Mektige Roma

Bli med til mektige Roma. Dette er en spesiell tur med en reiseleder som virkelig kan Roma. På kort tid får vi med oss alle storhetene i selveste Roma. Vi besøker severdighetene som Vatikanet, Colusseum og Peterskirken samt mindre kjente perler som man finner best med kjentfolk.

Vi skal komme på innsiden av historien med fokus på kristendommen sammen med vår utmerkede guide og sogneprest Else Engebretsen. Hun har gjort mange reiser til Roma og tapt sitt hjerte til denne fantastiske byen. Hun vil dele sine erfaringer og sin kunnskap under disse dagene.

Den beste måten å se byen på er å gå mye! Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. Her foregår alle utflukter til fots og gode gåsko må på. 

Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Romaelsker, vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen.

Vi bor godt og sentralt ved Villa Borghese-parken.

Høydepunkt:
✔ Alle Romas storheter
✔ Sentralt hotell
✔ Dyktig og lokalkjent reiseleder
✔ Byvandringer
✔ Fridag for å nyte byen på egenhånd
✔ Hyggelige middager på lokale restauranter

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst (-)
Avreise fra Oslo på ettermiddagen og ankomst Roma på kvelden. Her møter vi vår guide og reiseleder og kjører buss til hotellet for innsjekk. Etter innsjekk serveres litt snacks og vin.

Dag 2 Det antikke Roma – omvisning på Colosseum og Forum Romanum (F, M)
Dagen bringer oss tilbake til det antikke Roma idet vi begynner vår byvandring med et besøk i det imponerende Colosseum. Dette amfiteateret ble bygget for å markere seieren over Jerusalem, og her ble romerne underholdt av både voldsomme og mere fredelige sirkusforestillinger. Vi spiser en lett lunsj før vi fortsetter dagen i det gamle Romas politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum, og lærer om livet i det gamle Roma. På kvelden møtes vi igjen og går samlet til en lokal restaurant for middag.

Dag 3 Byvandring i det historiske Roma (F)
Denne formiddagen skal vi gjøre oss kjent med Romas sentrale severdigheter. Etter frokost går vi sammen med vår guide og vi besøker bl.a. Trevi-Fontenen, Pantheon og Piazza Navona. Middag på egenhånd.

Dag 4 Utflukt til fots til Vatikanet (F, M) 
Kristendommens sentrum og verdens minste land er målet for dagen. Etter frokost tar vi bena fatt igjen og går til Vatikanet. Dette er en god vandretur, så de som ønsker kan evt. be reiseleder ordne med taxi. Vi starter dagen med et besøk i det imponerende Vatikanmuseet med dets unike kunstsamlinger. Underveis besøker vi også Det Sixtinske Kapel, vakkert utsmykket av Michelangelo og rommet hvor man velger de nye pavene. Deretter besøker vi Kristendommens sentrum, Peterskirken, som også er verdens største kirke. Retur til hotellet på egenhånd. Denne kvelden spiser vi en hyggelig middag rett ved Spansketrappen.

Dag 5 Fridag (F, M)
Turens fridag. Utforsk Roma i eget tempo. På kvelden møtes vi på hotellet og går samlet til felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant ikke langt fra hotellet..

Dag 6 Hjemreise (F)
Etter frokost pakker vi ut for avreise mot flyplassen og retur til til Oslo.

F=frokost M=middag

Hotell

Hotel Romanica Palace ****
Via Boncompagni 37
00187 Roma

Et godt førsteklasses hotell, beliggende i sentrum av Roma med gangavstand til Termini togstasjon, hovedgaten Via Veneto, Villa Borghese og severdigheter som Spanske trappen og Trevi fontenen. Hotellet har en terrasse med 360 graders utsikt over Roma. Alle rom har dusj/WC, air condition, minibar, safe, TV, telefon, internett tilgang og hårtørrer.