Antikkens Hellas

Opplev antikkens Hellas og den sjarmerende greske atmosfæren på halvøya Peloponnes samt storbyen Athen på denne kulturelle rundreisen. 

Vi skal bo i den lille og idylliske småbyen Nauplion, oppleve både havnebyer, fjellandsbyer, naturen og kulturen Peloponnes har å by på, se mange antikke skatter underveis og bo rett på stranden ved Kalamata. Vi skal også til Olympia hvor de olympiske leker engang startet samt ta tog gjennom den fascinerende og til tider dramatiske Vouraikos-ravinen og sist men ikke minst skal vi oppleve storbyen Athen med høyborgen Akropolis.

I Hellas ligger vår tids sivilisasjons vugge. De gamle grekerne har hatt stor innflytelse på språket, politikken, utdanningssystemene, filosofien, vitenskapen, kunsten og arkitekturen i den moderne verden. Gresk mytologi er spennende og vakkert, og det er fascinerende å se ruinen som forteller historiene om de gamle gudene og gudinnene, og hvordan folk levde rundt dem.

Med oss underveis har vi en dyktig og lokal norsktalende reiseleder, som samler gruppen og deler av sin kunnskap.

Høydepunkt:
•    Det antikke teatret i Epidauros      
•    Småbyidyll i Nauplion
•    Akropolis og Olympia
•    120 år gammelt tannhjultog

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
14 990,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• Fly direkte t/r Oslo – Athen med alle skatter og avgifter
• 3 netter med frokost på Hotel Agemamnon*** i Nauplion
• 3 netter med frokost på Hotel Elite City Resort **** Kalamata
• 1 natt med frokost på Hotel Titania **** Athen
• Lett måltid ved ankomst
• 2 middager på lokal restaurant
• Utflukt til Epidauros teateret og Mycenae
• Utflukt til Mystras inkl. lunsj
• Utflukt til Messene og Olympia inkl. lunsj
• Utflukt til Kalavrita
• Bysightseeing i Athen
• Besøk på Akropolis inkl. lunsj i Plaka
• All transport som nevnt i program
• Norsktalende reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
• Byskatter på hotellene, ca. EUR 17 pr. person

Transporttype:FLY
Bestill reise

PROGRAM

DAG 1: AVREISE (-)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Athen.  Buss fra flyplassen til vårt hotell i Nauplion (ca. 2,5 timer). Vi sjekker inn på hotel hvor det vil ligge klart en liten matbit på hotellrommet. Om noen ønsker vil reiseleder ta med gruppen på en liten spasertur til havna for å se på kveldslivet. 

DAG 2: UTFLUKT TIL EPIDAUROS OG MYKENE (F, M)  
Etter frokost blir vi hentet med buss og sammen med vår reiseleder og guide besøker vi først det antikke teateret i Epidauros. Deretter drar vi videre til den lille havnen i Palea Epidauros hvor vi vil få mulighet til å spise litt lunsj (ikke inkl.). Etter stoppet her reiser vi videre til Mykene, Agemenons festningsby og Atrefs skattekammer. Retur tilbake til Nauplion på ettermiddagen. Felles middag på taverna i havna i Nauplion.

DAG 3: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F)
Utforsk byen på egenhånd, ta en tur opp til Palamidi festning (999 trappetrinn) eller bare slapp av på en cafe i havna. 

DAG 4: AVREISE NAUPLION, UTFLUKT TIL SPARTA OG MISTRAS OG ANKOMST KALAMATA (F, L)
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og fortsetter reisen med å utforske Peloponnes. Vi drar først til Sparta hvor de krigerske, lakoniske og spartanske Spartanerne hadde sitt hovedsete. Deretter besøker vi Mistras som klamrer seg fast i Taygetos fjellmassiv. Dette stedet tjente som hovedstaden i den bysantiske Despoten av Morea i det 14 og 15 århundrede, en periode med velstand og kulturell blomstring. I 1989 ble ruinene, inkludert festning, palass, kirker og klostre inkludert i UNESCOs World Heritage Site. Vi spiser en felles lunsj på en taverna i Xenia før vi kjører videre til vårt hotell i Kalamata. Innsjekk på hotell. Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon.

DAG 5: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F)
Fridag. Utforsk byen på egenhånd eller benytte dagen til å slappe av på stranden? Her er det også mulighet til å leie sykler. 

DAG 6: UTFLUKT MESSINE OG OLYMPIA (F, L)
Etter frokost går turen retning antikke Messine der vi skal se på utgravningene. Dette er også stedet der Mesternes Mester konkurransen tok sted i 2016. Vi reiser så videre til Olympia, stedet der de første olympiske leker ble gjennomført det 8. århundre før Kristus. Vi besøker det gamle olympiske stadion og museum. Vi spiser en lett lunsj i Olympia før vi reiser tilbake til Kalamata på ettermiddagen. Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon.

DAG 7: AVREISE KALAMATA, UTFLUKT KALAVRITA OG ANKOMST ATHEN (F, M)
Etter frokost sjekker vi ut av vårt hotell og begynner reisen tilbake mot Athen. Vi stopper på veien i 
Kalavrita. Denne byen ligger 720 moh og er et kjent vintersportsted for grekere. Denne byen er også kjent for sitt 120 år gamle tannhjul tog. Vi skal selvsagt ta dette toget helt ned til kysten gjennom den fascinerende og til tider dramatiske Vouraikos ravinen. Toget har maksimum fart på 40 km i timen og turen ned tar ca. 1 time. Når vi er nede ved kysten kjører vi videre til Athen. Vi tar en sightseeing i byen før vi sjekker inn på vårt hotell. Felles middag på en gresk Taverna.

DAG 8: HJEMREISE (F, L)
Etter frokost vi skal vi besøke Akropolishøyden med Athenetempelet Parthenon. Etter besøket vandrer vi sammen til Plaka for en felles lunsj. Vi vender så tilbake til hotellet og kjører til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen. 

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

HOTELL

18-21 OKT
HOTEL AGAMEMNON 3*

Akti Miaouli 3, Nafplio, 
21100, Greece

Dette 3 - stjerners hotellet ligger rett ved Bourtzi i gamlebyen i Nauplion med 6 minutters gange fra stranden. Hotellet har en frokostrestaurant, kafe/bar og gratis wifi på fellesområdene. Rommene har air-condition, TV, telefon, safe, bad/toalett med hårføner og kjøleskap.

   

21-24 OKT
HOTEL ELITE CITY RESORT KALAMATA 4*

Navarinou 2, Kalamata 
241 00, Greece

Dette 4-stjerners hotellet ligger rett ved stranden like utenfor Kalamata sentrum. Hotellet har et stort basseng (sesong åpent ), tennisbane, 24 timers resepsjon, bar og en restaurant med terrasse. Gratis wifi på fellesområdene. Rommene har air-condition, TV, telefon, safe, bad/toalett med hårføner og minibar. Gratis internett via kabel.

   

24-25 OKT
HOTEL TITANIA 4*

Omonoia 52, Athina 
106 78, Greece

Dette 4-stjerners hotellet ligger sentralt i Athen med gangavstand til handlegater og severdigheter. Det finnes mange kafeer og restauranten rundt hotellet. Hotellet har 24 timers resepsjon, treningsstudio, 3 restauranter og bar. Rommene har air-condition, TV, telefon, radio, safe, bad/toalett med hårføner og minibar.

   
 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
18/10Oslo GardermoenAntikkens HellasMer enn 814 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg enkeltrom: kr 2.390,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
18. oktober   Oslo Gardermoen – Athen   kl 13.35 – 18.25
25. oktober Athen – Oslo Gardermoen   kl 19.05 – 22.00

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.