GDANSK – den sjarmerende havnebyen - Pensjonistforbundet

Bli med på en tur til denne hyggelige havnebyen som er en av Polens eldste byer – med over 1000 år gammel historie. Under andre verdenskrig ble nesten 90 prosent av byen brent ned, men i årene 1950 til 1965 ble den bygget opp igjen i gammel stil.

Vi skal se flotte hus, besøke St. Mary’s kirke og gå langs elver og i trivelige gater på vår byvandring i Gdansk. På vår heldagsutflukt skal vi besøke Solidaritets Senteret samt kystbyen Sopot. Dette feriestedet var dominert av overklassen i gamledager og det bærer byen preg av den dag i dag. Byen er også kjent for sine vakre sandstrender.

Vi bor sentralt i Gdansk på Olowianka-øya rett ved elven Motlawa. 

Reiseleder for denne turen er Wiggo Nilsen. Han skal ta godt vare på gruppen og sørge for at dette blir en sosial og hyggelig tur.

Høydepunkter: 
- Utflukt til kystbyen Sopot inklusiv lunsj
- besøk på Solidaritetssenteret
- Historisk byvandring i Gdansk
- Besøk St. Mary’s Kirke
- Avskjedsmiddag på Goldwasser Restaurant

 

Denne turen er i samarbeid med:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

DAG 1: AVREISE (M)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Gdansk.  Her blir vi møtt av vår lokale guide og kjører til hotellet vårt. Etter innsjekk er det litt tid på egenhånd før middag på hotellet.

DAG 2: BYVANDRING I GDANSK (F)  
Etter frokost skal vi ha en omvisning til fots i Gdansk.  Gdansks historie strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid og er en av de mest sjarmerende byene nord i Polen. Vi skal på vår omvisning se historiske bygninger, monumenter og hyggelige gater. Vi besøker også St. Mary’s Church som er en av verdens største mursteinskirker som også er kjent for sin astronomiske klokke. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon.

DAG 3: HELDAGSUTFLUKT TIL SOPOT & BESØK PÅ SOLIDARITETSSENTERET (F, L)
Etter frokost tar vi bussen til Solidaritetssenteret. Her får vi en guidet omvisning før vi fortsetter turen til Sopot, feriebyen som er kjent for sine fantastiske sandstrender. Her skal vi spise en god lunsj samt ha en omvisning til fots i byen hvor vi også skal gå på Europas lengste trepir. Vi vil også få tid til å utforske byen på egenhånd før vi returnerer til vårt hotell i Gdansk. Resten av kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 4: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F, M)
Denne dagen kan benyttes til å utforske Gdansk på egenhånd. Eller kanskje ta en tur til Gdynia for litt shopping? På kvelden spiser vi felles middag på Goldwasser.

Dag 5 HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen. 

F=Frokost        L=Lunsj       M=Middag

Hotell

Hotel Krolewski 3*
Ołowianka 1, 
80-001 Gdańsk

Dette 3 - stjerners hotellet ligger sentralt i Gdansk på øya Olowianka nær gamlebyen. Hotellet tilbyr 24 -timers resepsjon, kaffebar, restaurant og bar. Rommene har te/kaffe fasiliteter, telefon, TV, bad/toalett med hårføner, minibar og gratis wifi.