Dubrovnik, Monstar og Herceg Novi

Tre land:
Kroatia, Bosnia Herzegovina, Montenegro
Tre byer:
Dubrovnik-Mostar-Herceg Novi
Tre historier ....

George Bernard Shaw skrev i sin tid at "Den som leter etter paradiset på jorden, bør se Dubrovnik".

Dubrovnik er Kroatias mest kjente by og sjarmerer gjestene med sin flotte bymur fra middelalderen. Muren har spilt en viktig rolle i Dubrovniks turbulente historie.
Sammen med reiselederen vandrer vi gjennom gamle byen, trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter, samtidig som vi blikker utover et krystallklart hav. 
Dubrovnik ble grunnlagt i begynnelsen av 600 tallet og navnet kommer av ordet “dub” som betyr eiketre på kroatisk. Siden 1979 har byen stått på UNESCOs verdensarvliste.

De tre første nettene bor vi litt nord i Dubrovnik, nærmere bestemt i bydelen Lapad.  
Mostar – ligger i Bosnia Herzegovina – og et besøk er en selvfølge på en reise i dette området. Broa med navnet Stari Most over elva Neretva, ble bygget av Ottomanene på 1600 tallet, og er kanskje det mest kjente landemerket i dette området.

Etter oppholdet i Dubrovnik går turen til Montenegro og byen Herceg Novi som ligger rett syd for Dubrovnik.  Byen har hatt en dramatisk og varierende tilknytning til forskjellige land langs Adriaterhavet og før Montenegro ble egen stat, var byen en del av Jugoslavia. Dette er en spennende by, der vakker natur og turkist vann blandes med historiske byggverk og god mat. Det blir båttur på Kotor bukten samt bussturer til Budva og Cetinje.

Høydepunkt:
- Lokalkjente guider viser det beste av Dubrovnik, Mostar og Montenegro.
- Båttur for å oppleve de bittesmå øyene i Kotor bukten.
- Vi bor i Herceg Novi, en glemt perle

Turen er i samarbeid med

Status:
Fullt

Program

DAG 1 Ankomst Kroatia (M)
Ankomst. Transport til hotellet. Vi skal overnatte litt nord for Dubrovnok, nærmere bestemt halvøya Lapad og bydelen som ligger ca. 5 km nord for byen. Middag på hotellet.

DAG 2 Byvandring i Dubrovnik, Kroatia (F/L/M)
Frokost. Vi tar en lokal bybuss til sentrum av Dubrovnik og en felles byvandring med lunsj. Ettermiddagen står til fri disposisjon for å oppleve byen. Lokal buss tilbake til hotellet. Middag.

DAG 3 Utflukt til Mostar, Bosnia-Herzegovina (F/M)
Frokost. Avreise med bus til Mostar i Bosnia-Herzegovina. Byvandring i Mostar med lokal guide. Tilbake til Dubrovnik på ettermiddagen. Felles middag.

DAG 4 Herceg Novi, Montenegro (F/M)
Frokost. Avreise med buss til Montenegro. Vi starter med en byvandring i Herceg Novi på ettermiddagen med lokal guide. Herceg Novi ligger langs lange strandområder ved Adriaterhavet og ligger rett over grensen for Kroatia. Det er en by som byr på mange, overraskende historiske hjemligheter, en flott kirke og et fort med stilig arkitektur.  Middag på hotellet.

DAG 5 Båttur til Kotor, Montenegro (F/M)
Frokost. Utflukt med båt til Kotor bukten, besøk på den lille øya Gospa od Skrpjela, lagd av sten og gamle skip. Hvert 22.juli ved solnedgang, går de lokale katolikkene ut i båtene sine og kaster sten på sjøen slik at øya blir større.
Så bir det et besøk i Kotor by. Den venetianske arkitekturen og godt bevarte bymurer fra Nemanjić-dynastiet i Serbia er vernet av UNESCO som en del av Verdensarven. Båt tilbake og middag på hotellet.

DAG 6 Budva og Cetinje, Montenegro (F/L/M)
Frokost. Busstur til Budva, byvandring i Budva og buss videre til kongebyen Cetinje. Vi stopper for lunsj på veien. I Cetinje besøker vi kongepalasset. Vi har med lokalguide hele dagen. Middag på hotellet.

DAG 7 Fridag Herceg Novi med middag i gamle byen. (F/M)
Frokost. Dagen til fri disposisjon før middag i gamlebyen i i Herceg Novi.

DAG 8 Avreise (F)
Vi spiser frokost. I dag er det avreise til flyplassen Dubrovnik som tar ca 45min.

F=Frokost     L=Lunsj      M=Middag

Hotell

Grand hotel Park Dubrovnik 3 NETTER
Vi bor 3 netter på vårt hotell i bydelen Lapad, ca 5km fra sentrum av byen. Hotellet er et fint 4 stjerners hotell som ligger 200m fra stranden og har både innendørs og utendørs basseng, SPA avdeling, bar og wifi.
Alle rom har balkong, wifi, safe og TV.

 

Hunguest Sun Resort Herceg Novi 4 NETTER
Vi bor de 4 siste nettene i MOntenegro og dette 4 stjernes hotell rett ved stranden og sentrum av byen. Hotellet har svømmebasseng, restaurant og wifi tilgjengelig.