Det beste av Holland og Belgia

Bli med på en kulturhistorisk reise til historiske Haag, UNESCO listede Brügge og EU hovedstaden Brussel. Med oss på veien får vi blomsterparken Keukenhof, billedskjønne Delft, båttur på kanalene, historiske Gent og slagmarkene for Napoleons nederlag ved Waterloo.

Våren i Holland og Amsterdam er spesielt vakker, med bugnende blomster i alle regnbuens nyanser. Vi tar bena fatt og begir oss på byvandringer i disse historiske og sjarmerende byene, hvor kulturopplevelsene står i kø. Underveis bor vi på tre gode hotell og legger opp til hyggelige og samlende måltider. Med oss har vi en norsk og lokalkjent reiseleder.

Høydepunkter:

✔ Blomsterparken Keukenhof
✔ Middelalderbyene Delft og Ghent
✔ Båttur på kanalene
✔ Waterloo

Turen er i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: ANKOMST AMSTERDAM - BLOMSTERPARKEN KEUKENHOF (M)
Ankomst Amsterdam og transport til Haag. Avstand 60 km - ca. 40 minutters kjøring. På veien besøker vi blomsterparken Keukenhof. Her bugner det i farger og lukter fra over sju millioner blomster, hvorav 800 ulike tulipaner, i tillegg til liljer, urter og hyasinter. Det er et helt fantastisk anlegg, og selv om man ikke har spesielt grønne fingre så er dette en opplevelse man ikke vil gå glipp av. Vi ankommer hotellet på ettermiddagen, og på kvelden er det velkomstmiddag på en lokal restaurant.

DAG 2: BYVANDRING HAAG (F)
Etter frokost blir det en to timers guidet byvandring i det historiske hjertet av middelalderbyen Haag (innganger ikke inkl.) Byen er hovedsete både for kongehuset, gotiske ridderborger, parlamentet og flere internasjonale domstoler. Her er gatene brede og torgene er store, flotte parker, mange grønne lunger og deilig vårstemning. Vi gjør en byvandring for å bli kjent, og har man lyst, er det også tid til å oppleve byene på egenhånd, eller mulighet for å besøke kunstmuseet Mauritshuis eller Mesdag for de som ønsker dette. Lunsj og middag på egenhånd.

DAG 3: AVREISE TIL BRÜGGE MED OMVISNING I DELFT (F)
Vi spiser frokost før vi setter oss på bussen til Brügge med stopp og omvisning i pittoreske Delft. Avstand Haag - Brügge, 195 km - ca. 2,5 timers kjøretid. 
Delft er spesielt godt kjent for keramikk med en koboltblå glasur, såkalt Delfts blauw (Delfts blå). Byens kallenavn er «Prinsebyen», som stammer fra en spennende historie vi får høre mer om på veien. Lunsj på egenhånd før bussen reiser videre til Brügge. Felles middag på en lokal restaurant, for egen regning, for de som ønsker dette.

DAG 4: BYVANDRING BRÜGGE MED KANALTUR (F)
Frokost på hotellet før omvisning i Brügge. Byen Brügge står på UNESCOs verdensarvliste, og er antageligvis Belgias best bevarte middelalderby med vakker arkitektur og mange kanaler. Vi får en 2 timers guidet byvandring, før vi avslutter omvisningen med en halvtimes kanaltur, hvor vi får se flere av byens mange skatter. Lunsj og middag på egenhånd. Denne ettermiddagen blir det mulighet for å få med seg den årlige katolske paraden "the Holy Blood", som dateres tilbake helt til middelalderen. 

DAG 5: AVREISE TIL BRUSSEL MED OMVISVNING I GENT (F)
Etter frokost setter vi kursen videre mot Brussel og på veien gjør vi et stopp og får omvisning i fascinerende Gent, byen som er hovedstad i provinsen Øst-Flandern. Avstand Brügge - Brussel, 100 km/ ca. 1,5 timers kjøring. I middelalderen var Gent den nest største byen i Nord-­Europa etter Paris, takket være den store tekstilproduksjonen her. Mye av byens middelalderarkitektur er intakt, og svært godt vedlikeholdt. Gent er en hyggelig by å rusle rundt i. Felles lunsj for de som ønsker dette, for egen regning. Tilbake på hotellet på ettermiddagen. Middag på egenhånd.

DAG 6: BYVANDRING I BRUSSEL (F, M)
Også i dag får vi en guidet byvandring. Det finnes mange attraksjoner og severdigheter i Brussel, og vi skal få med oss de mest kjente, som store "lille" Manneken Pis og det sjarmerende torget Grand Place. I tillegg spaserer vi gjennom flere av de sjarmerende delene av byen, som det gamle fiskemarkedsområdet og den berømte børsen, som er en flott neoklassisk bygning. I Brussel er man blant mye annet opptatt av mat, drikke og sjokolade, og du finner spesialforretninger for alt dette flere steder i byen. På kelden blir det avskjedsmiddag på en lokal belgisk restaurant.

DAG 7: WATERLOO OG HJEMREISE  (F, L)
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser mot Waterloo, som er blitt verdensberømt på grunn av slaget som til slutt gjorde slutt på Napoleons storhetstid og overherredømme. Felles lunsj på lokal restaurant før vi kjører videre til flyplassen for hjemreise til Norge.

F=Frokost   L=Lunsj   M=Middag

Hotell

7. - 9. MAI - IBIS DEN HAAG CENTRE * * *
Jan Hendrikstraat 10, 2512 Den Haag

Godt 3 stjerners hotell i sentrum av Haag, 450 meter fra Binnenhof og ca. 10 min. gange fra Mauritshuis-museet. Kort avstand til alle severdigheter, restauranter og shopping. Frokostbuffé serveres hver morgen, og inkluderer eggerøre og pølser samt juice og nykvernet kaffe. Det er en bar tilgjengelig og WIFI i hele hotellet. Rommene er moderne innredet og har TV, WIFI og bad med dusj.

   

9. - 11. MAI - MARTIN'S HOTEL BRUGGE * * *
Oude Burg 5, 8000 Brugge

Martin's Hotel Brugge ligger midt i hjertet av Brugge, rett bak det velkjente klokketårnet fra 1200-tallet og 50 meter fra markedsplassen. Hotellet har offisielt tre stjerner men er på mange felt bedre enn en del firestjerners hotell i Brugge. Her finnes det en terrasse, en coctailbar og et utvalg av småretter og snacks er tilgjengelig på dagtid. Fellesarealene er moderne, lyse og innbydende. Rommene er pene men ikke spesielt store. Alle rom har klimaanlegg, TV, safe, skrivebord og gratis WIFI.

   

11. - 13. MAI - HOTEL LE PLAZA BRUSSEL * * * *
Adolphe Maxlaan 118-126, 1000 Brussels

Hotell med historisk sus, og en opplevelse å bo på. Le Plaza har fransk fasade, stor takhøyde og luksuriøse gobelenger, og ligger foran handlestrøket Rue Neuve, 2 trikkeholdeplasser fra livlige Grand Place. Hotellet har treningssenter, et verneverdig teater i maurisk stil og gratis Wi-Fi i hele bygningen. Rommene er relativt store og klassisk innredet med deilige store senger, alle med aircondition, flatskjerm TV, minibar, skrivebord og bad. Lobbyen er elegant og det er godt å sette seg i en av de myke sofaene og nyte tilværelsen. Baren/restaurant er også meget elegant, men ikke på noen måte stivt.