Israel - blant de tre hav

En reise til Israel, er en reise gjennom 4000 års historie. Vi får gjenoppfrisket bibelhistorien fra skoletiden, og skal oppleve det kontrastfylte landet der både muslimer, kristne og jøder har sitt utspring. Denne flotte turen tar oss fra moderne Tel Aviv via historiske Jerusalem, og til badebyen Eilat. Underveis har vi vært både ved Middelhavet, Dødehavet og Rødehavet.

Rundreisen i Israel blir godt ledsaget av vår erfarne reiseleder Nils Krister Larsen. Sammen starter og avslutter vi turen i det moderne Tel Aviv, som ligger i enden av Middelhavet. Byen blir også kalt «den hvite byen», grunnet den store andelen arkitektur i den karakteristiske hvite Bauhaus-stilen fra 1930-tallet.

Vi reiser i et behagelig tempo for å oppdage og ha tid til å fordøye inntrykkene. I Jerusalem besøker vi gamlebyen med de fargerike markedene, hvor vi kan finne frem til Via Dolorosa – stedet Jesus gikk med tornekrans og kors, eller til «klagemuren», som er det eneste jødene har igjen av tempelet som ble ødelagt av romerne i år 70 e.Kr.

Turen er godt planlagt og det blir et variert program. Vi skal oppleve den vakre utsikten over Judeaørkenen og Dødehavet fra toppen av taubanen til fjellplatået ved Masada, romerske festninger og korallrevene ved Rødehavet.

Israel gir oss en behagelig blanding av vestlig komfort og Midtøstens travle markeder og smaksrike kjøkken. Siste dagene av turen har vi lagt til Rødehavet og byen Eliat. Et sted som har mange spennende steder å besøke, men som også kan friste med litt ekstra sol og bad før hjemreisen.

Reiseleder på denne turen er Nils Krister Larsen. Han har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder og guide og er svært bereist og erfaren.  «Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap».

Høydepunkt:
✔ Gamlebyen i Jerusalem
✔ Ruinene i Caeserea
✔ Havnebyen Jaffa
✔ Avslappende dager ved Rødehavet

Pris fra:
26 990,-
Dager:12
• Fly Oslo – Tel Aviv t/r inkl flyskatter
• 11 netter på hotell inkl frokost og middag
• 1 lunsj ved Dødehavet
• Sightseeing og transport iht beskrevet program
• Norsktalende guide under sightseeingen
• Norsk reiseleder følger med fra Norge

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips til guide og sjåfør (anbefalt beløp pr person: USD 5 pr dag til guiden og USD 2,5 pr dag til sjåfør)
• Drikke til måltidene
• Øvrige måltider
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

Hotel Prima City Tel Aviv
9 Mapu Street, Tel Aviv, 63577

Hotel Prima City Tel Aviv har en rolig beliggenhet i en sidegate i hjertet av byen, nær både strender og handlestrøk. Hotellet har restaurant, gratis sykkelutleie og har gratis wi-fi på hele hotellet. Alle rommene har a/c, TV, safe, minikjøleskap, hårtørker og mulighet for å lage kaffe/te. 


      
Hotel Seven Arches 
Mount Of Olives, Jerusalem, 91190 

Hotel Seven Arches ligger på toppen av Oljeberget og har panoramautsikt over Jerusalems gamleby. Hotellet 196 rom og to restauranter. Rommene ble renovert i 2016 og alle rom har klimaanlegg, TV og eget bad. 


         
Hotel Prima Oasis Dead Sea 
Ein Bokek, Ein Bokek, 86930

Hotel Prima Oasis Dead Sea ligger ved Dødehavet i Ein Bokek. Hotellet har restaurant, SPA,  utendørs basseng og gratis wi-fi.
Alle rommene har a/c, TV, safe, minikjøleskap, hårtørker og mulighet for å lage kaffe/te. 

Hotel Prima Music
Almog Beach, Eilat, 88000

Hotel Prima Music ligger bare 5 minutters gange fra Coral Beach, og har utendørs svømmebasseng og fin hage med palmetrær. Hotellet har restaurant, SPA og gratis wi-fi på hele hotellet. 
De fargerike rommene har a/c, TV, safe, minikjøleskap, hårtørker og mulighet for å lage kaffe/te. 

Hotel Leonardo Art Tel Aviv
167 Hayarkon Street, Tel Aviv, 61032

Hotel Leonardo Art Tel Aviv har en god beliggenhet ved sjøpromenaden, med kort vei til stranden og handlestrøket. Hotellet er utsmykket med flott kunst og har et utendørs basseng på taket med utsikt over Middelhavet. Alle rommene har a/c, TV, minibar og gratis wi-fi. 


 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Avreise/Ankomst (M)
Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Tel Aviv (via Warszawa). Vi blir møtt på flyplassen i Tel Aviv og tatt med til hotellet. 

Dag 2     Fridag i Tel Aviv (F, M)
Dagen fri til å rusle på strandpromenaden og utforske byen på egen hånd eller sammen med reiseleder.

Dag 3    Tel Aviv – Jaffa – Caesarea (F, M)
Etter frokost blir det sightseeing i Tel Avivs hovedgater, sentrum for forretning og underholdning i Israel, også kjent som «Den hvite byen» og som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi stopper på Rabins square, hvor attentatet på statsminister Rabin fant sted. Vi fortsetter til gamle Jaffa, en 8000 år gammel havneby hvor vi besøker de gamle ruinene og spaserer langs det restaurerte kunstnerkvartalet. Vi kjører nordover langs kysten til de arkeologiske ruinene Caesarea for å besøke det romerske teateret og korsfarernes festning – kjent som Herodes den stores mesterverk. 
   
Dag 4    Gamlebyen i Jerusalem (F, M)
Vi sjekker ut av hotellet og kjører til Jerusalem (ca 1 time). Vi nyter fantastisk utsikt fra Oljeberget og vi går inn i den gamle byen og ser de viktigste stedene som er hellige for kristne, muslimer og jøder. På dagens tur prøver vi å lære å forstå dagens konflikt basert på gammel og ny historie. 

Dag 5    Fridag i Jerusalem (F, M)
Dagen er fri til å utforske Jerusalem på egen hånd. Man kan for eksempel besøke Israel museum, besøke det fargerike Ben Yehuda-markedet eller holocaust-senteret Yad Vashem.
   
Dag 6    Dødehavet - Masada (F, L, M)
Vi sjekker ut av hotellet og kjører til Masada ved Dødehavet. Vi tar taubane opp til fjellplatået hvor vi besøker det imponerende festningen, bygget av Herodes den store som et tilfluktsted i tilfelle krig eller opprør. Festningen en meget fascinerende historie som har gitt Masada en helt spesiell betydning også for dagens israelere, og dette får vi lære mer om i dag. Fra toppen av klippen får man fantastisk utsikt over Dødehavet og ørkenen rundt. 

Dag 7    Fridag ved Dødehavet (F, M)
Dagen fri til egen disposisjon. Man kan slappe av ved bassengkanten eller på stranden, benytte seg av spa-fasiliteter eller kanskje ta en vandretur til en nærliggende oase med et lite fossefall. 

Dag 8    Eilat (F, M)
Vi sjekker ut av hotellet og kjører mot Israels sørligste by Eilat som ligger ved Rødehavet. Her besøker vi Underwater Observatory hvor vi ser og lærer om det spektakulære korallrevet utenfor Eilat. Deretter sjekker vi inn på hotellet.

Dag 9 og 10 Fridag i Eilat (F, M)
Vi har dagene fri til å utforske stedet på egen hånd. Reiseleder har tips! Eilat er et flott feriested med fine muligheter for sol og bad så man kan også bare nyte dagene og slappe av. 

Dag 11    Tel Aviv (F, M)
Vi kjører tilbake til Tel Aviv hvor vi tilbringer siste natten før hjemreise. 

Dag 12    Hjemreise (F)
Vi kjøres til flyplassen og flyr tilbake til Norge. 

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag


 

Praktisk informasjon

Det er den reisendes eget ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. 

Norske borgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er derfor ikke nødvendig med forhåndsvisum. Israel krever at pass er gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. 

Pass blir ikke lenger stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et «Border Control Entry Permit» (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og bør passes godt på. 

Ta kontakt med en reiseklinikk eller et vaksinasjonskontor for informasjon om evt nødvendige vaksiner. 
 

Avganger & priser - Israel - blant de tre hav

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
7/11Oslo GardermoenIsrael - blant de tre havMer enn 826 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom  kr   8 990,- (begrenset antall)

Flytider med LOT Polish airlines:
7. november    Oslo  – Warszawa            kl 10:40 – 12:40
7. november       Warszawa – Tel Aviv    kl 15:25 – 20:10
18. november    Tel Aviv – Warszawa     kl 11:25 – 14:25
18. november     Warszawa – Oslo         kl 16:50 – 18:50

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Verdt å vite:
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.