Dublin & Belfast

Bli med på en eventyrlig tur med natur, kultur og historie, og opplev to land og to verdensbyer på én øy.

Vi skal besøke Belfast med verdens største Titanic-utstilling, den vakre Antrimkysten, det dramatiske Slane Castle med sitt fantastiske whiskey destilleri og selvfølgelig hovedstaden Dublin.

På vår ferd skal vi bli godt kjent med irsk og keltisk kultur og natur og vi skal oppleve det vennlige og stolte folket.

Den grønne øya byr på et vakkert og eventyrlig landskap av fjell, grønne åser, glitrende innsjøer og ikke minst en spennende kulturhistorie og storslåtte historiske severdigheter.

Reiseleder vil være norske Sylvi Murtagh, som til daglig bor i Dublin og kjenner Irland godt. Hun vil legge til rette for både hyggelige lunsjer og middager underveis, slik at gruppen samles.

Høydepunkt:

✔To verdensbyer med omvisning
✔Den vakre Antrimekysten
✔Whiskeydistilleri
✔ Irlands hage - Co Wicklow

Dette er en reise i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (L)
Vi ankommer Dublin på formiddagen. Her møter vi vår reiseleder og bussen kjører oss til Nord-Irland og Belfast (ca. 2 t). Ved ankomst spiser vi lunsj på Mc Huge`s Pub før vi lærer byen å kjenne med en bytur og besøk på det påkostede Titanic-senteret. 

Verdens største Titanic-utstilling ble åpnet i Belfast, eksakt 100 år etter det tragiske forliset. Utstillingen beskriver i detalj, med den nyeste teknologi, hvordan fartøyet ble bygget, om jomfrureisen og det tragiske forliset. Utstillingen er spredt over 6 etasjer og omfatter 9 gallerier, hver del med detaljerte beskrivelser av de ulike stegene i Titanics reise. 

Dag 2    Utflukt til Antrim-kysten (F)
Vi spiser Ulster-frokost på hotellet før vi forlater storbyen for den vakre Antrim-kysten. Vi får se Giant’s Causeway og hengebroen Carrick-a-Rede.

De spesielle steinformasjonene som kallas Giant’s Causeway antas å ha kommet fra stivnet lava for ca. 6 millioner år siden. I dag er plassen beskyttet og listet under Unescos Verdensarv. Lunsj på egenhånd før vi fortsetter videre til hengebroen Carrick-a-Rede. Her kan du gå fra fastlandet og over til en liten øy. Hengebroen er veldig høy, men for den som våger å gå over kan man nyte fantastisk havsutsikt herfra. Retur til hotellet i Belfast på ettermiddagen.

De som ønsker kan spise middag med reiseleder på kvelden, for egen regning.

Dag 3    Avreise til Dublin (F, L)
Etter frokost setter vi kursen mot Dublin, via Slane. Her besøker vi Slane Castle og Whiskey Distillery. Det dramatiske slottet ved elven Boyne er et av de mest interessante slottene i Irland. Slekten Conyngham har bodd i slottet siden 1703, og vi får et godt innblikk i områdets historie. I slottets gamle stall har man laget et fantastisk whisky destilleri. Blandingen av moderne og gammelt er synlig alle steder, og prøvesmakingen foregår ved moderne langbord. Etter besøket spiser vi lunsj på en lokal restaurant og reiser videre til Dublin.

Ved ankomst Dublin får vi en omvisning i byen. I løpet av byturen passerer vi hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin og hovedpostkontoret GPO, som før i tiden var en viktig plass for den irske kampen om selvstendighet. Vi ser Dublins glansfulle kvartaler samt parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park, som påminner om glamour på 1700-tallet. De nye bygningene viser den moderne og livlige hovedstaden. Vi avslutter på hotellet.

Dag 4    Halvdags utflukt til Irlands hage - Co Wicklow (F)
Etter en god irsk frokost hentes vi med buss for halvdags utflukt til Co Wicklow. I løpet av dagen stopper vi ved Glendalouch kloster og Avoca håndveveri, og det blir mulighet for lunsj underveis.

Glendalough kloster ligger ved Wicklow Mountains. På begynnelsen av 500-tallet grunnla St Kevin dette klosteret, og nå kan ruinene beskues der de ligger vakkert plassert på bredden av to fjellvann. Her finnes også et veldig spesielt landemerke, The Round Tower. Slike runde tårn finnes bare i Irland og svært få av dem er godt bevart.

Landsbyen Avoca ligger vakkert plassert ved en mølle og en liten elv. Her besøker vi et håndveveri hvor vi får se hvordan man produserer ulike ullprodukter. Møllen har eksistert siden 1723, og det blir mulighet for å kjøpe lokale produkter. 

Dag 5    Fridag i Dublin (F, M)
Dagen er fri til å utforske Dublin på egenhånd. I kveld blir det "Traditional Irish Night" på Merry Ploughboys Pub, med middag og show. Retur til hotellet på kvelden.

Dag 6     Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for avreise til flyplassen og retur til Norge.

F=frokost      L=lunsj      M=middag

Hotell

07. - 09. APRIL - BELFAST
MALONE LODGE HOTEL & APARTMENTS **** 
60 Eglantine Avenue, Malone Road 
BT9 6DY Belfast

Det prisbelønte Malone Lodge Hotel er et renovert boutique viktoriansk rekkehus-hotell. Hotellet ligger i South Belfasts historiske Queen's University Quarter, med en restaurant på stedet og gratis parkering.

Malone Lodge tilbyr elegante rom, innredet i moderne farger, med flatskjerm-TV, skrivebord og kostnadsfri Wi-Fi.

Gjestene kan spise på Knife and Fork-restauranten, som tilbyr fersk lokal mat. Den sofistikerte Macklin's Bar har elegant mahogny og lærmøbler, og tilbyr lette snacks og en grillmeny.

Ulster Museum og Belfast Botanic Gardens ligger begge en 10-minutters spasertur fra eiendommen, og sentrum av byen ligger 2,5 miles unna.

   

 

09. - 12. APRIL - DUBLIN
CAMDEN COURT HOTEL****
Camden Street, 
Dublin 2

Sentralt 4 stjerners hotell som ligger en kort spasertur fra mange av Dublin's kjente severdigheter som Trinity College og St. Stephen's Green. Du finner manger restauranter, typisk irske puber og butikker rett ved hotellet. På hotellet finnes det en bar, 2 restauranter, treningsstudio, spa samt svømmebasseng. Rommene har flatskjerm-TV, telefon, gratis wifi, bad/dusj og hårføner. Du kan også lage deg en kopp kaffe og te på rommet.