rolig ettermiddag og kveld til å nyte hotellet og stranden.

Dag 3    Portimão, Praia da Rocha og Sagres (F, L)
Etter frokost setter vi kursen mot Portimão (ca 40 minutter). Vi utforsker gatene i Portimão, det er en sjarmerende by beriket av sin historiske og kulturelle arv.
Vi fortsetter til Praia da Rocha en av Algarves mange vakre strender. Den kilometerlange  og er skjermet av de typiske klippene. Her kan vi spasere langs den brede strandpromenade som går langs sanden. Langs promenaden finnes en rekke barer og restauranter, og til og med et område satt av for strandsport.
Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter til landsbyen Sagres. Vi rusler rundt i gatene her og besøker Europas vestligste punkt; Cape St. Vincent. Retur til hotellet sent om ettermiddagen. 

Dag 4    Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske området på egen hånd.

Dag 5    Korkruten (F, L)
Vår buss tar oss til São Brás de Alportal (ca. 45 min.), som har en sterk tilknytning til produksjon av kork i Portugal. I dag skal vi lære om landsbyliv, natur og tradisjoner rundt nettopp korkproduksjonen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før bussen tar oss tilbake til hotellet tidlig om ettermiddagen.

Dag 6      Silves, Lagos og vingård (F, L) 
Avreise fra hotellet til Silves (55 min.) hvor vi får en guidet omvisning inkl. slottet. Vi fortsetter til Lagos hvor vi spiser lunsj, gjør en kort byvandring og får litt egentid. På vei tilbake til Albufeira besøker vi vingården "Quinta do Vales" for litt vinsmaking. Retur til hotellet sen ettermiddag.
 
Dag 7      Fridag med mulighet for ekstra utflukt (F, M)
Dagen er fri til å slappe av eller gjøre egne ting.

Tilleggsutflukt: Olivenplantasje og Tavira inkl lunsj.
De som ønsker kan bli med på en halvdags utflukt til en olivenoljeplantasje og landsbyen Tavira. Tavira ligger ved elva Gilão og er en av de mest ekte og pittoreske byene i Algarve. Sentrum er svært attraktivt med sine smale gater og elvebredder omgitt av hager. Her får vi en guidet byvandring og litt tid på egen hånd. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi returnerer til hotellet tidlig ettermiddag. Pris pr. pers. inkl. lunsj kr. 990,- v/min 20 pers.

Vi spiser alle en felles avskjedsmiddag på en restaurant i gamlebyen i Albufeira om kvelden.
 
Dag 8     Hjemreise (F)
Vi har dagen på egen hånd frem til felles transport til flyplassen og retur til Norge. Vær oppmerksom på at utsjekk fra hotellet er kl 11.

F= frokost     L= lunsj     M= middag
 

Hotell

HOTEL LUNA CLUBE OCEANIO ****
R. Columbano Bordalo Pinheiro, 8200-911 Albufeira

Hyggelig hotell som ligger 5 minutters gange fra stranden og ca 20 minutters gange fra gamlebyen. Hotellet har utendørs basseng og jacuzzi, restaurant og bassengbar. Rommene har balkong, kjøkkenkrok, TV, hårtørker og gratis wi-fi.

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Algarve er et av de mest solrike steder i Europa. Her skinner solen mer enn 3000 timer i året og området får minimale mengder med regn. I sommermånedene kan temperaturen snike seg helt opp til 35 grader og i vintermånedene har området behagelige temperaturer på omkring 16 grader på dagtid.

Algarve

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

16

8

8

Februar

17

8

9

Mars

18

9

5

April

20

10

6

Mai

22

13

3

Juni

25

16

1

Juli

29

18

0

August

29

18

1

September

27

17

2

Oktober

23

14

6

November

19

11

7

Desember

17

9

8