Edinburgh - Skottlands Hjerte

Bli med til hjertet av Skottland og bli kjent med skotsk kultur, storbyens attraksjoner, den skotske gjestfriheten samt smaken av verdens beste whisky.

Få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh, omgitt av vulkanske klipper og med Edinburgh Castle ruvende på en av toppene.

Byen syder av liv og er blitt en tumleplass for alle slags kulturinteresserte, med blant annet populære stand up shows, tradisjonell folkemusikk og rikholdige museer. Både den gamle og «den nye byen» er tatt inn på Unescos verdensarvliste.

Vi bor moderne og sentralt og underveis skal vi lære om og smake god whisky, samt bli kjent med det særpregede skotske kjøkken.
Edinburgh er en by som gir mye. Enten du er interessert i historie, litteratur, musikk, mat, mennesker eller shopping.

Oppdag denne livlige og sjarmerende byen med vår reisevante reiseleder Nils Krister. Dette blir garantert minnerike dager!

Høydepunkter:
• Bysightseeing og omvisning på Edinburgh Castle
• The Scotch Whisky Experience
• Guidet omvisning på Holyrood Palace

 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet    

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL INDIGO EDINBURGH 4*
51-59 York Place
EH1 3JD Edinburgh

Dette 4 - stjerners hotellet ligger sentralt i Edinburghs New Town område med litt over 10 minutters gange til gamlebyen og The Royal Mile. Hotellet har 24-timers resepsjon, fitness senter, restaurant og bar. Rommene har air-condition, TV, telefon, safe, sittegruppe, bad/toalett med hårføner, kaffe/te fasiliteter, minibar og gratis wifi.

      

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE (M) 
Avreise fra Oslo med Norwegian til Edinburgh. Buss fra flyplassen til vårt hotell som ligger sentralt i Edinburgh (New Town). Etter å ha sjekket inn vandrer vi litt i nærområdet for å bli litt kjent. Vi setter deretter kursen retning Royal Mile for «Fish & Chips» middag på en hyggelig restaurant.

DAG 2: SIGHTSEEING EDINBURGH MED BESØK PÅ EDINBURGH CASTLE OG HOLYROOD PALACE (F, L) 
Etter frokost blir vi hentet med buss og sammen med vår lokale guide besøker vi først Holyrood Palace – kongehusets residens i Edinburgh. Deretter skal vi på en sightseeing for å se alle de viktige og monumentale byggverk som har spilt en rolle i nesten samtlige av landets historiske hendelser. Vi avslutter turen ved Edinburgh Castle hvor vi skal på en guidet omvisning etter en felles lunsj. Resten av ettermiddagen er fri til egen disposisjon. For de som ønsker, vil det være en felles vandring tilbake til hotellet sammen med reiseleder. På kvelden vil det være tilbud om felles middag (ikke inkludert) på bar med skotsk underholdning.

DAG 3: THE SCOTCH WHISKY EXPERIENCE (F, L)
Whisky or whiskey? La oss kalle dagen «a taste of Scotland» Det blir kulinariske opplevelser og vi skal prøvesmake noen av Skottlands utsøkte og uendelig mange whiskyvarianter på The Scotch Whisky Experience. Vi rekker ikke alle, men vi skal lære litt om hva denne milliardindustrien egentlig handler om. Og kanskje oppdager du nettopp din favoritt whisky? Etter lunsj blir de som vil med reiseleder til nye høydepunkter i «Auld Reekie», som er de lokales navn på byen. Reiseleder vil også denne kvelden organisere en felles middag for de som har lyst.

DAG 4: FRI TIL EGEN DISPOSISJON ELLER VALGFRI UTFLUKT (F, M) 
Dersom du setter pris på shopping har du funnet ditt drømmeland. Her finner du samme slags butikker som du kjenner fra London og Storbritannia forøvrig – og prisene er omtrent de samme. I tillegg finner du det særpregede skotske. Her finner du også verdens eldste uavhengige varemagasin: Jenners - en institusjon i Edinburgh. De fleste vil gjerne ta med seg hjem noe i skotskrutet design. Disse mønstrene kalles tartan og finnes i flere tusen varianter. Kanskje drar du hjem med din spesialsydde kilt! På Royal Mile finner du alt du kan drømme om av skotsk kvalitet – enten du vil ha tweed eller kashmir.
På kvelden spiser vi felles middag på et hyggelig sted i gamle Edinburgh. Her vil vi få tid for å dele våre mange opplevelser!

VALGFRI UTFLUKT
Dere som ikke vil ha en fridag i Edinburgh kan være med på en utflukt til Glasgow - Storbritannias tredje største by. Etter frokost kjører vi med buss retning Glasgow. Her møter vi vår lokale engelsktalende guide som tar oss med på en omvisning til fots. Vi spiser en felles lunsj underveis. Deretter vil vi ha tid til å gå litt rundt på egenhånd – kanskje for litt shopping eller besøke attraksjonen Kelvingrove Art Gallery and Museum for å se den imponerende samlingen fra antikkens tid til vår tid. Vi returnerer så med buss til Edinburgh.

Pris for dagstur til Glasgow inkl. lunsj: kr 890,- (gjennomføres v/minimum 15 påmeldte)

DAG 5: HJEMREISE (F) 
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

F=Frokost L=lunsj M=Middag

KART

KART