Engelsk småbyidyll

Bli med til England, hvor vi skal få oppleve den lille byen Windsor - kjent for sine kongelige forbindelser, historiske Oxford hvor vi finner Storbritannias eldste universitet og Bath – kjent for sine romerske bad.

Vi skal vandre i koselige gater, ta en båttur på Themsen og drikke «afternoon tea».

Vi får også oppleve Englands kanskje vakreste by Bath, kjent for sine naturlige varme kilder og romerske bad og vi kjenner et historisk sus når vi besøker Englands mest ikoniske monument – Stonehenge. I tillegg besøker vi Oxford hvor vi får omvisning på et av de flotte universitetene. 

Vi skal bo sentralt i idylliske Windsor rett ved det historiske Windsor Castle, og med oss har vi en norsktalende reiseleder.  

Høydepunkt:
✔ Universitetsbyen Oxford
✔ De romerske bad i Bath
✔ Guidet tur i Windsor Castle

 

Pris fra:
13 950,-
Dager:6
Pris inkluderer:
• Direktefly Oslo – London t/r inkl flyskatter
• 5 netter på 4* hotell inkl frokost
• 2 middager
• 1 afternoon tea
• Båttur på Themsen
• Sightseeingprogram som beskrevet
• Engelsktalende lokalguide dag 2,3 og 5
• Norsktalende reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

Harte & Garter Hotel and Spa (****)
High St, Windsor, Royal Berkshire, SL41PQ

Hotel Harte & Garter ligger sentralt i Windsor, i to tidligere vertshus fra 1300-tallet og har mange viktorianske detaljer. Hotellet har restaurant og en spaavdeling.
Rommene har flatskjerm-TV, gratis wi-fi, hårføner og kaffe-/tefasiliteter. 


Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.  

Dag 1    Avreise/Ankomst (M)
Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til London. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til Windsor (ca 40 minutter) hvor vi sjekker inn på hotellet. Felles velkomstmiddag på en tradisjonell engelsk pub. 

Dag 2     Windsor og Eton (F)
Etter frokost tar vi turen til Windsor Castle hvor vi skal oppdage dens mange skatter og skjulte hemmeligheter. Dronningens favorittsted i helgene og det eldste og største bebodde slottet i verden. Hvis flagget «the Royal Standard» flagrer fra det runde tårn er Dronningen hjemme! Det er for øvrig ved dette slottet prins Harry og hertuginne Meghan valgte å gifte seg. 
Om ettermiddagen skal vi utforske resten av Windsor og «tvillingbyen» Eton på andre siden av elven Themsen og vi får lære mer om arkitekturen og historien i området.

Dag 3     Bath og Stonehenge (F)
I dag blir det heldagsutflukt med buss til Bath og Stonehenge. Bath ligger i det engelske grevskapet Somerset som er på UNESCOs verdensarvliste og som opprinnelig ble grunnlagt av romerne som bygde bad ved områdets varme kilder. Englands første kongekroning var i Bath i år 973 og mange forfattere og store kulturpersonligheter har blitt inspirert av den vakre byen som ofte nevnes i deres verk. 
Kilden, som spruter ut 1 170 000 liter 46 grader varmt vann hvert døgn, ble betraktet som hellig og ble helliggjort av gudinnen Sulis Minerva. Et fantastisk tempel ble reist til hennes ære, og i forbindelse med dette ble det bygget et svømmebasseng, hvis rester fortsatt kan sees. 
Videre skal vi til det forhistoriske monumentet Stonehenge som ligger på Salisbury Plains og er også på UNESCOs verdensarvsliste. Konstruksjonen av de oppreiste steinene som dekker et område på ca 110 meter i diameter, var opprinnelig et sted hvor religiøse seremonier ble utført. Steinenes geografiske beliggenhet i forhold til soloppgangene ved midtsommer og midtvinter tyder på at solen også ble tilbedt her. Det imponerende anlegget kan dateres tilbake til 3000 år f. Kr.
   
Dag 4    Båttur på Themsen (F)
I dag blir det sightseeing i båt på Themsen når vi seiler oppover elven gjennom Boveney-slusen. Underveis får vi flott utsikt mot Windsor Castle og Eton College og vi seiler gjennom den engelske landsbygda og nyter landskapet.
Om ettermiddagen får vi servert «afternoon tea» på typisk engelsk vis.

Dag 5    Oxford (F, M) 
I dag går turen med buss til Oxford, den eldste universitetsbyen i England. Themsen renner gjennom byen og er med på å danne et vakkert bybilde. Mange betegner faktisk Oxford for å være drømmebyen med flotte bygninger og god harmoni i alt man ser. Historien til universitet i Oxford går tilbake til 1000-tallet og vi får en guidet omvisning. Felles avskjedsmiddag om kvelden.
   
Dag 6    Hjemreise (F)
Vi har formiddagen på egen hånd, frem til felles avreise til flyplassen og vi flyr tilbake til Norge. 

F= frokost, M=middag

Avganger & priser - Engelsk småbyidyll

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
19/9Oslo GardermoenEngelsk småbyidyllMer enn 813 950,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom:  kr 2.450,- (begrenset antall)

Flytider med SAS:
19. sep    Oslo Gardermoen – London Heathrow     kl 15:05 – 16:25
24. sep    London Heathrow – Oslo Gardermoen     kl 15:35 – 18:45

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Verdt å vite:
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen