Cinque Terre og Ligurias perler

Liguria byr uten tvil på en av Europas flotteste kyststrekninger. Ikke minst i den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova, der du finner de praktfulle fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og det frodige landskapet rundt Portofino og Santa Margherita.

Her vil vi oppleve flotte båtturer, og det vil være muligheter for gastronomiske opplevelser, der det meste av maten er fra havet. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje - og selvfølgelig basilikum, den viktige ingrediensen i pesto.

Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens sjarme. Vi bor på et godt 4*hotell.

Høydepunkt:
✔ Sjarmerende Portovenere som er på Unescos verdensarvliste
✔ Ligurias hovedstad Genova
✔ Flotte båt- og togturer i spektakulære omgivelser
✔ Bor godt i den sjarmerende byen Sestri Levante

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1  Ankomst
Ankomst til Pisa, hvor vi møter reiseleder,  og transfer fra flyplassen til Sestri.

Dag 2  Heldagsutflukt til Cinque Terre og Portovenere med tog og båt.
Denne dagen er avhengig av været og kan bli byttet ut med en av de andre dagene.
Vi tar toget til Monterosso i Cinque Terre. Herfra går turen med båt til Portovenere, som sammen med De Palmariske Øyer og Cinque Terre er med på Unesco`s verdensarvliste. Byen domineres av den genovesiske borgen, siden denne lille havnebyen en gang, som de andre byene i Cinque Terre, var genovesiske bastioner.
Et besøk ved San Pietro-kirken, som ligger helt ute på pynten, anbefales. Her finner man Lord Byrons ”grotte”. Der blir tid til lunsj på egen hånd før båten fører oss tilbake til Cinque Terre og Riomaggiore. Herfra tar vi tog hjem til Sestri Levante.

Dag 3  Heldagsutflukt til Cinque Terre med tog og båt.
Vi tar toget til Manarola, hvor vi får tid til å se byen før vi fortsetter med båt eller tog til Vernazza, den flotteste av ”De Fem Land”. Der blir det tid til lunsj på egen hånd og de fleste lokkes nok av de flotte fiskemenyene ved havnen.

Dag 4  Heldagsutflukt til Genova med tog.
Genova er Ligurias hovedstad og en kanskje ”undervurdert” by. Byens gater er nylig havnet på Unescos Verdensarvsliste og de gamle havnekvarterene har fått nytt liv etter en omfattende restaurering. Ved havnen finner vi Europas største akvarium og spennende sjøfartsmuseeum. Ellers er også den gamle bydelen veldig sjarmerende. Vi går sammen inn til sentrum. Det blir tid på egenhånd til lunsj, shopping, akvarium e.l.

Dag 5  FRIDAG
Sestri Levante er en fantastisk hyggelig kystby. Herfra er det mulighet for flotte vandringer, avslapning ved hotellets svømmebasseng eller litt rolig byvandring.

Dag 6  FRIDAG eller valgfri utflukt: ekstra lang halvdagsutflukt med tog til Rapallo.
Dette er en av de større byene på kysten, og vi starter med å ha tid i selve byen til litt shopping da det er dagen for det ukentlige markedet i byen. Lunsj på egenhånd før vi reiser med fjellbanen opp til Montallegro, der vi får en fantastisk utsikt over byen og Tigullio-bukten.
Vi er tilbake i Sestri midt på ettermiddagen. Pris kr 290,- pr person (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

Dag 7 Heldagsutflukt til Portofino 
Vi tar toget eller båt (værforbehold) ut til Italias mest eksklusive kystby, Portofino. Her ligger yachtene tett, og internasjonale berømtheter flokkes på kafeer og restauranter. Sent på ettermiddagen fører toget oss hjem til Sestri.

Dag 8   Avreise.
Etter frokost og utsjekk fra hotellet setter vi kursen for Pisa. Her får vi en spasertur til torget med det skjeve tårnet, domkirken og dåpskapellet. Litt tid på egenhånd før vi setter kursen for flyplassen og vårt fly hjem til Norge. Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Hotell

Grand Hotel Villa Balbi 4*
 Viale Rimembranza 1
 Sestri Levante


Dette er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk Villa, og er omgitt av en stor hage rundt. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Hotellet er kjent for sin utmerkede restaurant. Alle rom er flotte og klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har også møterom, bar, restaurant og svømmebasseng  (åpent kun i sesong – væravhengig).

Kart

Kart