Gardasjøen i påsken

En storslått reise til et av Europas mest naturskjønne områder - Gardasjøen.

Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen og mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene, bare tilsatt palmer og et hav av blomster og hyggelige middelalderbyer. Den perfekte rammen er dannet for en uke med store opplevelser. Vi besøker de romantiske byene Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona, som med sine kulturelle og historiske severdigheter tilfredsstiller selv den mest krevende reisende.

På vår tur Gardasjøen rundt lærer vi området bedre å kjenne og stifter nærmere bekjentskap med italienernes hverdagsliv. Vi besøker et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene Dolomittene, og bor sentralt i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda.

Høydepunkt:
✔ Vakkert landskap og storslått natur
✔ Storbyene Venezia og Verona
✔ Besøk på familiedrevet vingård i Valpolicella
✔ Majestetiske Dolomittene

Dette er en tur i samarbeid med magasinet     

Pris fra:
10 990,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo Gardermoen - Milano med alle skatter og avgifter
• 7 netter i leilighet for 2 personer med frokost
• 1 pizza-aften og 1 ost & skinkekveld, begge med et glass vin og vann
• Transport og utflukter som spesifisert i program
• Båt i Venezia
• Seiltur på Gardasjøen
• Vinsmaking
• Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider, drikke og tips
• Tilslutninger fra andre byer i Norge
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 ANKOMST (M)
Ankomst Milano på formiddagen. Her venter reiseleder og buss på å kjøre oss til Garda. Underveis mot Gardasjøen (ca. 2,5 timer i buss) forteller reiselederen nærmere om den kommende ukes program, om italienske skikker og ikke minst om mattradisjonene. Vi stopper langs veien for en lett lunsj (ikke inkl.). Vel fremme sjekker vi inn og slapper av. På ettermiddagen går vi en liten tur i det historiske sentrum av Garda og langs sjøen. Vi avslutter på en hyggelig og liten lokal restaurant, hvor velkomstmiddag serveres i form av lokale oster og skinker samt en dessert. 

DAG 2 GARDASJØEN RUNDT (F)
Etter frokost begir vi oss på heldags utflukt Gardasjøen rundt. Dagen vil lære oss Gardasjøen bedre å kjenne, slik at vi har en god ballast til de kommende dagene. Vi stopper i Malcesine og tar herfra en rutebåt til Riva del Garda, som er sjøens nordligste by. Her blir det tid til lunsj før vi på nytt kjører ned langs sjøen og gjør et siste stop i den sjarmerende lille byen Torri.

DAG 3 VENEZIA (F)
En av verdens mest fantastiske byer blir vårt mål denne dagen. Venezia lar ingen være uberørt av sin helt egen sjarm. Vi har vår egen motorbåt til og fra Venezia sentrum, Markusplassen. En liten spasertur vil gi et inntrykk av byen før det blir mulighet for å spise lunsj på egen hånd. Tilbake på hotellet i 19-tiden. Kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 4 FRIDAG (F)
Turens første fridag. Ta rutebåt til andre byer ved sjøen, f.eks til flotte Sirmione eller ta en liten vandretur i det vakre kupperte landskapet rundt Garda. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

DAG 5 VERONA (F)       
Dagens utflukt går til Verona, som ikke er mindre spennende enn Venezia. Byen ble utviklet allerede under romerne og fikk sin storhetstid under familien Della Scala på 12 - 1300 tallet. Sjarmerende, vakker og hyggelig er bare noen superlativer som byens besøkende anvender. En historisk rundtur innleder dagen og deretter blir det tid til selv å utforske byen i eget tempo. Ut på ettermiddagen går turen til Valpolicella, kjent for blant annet kult-vinen Amarone. Vi besøker en liten familie-drevet vingård hvor vi lærer hvordan man produserer Amarone, og selvfølgelig skal vi også smake på de edle dråpene.

DAG 6 FRIDAG (F)       
Turens andre fridag. Ta rutebåt til andre byer ved sjøen, f.eks. til flotte Sirmione eller ta en liten vandretur i det vakre kuperte landskapet rundt Garda, besøk vinmuseet i Bardolino eller kanskje olivenoljemuseet i Cisano. Mulighetene er mange. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

DAG 7 DOLOMITTENE (F, M)    
Dolomittene er med sine dramatiske topper en fantastisk naturopplevelse. I løpet av dagen passerer den ene herlige utsikten etter den andre forbi bussens vinduer. Vi kjører gjennom Val di Fiemme og Val di Fassa. Her stopper vi på et gammelt herberg med mulighet for å spise lunsj. For de som har lyst blir det tid til en liten spasertur frem til skibyen Canazei. Vi fortsetter opp over Passo Sella hvor vi nyter en storslått panorama-utsikt. Da er vi 2.140 m. over havets overflate. Hjemturen går gjennom Val Gardena. På kvelden blir det ost- og skinkeaften på en lokal restaurant.

DAG 8 HJEMREISE (F)
Avreise til flyplassen i Milano for videre hjemreise til Oslo etter en uke med mange nye inntrykk.

F=frokost   M=middag 

Hotell

Hotel Residence Doria 
Via Don carlo Gnocchi, 47
37016 Garda

Dette er et enkelt men bra turistklasse-leilighetshotell beliggende sentralt i den hyggelige byen Garda. Leilighetene består av oppholdsrom/kjøkken, soverom og bad. Leilighetene har telefon, TV, safe og balkong. 

       

Avganger & priser - Gardasjøen i påsken

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
18/4Oslo GardermoenGardasjøen i påsken - Vi over 60-10 990,-Book på ventelisteMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom: kr. 1 700,- (begrenset antall)

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.