Island - Lagune og geysir

Bli med for å oppleve Islands skatter. Vi blir vist Island på den beste måten med lokalkjent guide som tar oss med gjennom Reykjavik sine gater og landets naturressurser og landskap – fossefall, de sprutende geysirene og de varme kildene i Den Blå Lagune. Vi får oppleve mye og får også tid til å selv oppdage.

Reykjavik er Nordens Paris, sies det, selv med bare 110 000 innbyggere. Reykjavik er en by som er så liten at det er enkelt og bli kjent, men stor nok til å lenge kunne bli engasjert med de utallige kunstgalleriene, håndverkssentere, noen av Europas beste restauranter og shopping av spesielt håndlaget ulltøy, røkt laks og norrøn design
Reykjavik er ikke som alle andre hovedsteder. Islands enestående varmekilder og rene luft gjør svømming i et av byens utendørs svømmebassenger til et vanlig gjøremål. Her finner du førsteklasses spa som tilbyr en beroligende behandling til overkommelige priser. 

Er du glad i strikk? Da vil du oppdage de fine Islandsgensere i flittig bruk, så kanskje får du inspirasjon til neste strikk eller om du vil kjøpe med deg en lokal variant. Reykjavik er kjent for lange strikketradisjoner og utvalget er stort av håndverks- og strikkebutikker. 

Høydepunkt:
- Besøk og bad i Den blå lagune
- Oppleve den storslåtte naturen
- Sentralt beliggende hotell

Status:
Fullt

Program

Dag 1 – 15. oktober (M)
Ved ankomst til Keflavik flyplass blir vi hentet med en privatbuss. På vei til hovedstaden kjører vi innom den eksotiske Blå Lagune. Ved lagunen møter vi en stor turkisblå innsjø, med hvit strandkant, sorte klipper og svoveldamp som stiger opp av vannet fra alle kanter. Bading i Den Blå Lagune gir en opplevelse av velvære utenom det vanlige. I lagunen kan man prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. Etter et deilig bad blir vi kjørt videre til Reykjavik hvor vi sjekker inn på hotellet. Resten av dagen står til egen disposisjon. Hovedstaden Reykjavik har enormt med tilbud og fasiliteter. Restauranter, utesteder, shopping, kunst, kultur, natteliv spa og velvære, uansett hva man vil oppleve - så har Reykjavik det man kan ønske seg. Om kvelden blir det felles velkomstmiddag.

Dag 2 – 16. oktober (F)
Vi blir hentet på hotellet for å være med på en guidet byrundtur i Reykjavik. På denne turen vil vi besøke de viktigste stedene i Reykjavik; Hallgrímskirkja, Perlan, gamlebyen, havnen, Höfdi og mye mer. Resten av dagen kan man nyte livet i den flotte hovedstaden Reykjavik. Besøk en av byens mange kaféer, ta et deilig bad i et av de populære utendørsbadene, utforske Reykjaviks varierte og spennende shoppingmuligheter, eller bare vandre gatelangs i den urbane byen. Lunsj og middag på egen hånd. Antallet gode spisesteder i Reykjavik er stort, og de kulinariske mulighetene er overveldende for en by i denne størrelsen.

Dag 3 – 17. oktober (F, L)
Etter frokost blir vi hentet på hotellet. Turen går til Den gylne sirkel; Thingvellir, Gullfoss og Geysir, hvor vi vil få med oss noen av landets største naturopplevelser. Vi kjøres til nasjonalparken og det historiske stedet Thingvellir. Her stiftet islendingene Allting i året 930, verdens eldste parlament. Vi spaserer gjennom det storslåtte juvet, Almannagjá. Vi kjører videre til det geotermiske geysirområdet hvor vi kan vandre blant kokende leirpøler og dampende kilder. Geysir sprutet tidligere varmt vann nesten 30 meter opp, men er nå inaktiv. Strokkur som er like ved, er Islands mest aktive geysir. Denne spruter opp kokende vann opptil 25 meters høyde, ca. hvert 8. minutt. Turen går så videre til Islands vakreste og mest berømte fossefall, Gullfoss, en foss som er et av landets nasjonalsymboler. Etter en vellykket og opplevelsesrik dag kjøres vi tilbake til Reykjavik. Turen varer ca 8 timer. Middag på egen hånd.

Dag 4 – 18. oktober (F)
Dagen er uten program, så du har tid til å utforske byen på egen hånd. På hotellet er det også mulig å bestille utflukter, for eksempel hvalsafari, hesteridning eller nordlystur. 

Dag 5 – 19. oktober (F)
Ca tre timer før flyavgang blir vi hentet på hotellet. Transfer til Keflavik flyplass og vi flyr tilbake til Norge.
 

Hotell

SKUGGI HOTEL
Hverfisgata 103, Reykjavik

   

Praktisk informasjon

VÆRET PÅ ISLAND

Takket være Golfstrømmen har Island et kjølig, temperert kystklima. Været på Island kan sammenlignes med været i Kyst-Norge, men det skifter raskere og er generelt noe kaldere. Været varierer og turister må være forberedt på all slags vær. Hvis du skal reise til Island bør du ta med ulltøy, genser eller strikkejakke, regntøy, varmt og vindtett yttertøy og solide sko. Dessuten bør man ha med badetøy til bruk i de mange utmerkede utendørsbadene som er åpne hele året.

PASS

Island er en del av Schengen-området, og det er derfor ikke formelt påkrevet å ha med seg pass når man reiser fra Norge. Et identitetsbevis trenger man imidlertid ved f.eks. innsjekking på fly eller hotell, og da er pass det klart beste. Kun pass er gyldig som reise- og id-dokument utstedt av norske myndigheter og bekreftelse på norsk statsborgerskap. Ta derfor alltid med deg pass når du reiser utenlands.