Oles Italia

Bli med på denne unike Italia-turen med Italia-spesialist Ole Dyck-Madsen!

"Etter 28 sesonger som reiseleder i Italia er jeg veldig stolt over å presentere denne reisen, som inneholder først og fremst mine personlige favorittsteder, restauranter, hoteller og områder. Reisen blir en herlig blanding av Ligurias vakre kystområde, med seilturer og lekre fiskeretter fra regionen, og av Piemontes vinkledde bakkelandskap, hvor ikke minst Barolo-vinen dyrkes. Vi kommer til å kose oss med gode lunsjer og middager, med utsikt over havet eller akkompagnert av ypperlige viner, alt sammen i et avslappet tempo med god tid til å nyte tilværelsen i livsnyternes eget land, Italia. - Og vi bor naturligvis på gode hoteller.

Velkommen til ”mitt” Italia!

Ole Dyck-Madsen!"

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

NB! Det har dessverre sneket seg inn en feil i annonsen for denne turen i VI OVER 60. Her står det at turen går 21. aug 2019, men dette er dessverre feil. Vi har bare denne avreisen 11. juni i år.

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Pisa på ettermiddagen og møtes av vår reiseleder. Herfra kjører bussen oss til vårt hotell i vakre Sestri Levante, hvor vi bor de fire første nettene.

Denne kvelden rusler vi ut i Sestri Levante og spiser velkomstmiddag på en av byens gode fiskerestauranter.

Dag 2    Monterosso, Portovenere og Manarola (F)
Dagens utflukt starter med tog til Monterosso, den største av de fem byene i Cinque Terre. Her får vi litt tid før vi tar en vakker seiltur langs hele Cinque Terre, før vi ved lunsjtider kommer frem til Portovenere. Byen er sammen med Cinque Terre på UNESCO sin liste over verdensarv. Her blir det god tid til oppdagelser og lunsj før vi seiler videre til en av de andre byene i Cinque Terre - Manarola. Vi får også her litt tid før vi tar toget tilbake til Sestri Levante.

Tidlig på kvelden hygger vi oss med en god aperitiff, en viktig tradisjon i Liguria, hvor man alltid får servert små smaksprøver sammen med aperitiffen. Fri middag.

Dag 3    Portofino (F)
Elegante og berømte Portofino blir formiddagens mål. Vi seiler direkte (noen ganger med et stop i San Frutuoso) fra Sestri Levante til Portofino, hvor vi tilbringer dagen. For de som ønsker går vi den vakre turen ut til fyrtårnet helt ute på spissen av halvøyen. Det blir tid til lunsj på egenhånd i Portofino. Vi er tilbake i Sestri ut på ettermiddagen. Fri middag.

Dag 4    Fridag (F)
Fridag i herlige Sestri. Muligheter for vandring, sol, bad, shopping etc. Fri middag.

Dag 5    Piemonte (F)
Vi forlater Sestri og gjør et lunsjstop i Camogli, enda en av de mange vakre liguriske kystbyer. Herfra går turen til Piemonte, nærmere bestemt byen som har satt navn på en av verdens beste viner, Barolo. De som ønsker kan bli med Ole på felles middag på hotellets glimrende restaurant.  

Dag 6    Matlaging (F, L)
Dagen står i kjøkkenkunstens tegn. På en hyggelig vingård skal vi under avslappede former lære å lage piemontesiske spesialiteter, og under hele arrangementet står gårdens vinkjeller åpen for oss.  Vi avslutter med å nyte de lekre rettene vi selv har vært med å tilberede. Hele arrangementet varer en del timer og er en riktig livsnyter-dag med god mat og mye god vin, latter og hygge. Vi er tilbake i Barolo ut på ettermiddagen og middagen denne kvelden er fri.

Dag 7    Trøfler, Alba og Barolo (F, L, M)
På formiddagen treffer vi en trøffeljeger og hans hund, og vi får lov til å hjelpe hunden med å grave frem de berømte trøflene. Til slutt serveres vi smaksprøver på trøffel sammen med et godt glass landevin. Vi reiser så videre til områdets hovedstad, Alba og går på oppdagelse blant byens mange flotte butikker, hvor ikke minst de kulinariske er av veldig høy kvalitet. Vi avslutter her med lett lunsj bestående av lokale skinker og oster med litt god vin til.

Etter lunsj går turen tilbake til Barolo. Vi besøker først den historiske borgen, som i dag huser det regionale vinmuseet. Her smaker vi 3 forskjellige Barolo og lærer forskjellen på de 3 jordsmon i området og deres innvirkning på vinene. Vi fortsetter til huset som ”fant opp” Barolo og besøker deres historiske kjeller. Avslutningsvis smaker vi deres Barbaresco, en moderne og en tradisjonell Barolo.

På kvelden besøker vi Oles yndlingsrestaurant, som serverer oss ikke mindre enn 8 spennende retter akkompagnert av 5 viner.

Dag 8    Vingård (F, L, M)
Det har blitt tid for å forlate Barolo. På formiddagen reiser vi til en liten familiedrevet vingård hvor kvalitet står i fokus. Etter en tur blant vinrankene med eieren får vi servert en hyggelig lunsj med flere av deres egne viner til.

Vi har nå et par timer å kjøre til det nordlige Piemonte og vårt ærverdige middelalderslott, hvor vi overnatter siste natten. Vi får en omvisning i slottets mange saler før aperitiffen serveres, og vi får vår egen riddersal til avskjedsmiddagen.

Dag 9    Hjemreise (F)
Etter frokost er det tid for å forlate Piemonte og begi oss til flyplassen i Milano for hjemreise etter fine dager med mange flotte smaksinntrykk for både munn, øyne og sjel.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

Grand Hotel Villa Balbi ****
Viale Rimembranza 1
16039 Sestri Levante
                                                                           
Dette er et flott hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante, bare noen minutters gange fra stranden. Hotellet er bygget i en historisk villa og er omgitt av en frodig hage. Stilen er elegant, men atmosfæren er avslappet og hotellet er kjent for sin utmerkede restaurant. 

Alle rom er klassisk innredet og har Wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe og minibar. Hotellet har videre møterom, bar, restaurant og utendørs svømmebasseng. Kostnadsfri Wi-Fi.

 

   

Hotel Barolo ***
Via Lomondo 2
12060 Barolo

Familiedrevet hotell som ligger vakkert til i Barolo, omgitt av vinmarker. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og rom med klimaanlegg, sesongåpent utendørs basseng, en felles salong og en god restaurant.

Rommene har skrivebord og eget bad med dusj eller badekar og kostnadsfrie badeprodukter. Alle har flatskjerm-TV og hårføner.

   

Castello di Pavone ****
Via Dietro Castello
10018 Pavone Canavese 

Slottet Castello Di Pavone har en helt unik setting, omgitt av tropiske hager. Hotellet har klassiske rom og en fin restaurant. Alle rommene blander tradisjonell innredning med moderne bekvemmeligheter som klimaanlegg, satellitt-TV og gratis Wi-Fi. Badekåper og tøfler er også inkludert. Restauranten på Castello Di Pavone består av en rekke spisesaler, små og store. Hver og en har unik utforming som lysekroner og takbjelker. 

    

 

 

Kart

Kart