Holland i blomstring

Når det fortsatt er ruskevær i Norge, har det lenge vært herlig vårstemning i Nederland. Fortauskafeene er åpne og vårblomster finnes på hvert gatehjørne. Vi skal møte våren og blant annet oppleve verdens største hageanlegg.

Når tulipanene springer ut, åpner også dørene til «Europas hage» og parken Keukenhof. Her bugner det i farger og lukter fra over sju millioner blomster, hvorav 800 ulike tulipaner, i tillegg til liljer, urter og hyasinter.  Det er et helt fantastisk anlegg, og selv om man ikke har spesielt grønne fingre så er dette en opplevelse man ikke vil gå glipp av. I år er parken åpen kun fra slutten av mars til midten av mai, og vi skal dit. Vi reiser for å se tulipanene i Keukenhof, oppleve vårstemningen i Haag og seile på kanalene i Amsterdam.

Vi bor i byen Haag for å nyte den typiske nederlandske atmosfæren. Byen er hovedsete både for kongehuset, gotiske ridderborger, parlamentet og flere internasjonale domstoler. Her er gatene brede og torgene er store, flotte parker, mange grønne lunger og deilig vårstemning. Vi gjør en byvandring for å bli kjent, og har man lyst, er det også tid til å oppleve byene på egenhånd. 
Foruten utflukten til blomsterparken Keukenhof, tar vi også turen til kanalbyen Delft med sin kjente keramikkfabrikk. Vi skal også oppleve travle Amsterdam med koselig kanaltur og blomstermarkedet i byen. Det blir garantert minnerike dager sammen med vår norske reiseleder Sissel Martinussen.

Høydepunkt:
✔ Blomsterhagen Keukenhof med over 7 millioner blomster
✔ Kanaltur i Amsterdam
✔ Nederlands vårstemning og hygge i byen Haag

Pris fra:
8 990,-
Dager:4
Inkludert:
• Fly tur retur Oslo – Amsterdam med alle skatter og avgifter
• Overnatting i dobbeltrom med frokost
• 2 middager (drikke ikke inkl)
• 1 lunsj
• All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til programmet
• Lokalguider
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Avbestilling- og reiseforsikring
• Mat og drikke ikke nevnt i programmet
• Tips
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1: Ankomst (M)
Ankomst Schiphol Amsterdam flyplass. Vi blir møtt og kjørt direkte til vårt hotell i sentrum av Haag (ca 40min). Vår lokale guide møter oss og sammen tar vi en spasertur gjennom Haags fascinerende smågater. Vi går forbi parlamentet med den vakre innsjøen og gjennom de små smugene i gamlebyen. Vi tar en pause ved en av byens mange koselige kafeer for noe i glasset før vi tusler videre igjen. 
Når vi er i Haag så kan vi ikke gå glipp av verdenskjente Panorama Mesdag av kunstneren Henrik Mesdag. Maleriet er fra 1881 og er 120 meter langt og 40 meter høyt. Det hele har en artig historie fra før filmverdens tid, og gir en illusjon av at man står inne i maleriets sanddyner og ser på havet. En helt spesiell opplevelse!
På kvelden blir det en 3-retters velkomstmiddag på hotellet

Dag 2: Keukenhof (F)
Etter frokost dra vi til blomsterparken Keukenhof. Allerede langs veien dit (ca. 40min i buss), får vi se de uendelige store og fargerike blomsteråkrene som suser forbi med fargesterke striper i rødt, rosa, blått og gult. Striper som går så langt øyet kan se og som skyldes millioner av tulipaner.

Dag 3: Utflukt til Delft (F)
Frokost på hotellet. Vi reiser i dag til kanalbyen Delft, hvor vi starter med å bli vist den gamle keramikkfabrikken. Delft er spesielt godt kjent for keramikk med en koboltblå glasur, såkalt Delfts blauw (Delfts blå). Fortsatt lager de keramikken etter gamle metoder her og vi får mulighet til å kjøpe porselen rett fra fabrikken, før vi går videre til det historiske senteret av byen. Byens kallenavn er «Prinsebyen», som stammer fra en spennende historie vi kan høre mere om på veien.

Dag 4: Amsterdam (F/L/M)
Frokost på hotellet før vi setter nesen mot Amsterdam (ca 50 min i buss). Vi får med oss høydepunktene i denne livlige byen inkludert kanalcruise med lunsj og blomstermarkedet i byen.
Vi har avslutningsmiddag på en restaurant med typisk nederlandsk mat og interiør.
Vi kjøres til flyplassesn og avreise tilbake til Norge.

F=Frokost   L=Lunsj   M=Middag

Hotell

Ibis Den Haag Centre,
Adresse: Jan Hendrikstraat 10, 2512 GL Den Haag, Nederland
Hotellet vårt er et godt 3 stjerners hotell i sentrum av Haag. Kort avstand til alle severdigheter, restauranter og shopping. I hotellets restaurant blir det servert buffetfrokost hver dag. Det er en bar tilgjengelig og WIFI tilgang på hele hotellet. Rommene er moderne innredet og har TV, WIFI og bad med dusj.

 
 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
23/4Oslo GardermoenHolland i blomstring48 990,-BestillMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
7/5Oslo GardermoenHolland i blomstringMer enn 88 990,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 1700,-

Flytider med Norwegian 23.-26.april eller 07.-10.mai:
Oslo/Gardermoen - Amsterdam kl. 11:05 - 13:00
Amsterdam - Oslo/Gardermoen kl. 21:35 - 23:20

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Vær oppmerksom på at det på denne reisen må det beregnes overnatting i Oslo på hjemreisen om du skal ha tilslutning videre.