Budapest- kultur og historie

Ungarn ligger i hjertet av gamle Europa og er kjent for god mat, varme termalkilder og vinen som er folkets stolthet.
Vi flyr til Budapest, landets hovedstad, og bor sentralt midt i byen. Budapest er blant de vakreste byene i Europa. Vi opplever suset av kulturen, flott arkitektur i en av historiens «høyborger», og ikke minst Donau som deler byen i to.

Det blir utflukt til Szentendre og Gödöllö. Szentendre er en liten kunstnerby som ligger ved elvebredden ca. en time fra Budapest. Den er en perle med små smale gater, hyggelige barokkbygde hus og en serbisk kirke. Gödöllö er en liten barokkby 30 km fra Budapest, hvor vi besøker Grassalkovich Palasset som er et av de mektigeste kongepalasser fra det 18. århundret i barokk byggestil.

Ønsker du å gå på en av de flotte konsertene eller operaene som settes opp, er det også mulig.
På Buda-siden finner du Fiskerbastionen, Mathiaskirken og slottet, og i de trange gatene rundt ligger hyggelige kaféer og små forretninger.
Balatonsjøen er også verdt besøket. Turen går vestover til ungarernes eget ferieområde, hvor mange har hytter langs innsjøen. I det vakre åslandskapet på nordsiden av sjøen produserer de flere slag viner. Dette skal vi benytte anledningen til å teste.

Høydepunkter:
- Middagscruise på Donau
- Galleribyen Szentendre
- Bli kjent med den spesielle maten og vinen i Ungarn

Dette er en tur i samarbeid med

Status:
Fullt

Program

Dag 1:   Ankomst Budapest (M)
Vi ankommer Budapest. På vår vei til hotellet tar vi en liten sightseeing for å bli litt kjent med byen. Byen er spesiell da den er delt av elven Donau. Den ene siden heter Buda, den andre Pest. Ti vakre broer lenker sammen de to bydelene. Vi stopper underveis for mulighet til å kjøp  lunsj. Vi reiser så til vårt hotell for innsjekk. Middag på hotellet eller lokal restaurant på kvelden.

Dag 2 Fri for egen disposisjon(F, M)
Frokost på hotellet. Idag har vi mulighet til å utforske litt på egenhånd. Reiseleder vil samle gruppen for en felles tur i nærområdet dersom det er ønske for det. Ellers kan dagen benyttes til å besøke en av Budapest flotte SPA.  Felles middag på hotellet eller lokal restaurant.

Dag 3:   Utflukt Szentendre og Gödellöe (F, L, M)
Frokost på hotellet. I dag blir det utflukt til Szentendre, som ligger kun 20km nord av Budapest. Szentendre er kjent for sin Barokkstil arkitektur, mange gallerier og små butikker med håndverkskunst.  Vi blir kjent med byen og har inngang til det spesielle marsipan museet i byen. Vi spiser en god lunsj sammen i Szentendre.
Så drar vi  videre til Gödöllö som er en liten barokkby 30 km fra Budapest, her besøker Grassalkovich Palasset som er et av de mektigeste kongepalasser fra det 18. århundret i barokk byggestil.
Middag på hotellet eller lokal restaurant.


Dag 4:   Middagscruise på Donau (F, M)
Frokost på hotellet. Dagen står fri for egen disposisjon. 
Vi møtes på ettermiddagen. I dag blir høydepunktet middagscruiset på Donau. Dette er den beste måten å få med utsikten over byen på. Her inntar vi en hyggelig 4 retters middag med velkomstdrikke.

Dag 5:   Utflukt til Balatonsjøen(F, L, M)
Frokost på hotellet før avreise til Balatonsjøen. Vi har en liten sightseeing i Tihany før vi drar videre til et vinhus der vi har vinsmaking og lunsj. Middag på hotellet eller lokal restaurant.

Dag 6:  Avreise (F)
Tidlig frokost på hotellet før avreise til Norge.

Hotell

IBIS City Hotel***
Akacfa u. 1-3
1072 BUDAPEST

Dette 3 stjernershotellet ligger sentralt i Budapest med lett tilgang til offentlig kommunikasjon og turistattraksjoner. Den berømte New York Cafe ligger bare en 5 minutters spasertur fra hotellet. Det er mange restauranter, barer og puber i nærheten. Rommene er moderne og koselige med et funksjonelt baderom. Takket være konseptet „new bedding” er en god natts søvn mer enn et løfte – det er deres ekspertise. Hjelpsomme og vennlige ansatte sikrer en koselig og familiær atmosfære. Lobbybaren er døgnåpen og de serverer også snaks. Det er gratis WiFi i hele hotellet.