Cuba - en fargerik rundreise

Bli med vår dyktige reiseleder Aase Kristiansen og la henne vise deg sitt eventyrlige Cuba! Her opplever vi kultur, fargeeksplosjoner, historie og rytmer, og vi avslutter med å nyte av de vakre strendene.

«For meg er Cuba en eksotisk, spennende og uslepen diamant! Denne spesielle øya, der jeg har guidet hundrevis av reisende, har mye å by på. Havannas arkitektur, bleket av sola og slitt - men vi aner fortidens pomp og prakt - en skjønnhet i forfall! Jeg gleder meg til å fortelle dere om landets spesielle og unike historie, fra kolonitiden, revolusjonen og tiden fram til i dag. Menneskene som bor her er vennlige og åpne, smilene sitter løst, og livsgleden er stor!» Reiseleder Aase Kristiansen gir oss det beste av sitt Cuba.

Vi starter i Havanna. Vi besøker Hemingways vakre hacienda, vi ser og lærer hvordan verdens beste sigarer rulles, og vi besøker den franskinspirerte byen Cienfuegos som  regnes for å være Cubas vakreste by. Så står Trinidad for tur, med sin spesielle arkitektur - en tur gjennom byen er som en reise tilbake i tid. Vi avslutter i Varadero, som byr på kritthvite strender og vaiende palmer - her nyter vi de siste dagene på vårt 5 stjerners hotell.

Høydepunkter:
✔ Hovedstaden Havanna
✔ Franskinspirerte Cienfuegos
✔ Kolonibyen Trinidad
✔ Gode hoteller og fantastiske strender

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
31 990,-
Dager:12
Prisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Havanna via Amsterdam med KLM
• Flyskatter pr. mai 2019
• 4 netter i Havanna 4* hotell, inkl. frokost
• 2 netter i Cienfuegos 3* hotell, inkl. frokost
• 1 natt i Trinidad i Casa Particular, inkl. frokost
• 4 lunsjer på lokale restauranter
• 1 middag på hotell i Havana
• 1 middag på lokal restaurant
• 3 netter i Varadero 5* hotell, all inclusive
• All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til program
• Engelsktalende lokalguide
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips og øvrige måltider
• Visum (vi sender ut informasjon nærmere avreise)
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL 

24. - 28. FEB: 
HOTEL SEVILLA **** 

Calle Trocadero No. 55, Havanna

Godt hotell som ligger sentralt i Havanna med nærhet til attraksjoner, cafeer og restauranter. Hotellet tilbyr utendørs basseng, døgnåpen resepsjon, roomservice, restaurant, bar, treningssenter, sauna, hage og terrasse. 

Alle rom har kaffemaskin, flatskjerm TV med satellittkanaler, safe, minibar, bad med hårføner, klimaanlegg og skrivebord.

Frokostbuffé serveres hver morgen. Restauranten på stedet byr på internasjonale retter. 

    
 

28. FEB - 01. MAR: 
HOTEL JAGUA by Melia Hotels Int. ***+

Calle 37, Cienfuegos

Hotel Jagua ligger i eksklusive Punta Gorda, med utsikt over Cienfuegos flotte havn og med kort avstand til gamlebyen. Hotellet tilbyr rom både i hovedbygningen og i tre ulike annekser, og dermed kan stil og utforming på rom variere fra moderne til tradisjonell kolonial stil.
Hotellet har flere restauranter og barer, utendørs basseng, hage samt en terrasse med utsikt over havet.
Rommene har flatskjerm TV med satellittkanaler, dobbeltseng eller to separate senger og bad med badekar.
 

     
 

02. - 04. MAR: 
HOTEL PARADISUS VARADERO RESORT & SPA ***** 

Varadero

Flott resort som ligger ved Cubas mest kjente strand – Varadero Beach. Hotellet består av en hovedbygning og flere bungalower i to etasjer. 

Her spiser du godt med flere restauranter å velge mellom, flere barer, spa og et stort bassengområde med to basseng hvor det ene er et aktivitetsbasseng. Hotellet tilbyr flere aktiviteter som aerobics, yoga og dansetimer, samt mulighet for å prøve ulike typer vannsport og låne snorkleutstyr. 

All-inclusive er inkludert under vårt opphold.

   

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 – AVREISE (FM, M)
Avreise fra Gardermoen via Amsterdam med ankomst Havanna på ettermiddagen. Transport fra flyplassen til hotellet og middag på hotellet på kvelden.

DAG 2 - BYVANDRING HAVANNA (F, L)
Etter frokost blir vi med reiseleder på en hyggelig rusletur i gamle Havanna, som kom på Unescos verdensarvliste i 1982. Havanna er en av Latin- Amerikas best bevarte byer fra kolonitiden, og byen har hundrevis av historiske bygninger og monumenter fra 1500-1800-tallet. Vi opplever det pulserende livet i denne spesielle byen som har så mye spennende å by på. Vi nyter en felles lunsj i Havannas gamle bydel før vi får litt tid på egenhånd til å utforske Havanna videre.

DAG 3 - SIGARFABRIKK OG HEMINGWAYS CUBA (F, L, M)
Vi starter dagen med et spennende besøk på Havannas eldste sigarfabrikk. Der får vi en omvisning, og ser og lærer hvordan man ruller de berømte cubanske sigarene. Cubanske sigarer regnes for å være verdens beste, og sigarrulling er utsøkt håndverk. Kanskje flotte gaver å ta med hjem til Norge?

Etter lunsj på en privat restaurant dedikerer vi ettermiddagen til den amerikanske forfatter Ernest Hemingway, som forelsket seg i Cuba da han satte sin fot i landet for første gang i 1932. Han bosatte seg på Cuba, og bodde der i perioder fram til 1960. Vi skal besøke hans vakre landsted som ligger i San Francisco de la Paula, en kort kjøretur fra Havanna. Landstedet framstår slik Hemingway forlot det i 1960. Hans kjære fiskebåt og store stolthet Pilar står utstilt på området. Hemingways kjærlighet til Cuba overlevde alle hans ekteskap, Batistas forhatte regime, og begynnelsen på den cubanske revolusjonen.

Før vi returnerer til hotellet gjør vi et kort stopp i den gamle fiskerlandsbyen Cojimar, som var bakteppet for Hemingways roman «Den gamle mannen og havet» - som han fikk Nobels pris for i 1954. Der ser vi en statue av forfatteren, satt opp av de lokale fiskerne - for å hedre sin kjære venn. Kveldens middag inntas på en av byens beste statlige restauranter, med herlig musikk fra 1950-tallet som det lille ekstra. 

DAG 4 -  FRIDAG I HAVANNA (F)
Dagen er fri til å utforske byen på egenhånd eller sammen med reiseleder.

DAG 5 - HAVANNA - CIENFUEGOS (F, L)
Etter frokost kjører vi sør-østover til Cienfuegos, byen som har fått tilnavnet «Sydens perle» for sin vakre franskinspirerte arkitektur, og sin beliggenhet ved Det karibiske hav. Før vi ankommer byen stopper vi i Grisebukta, der det amerikanske forsøket på å invadere Cuba i 1961 mislyktes. Det asurblå havet vil nok friste til en dukkert! Deretter kjører vi til vårt hotell i Cienfuegos, som ligger i byens gamle aristokratiske kvarter, like ved Det karibiske hav. Vi spiser lunsj underveis på et hyggelig sted. På kvelden nyter vi et godt cubansk måltid.

DAG 6 - CIENFUEGOS (F)
Vi kjører til sentrum av Cienfuegos, og spaserer gjennom byens trivelige hovedgate. Der er det alltid mye liv og røre, flere butikker og markeder. Vi gjør et stopp på byens torg, som er byens samlingspunkt - og beundrer de mange flotte bygningene fra kolonitiden - blant annet det vakre Thomas Therry teateret. Vi spiser en god lunsj på en terrasse, med utsikt over Det karibiske hav. Kvelden nytes med nok et godt måltid.

DAG 7 - CIENFUEGOS - TRINIDAD (F)
Etter frokost kjører vi videre sydover til Trinidad, som også ligger ved Det karibiske hav. Trinidad er Cubas 3. eldste by, grunnlagt i 1514. Vi sjekker inn på våre respektive private hus før vi starter vår byvandring. Trinidads arkitektur er unik, her er lave murhus fra kolonitiden i karibiske pastellfarger, vi vandrer på brostein lagt ned av afrikanske slaver, og opplever et snev av fortiden. En tur gjennom Trinidad er som en reise tilbake i tid!

Vi besøker Museo Romantico, som har en samling møbler og utstyr fra datidens overklasse, de rike sukkerbaronene. Vi nyter vår lunsj på et helt spesielt sted!

De private husene vi skal bo i er eid av cubanere, som leier ut rom til turister. Alle rom har eget bad med dusj, toalett og vask. Vertskapet serverer oss en typisk cubansk frokost på morgenen - vi spiser ikke frokost sammen med vertskapet. Standarden er enkel, men sjarmerende. Vi spiser middag på en privat restaurant på kvelden.

DAG 8 - TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO (F, L, M)
Vi forlater Trinidad, og setter kursen mot Santa Clara, som var en viktig by før revolusjonens endelige seier. For det var her slaget om Santa Clara sto, og ble vunnet av Chequevara og hans menn i desember 1958, da landets diktator forlot Cuba, og den revolusjonære seieren var et faktum. Vi spiser en innholdsrik lunsj, og deretter besøker vi Revolusjonsplassen, som har en gigantisk statue av Chequevara, byens store helt! 

I 1977 ble restene av Chequevara og 37 av hans revolusjonære kamerater funnet i en massegrav i Bolivia, og ført til Cuba samme år - der de ble stedt til hvile i mausoleet på revolusjonsplassen.  Under denne høytidelige seremonien var Fidel Castro til stede, og han tente ilden som skal brenne til evig tid - til minne om Chequevara og hans menn.

Etter besøket i Santa Clara kjører vi nordover til Varadero, der vi skal nyte herlige dager på vårt flotte 5 stjerners hotell, Paradisus Varadero - et av Varaderos beste hotell. Her er alt inkludert av mat og drikke. Vaiende palmer og kritthvite stender venter på oss! 

DAG 9 - 10 - VARADERO (F, L, M)
Vi nyter deilige dager på vårt all-inclusive hotell! På stranda vaier palmene i den svake brisen, havet blinker med sin smaragdgrønne farge, og 2 km med kritthvite stender venter på oss. Det sies at havet som omgir dette hotellet smaker litt av champagne. Kan vi ha det bedre?

DAG 11 - HJEMREISE (F, FM)
Avreise fra Varadero til Havanna, og derfra videre til Norge via Amsterdam.

DAG 12 - ANKOMST (FM)
Vi ankommer Norge på ettermiddagen.

F= Frokost  /   L= Lunsj   /   M= Middag   /   FM= Flymat

 

 

Innreise og praktisk informasjon

INNREISE
Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller Travel har ikke ansvar for om følgende informasjon eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske statsborgere må ha visum og reiseforsikring for å besøke Cuba. Passet må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisedato.

Turistvisum anskaffes i ambassaden, koster per juni 2019 kr. 475,- og gir tillatelse til opphold i 30 dager. For oppdatert informasjon om cubanske visumbestemmelser kan Cubas ambassade i Oslo kontaktes:

Besøksadresse: Oscars gate 78B, 0256 Oslo 
Postadresse: Boks 4081 Amb, 0244 Oslo
Tel: +47 23 08 32 63 og 60 
E-post: consulado@embacuba.no og enoruega@online.no 
hjemmeside: http://misiones.minrex.gob.cu/es/noruega

Norske borgere som oppholder seg på Cuba oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Det vil gjøre det lettere for ambassaden å få tak i deg i tilfelle en krise- eller katastrofesituasjon skulle oppstå.

HELSE
Før man reiser til Cuba bør man vaksinere seg mot hepatitt A og difteri/tetanus. Sjekk med lege og ta vaksiner i god tid før avreise.

Når man oppholder seg på Cuba, bør man ikke drikke vann fra springen. Flaskevann er lett tilgjengelig. Mathygienen er stort sett god, men som reisende er man alltid utsatt for endringer i bakteriefloraen.

VALUTA
Det er to gyldige myntenheter på Cuba - konvertible pesos (CUC) og cubanske pesos (CUP). Som turister bruker man CUC. Verdien på CUC er litt høyere enn 1 USD.

Vi anbefaler deg å ta med kontanter i Euro, som du kan veksle på hotellet til CUC. Du kan også ta ut kontanter i CUC i minibank like ved hotellet vårt. Har du CUC til overs på hjemreisedagen kan de veksles tilbake til euro på flyplassen.

Visa er det eneste kortet som fungerer i cubanske minibanker. American Express, Diners og andre kredittkort tilsluttet bank i USA aksepteres ikke (pga. USAs handelsblokade). Reisesjekker kan ikke brukes. Det meste på Cuba må betales kontant. Husk å åpne for at du kan ta ut penger i minibank på Cuba. For reiser i noen land må man fysisk inn på nettbanken og åpne for dette. Kontakt banken din hvis du er i tvil om dette.

TIDSFORSKJELL
Norsk tid minus 6 timer. Man har sommer- og vintertid på Cuba, men man skifter tid 2 uker tidligere enn i Norge.

STRØM
Cuba bruker 110 volt, men de fleste hotellene har også 220 volt kontakter. Vi anbefaler at du tar med et adaptersett som har flere valgmuligheter.

INTERNETT OG TELEFON
Den internasjonale landskoden for Cuba er +53. Det er dyrt å ringe hjem til Norge fra Cuba, samt å benytte mobildata. Når du lander på Cuba vil du få en SMS om hva teletjenester koster. Hotellene har WIFI mot gebyr.

KLIMA
Klimaet på Cuba er tropisk, med behagelige temperaturer. Gjennomsnitt-temperaturen på Cuba er 26 grader, og luftfuktigheten ligger på 70-80 %.

KLÆR OG PAKKING
Vi anbefaler at du tar med lette og ledige klær, og komfortable sko. Ta gjerne med en genser eller en lett sommerjakke for kveldene, og en sammenleggbar paraply. Ta også med badetøy, solkrem og myggmiddel. Viktig medisin må ALLTID tas med i håndbagasjen! Vi anbefaler at du tar med et lite miniapotek med hodepinetabletter, Imodium, plaster o.l. 

TIPS
Tips er ikke inkludert i prisen. Reiseleder vil samle inn tips, som deretter vil bli fordelt til de berørte personer. Vi anbefaler at du beregner mellom 60 -70 CUC i tips pr person. Tips er en viktig del av lønna for de som jobber innenfor turist- og servicenæringen. 

FORVENTNINGER TIL SERVICE OG HOTELL
Landets økonomi er under press, og standarden på hotellene er derfor noe dårligere enn i Norge. 

Vi på Aller Travel gjør vårt beste for å tilby deg det beste Cuba kan by på!

Avganger & priser - Cuba - en fargerik rundreise

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
24/2Oslo GardermoenCuba - en fargerik rundreise - Vi Over 60Mer enn 831 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 5 540,- (begrenset antall)

Flytider med KLM:
24.feb:     Oslo Gardermoen - Amsterdam        09:20-11:25                 
24.feb:     Amsterdam - Havana                           12:35-17:15

05.mar:   Havana - Amsterdam                           19:15-10:35 (06.mar)
06.mar:   Amsterdam - Oslo Gardermoen         14:25-16:15

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Det er mulig å fly fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim, direkte til Amsterdam tur/retur.Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Reiseleder Aase Kristiansen vil møte dere på flyplassen i Amsterdam. Hun vil stå ved gaten 45 min før flyavgang til Havanna, lett synlig med et Aller Travel skilt. Ta kontakt med henne der, slik at hun får registrert dere. 

Begrensninger:
For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at vår reiseleder skal bistå med dette. 

Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.