Cinque Terre og Ligurias perler

Liguria byr uten tvil på en av Europas flotteste kyststrekninger. Ikke minst i den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova, der du finner de praktfulle fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og det frodige landskapet rundt Portofino og Santa Margherita.

På denne turen vil vi bruke flotte tog- og båtturer for å oppleve mye av det kulturelle denne flotte regionen har å tilby. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje - og selvfølgelig basilikum, den viktige ingrediensen i pesto. Underveis vil det bli muligheter for gode mat- og vinopplevelser, der det meste står i havets tegn.

Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme. 

Høydepunkt:
✔ Sjarmerende Portovenere som er på Unescos verdensarvliste
✔ Ligurias hovedstad Genova
✔ Flotte båt- og togturer i spektakulære omgivelser

Turen er i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst
Vi ankommer Pisa på kvelden. Her møter vi reiseleder og vår buss tar oss til vårt hotell i Sestri Levante (ca. 1,5 t).

Dag 2    Heldags utflukt til Cinque Terre og Portovenere med tog og båt
Denne dagen vil være avhengig av været og kan bli byttet om med en av de andre dagene.

Vi tar toget til Monterosso i Cinque Terre. Herfra går turen med båt til Portovenere, som sammen med De Palmariske Øyer og Cinque Terre er med på Unescos verdensarvliste. Byen domineres av den genovesiske borgen, siden denne lille havnebyen en gang som de andre byene i Cinque Terre, var genovesiske bastioner.

Et besøk ved San Pietro-kirken, som ligger helt ute på pynten, anbefales. Her finner man Lord Byrons ”grotte”. Det blir tid til lunsj på egenhånd før båten tar oss tilbake til Cinque Terre og Rio Maggiore. Herfra tar vi tog hjem til Sestri Levante.

Dag 3    Heldags utflukt til Cinque Terre med tog og båt
Vi tar toget til Manarola, hvor vi får tid til å se byen før vi fortsetter med båt eller tog til Vernazza, den flotteste av «De Fem Land». Her blir det tid til lunsj på egenhånd og de fleste lokkes nok av de flotte fiskemenyene ved havnen.

Dag 4    Heldags utflukt til Genova med tog
Genova er Ligurias hovedstad og en undervurdert by. Byens gater er nylig havnet på Unescos verdensarvliste og de gamle havnekvarterene har fått nytt liv etter en omfattende restaurering. Ved havnen finner vi Europas største akvarium og et spennende sjøfartsmuseum. Ellers er også den gamle bydelen veldig sjarmerende. Vi går sammen inn til sentrum. Det blir tid på egenhånd til lunsj, shopping, akvarium e.l.

Dag 5    Fridag
Sestri Levante er en fantastisk hyggelig kystby. Herfra er det mulighet for flotte vandringer, avslapning ved hotellets svømmebasseng eller litt rolig byvandring.

Dag 6    Fridag eller ekstra lang halvdags utflukt med tog til Rapallo.
Dette er en av de større byene på kysten, og vi starter med litt egentid i selve byen til litt shopping, da dette er dagen for det ukentlige markedet i byen. Lunsj på egenhånd før vi reiser med fjellbanen opp til Montallegro, hvor vi får en fantastisk utsikt over byen og Tigullio-bukten. Vi er tilbake i Sestri midt på ettermiddagen.

Pris utflukt kr. 290,- pr. pers (gjennomføres ved minimum 20 påmeldte)

Dag 7    Heldags utflukt til Portofino 
Vi tar tog eller båt (værforbehold) ut til Italias mest eksklusive kystby, Portofino. Her ligger yachtene tett og internasjonale berømtheter flokkes på kafeer og restauranter. Sent på ettermiddagen fører toget oss hjem til Sestri.

Dag 8    Hjemreise
Etter frokost og utsjekk fra hotellet setter vi kursen for Pisa. Her får vi en spasertur til torget med det skjeve tårnet, domkirken og dåpskapellet. Litt tid på egenhånd før vi setter kursen for flyplassen og vårt fly hjem til Norge. Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Kart

Kart

Hotell

GRAND HOTEL VILLA BALBI ****
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Dette er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk Villa, og er omgitt av en stor hage. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Hotellet er kjent for sin utmerkede restaurant. 

Alle rom er flotte og klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har også møterom, bar, restaurant og svømmebasseng (åpent kun i sesong – væravhengig).