Roma & Amalfikysten

Bli med på et Italiensk eventyr hvor vi kombinerer den evige stad med naturskjønne Amalfi og Sorrento. Vi starter i Roma med spektakulære bygninger, spennende historie og uendelige kulturskatter, før vi forflytter oss til Sorrento-halvøya med vakre utsikter, dramatisk natur og historiske perler.I løpet av turen vil vi blant annet få oppleve Colosseum, Forum Romanum, Spansketrappene, Pompeii, Amalfi og Ravello. Det vil også bli mulighet for båttur til øya Capri, med sine hvitkalkede hus og sjarmerende smug.

På denne turen må gode gåsko på - her blir det mye gåing! 

Vi bor godt og med oss har vi en dyktig skandinavisk Italia-spesialist som reiseleder.

Høydepunkter:
✔ To dager byvandring i Roma med de store severdighetene
✔ Sorrento, Amalfi, Pompeii, Ravello
✔ Mulighet for båttur til Capri

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Avreise fra Oslo på morgenen og ankomst Roma formiddag. Her møter vi vår guide og reiseleder og kjører buss til hotellet for innsjekk. På kvelden spiser vi felles middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 2    Byvandring i det historiske Roma (F)
Etter frokost viser vår guide oss til fots de mest kjente plasser og torg i sentrum av Roma. Vi besøker bl.a. Pantheon, Piazza Navona og Trevifontenen.

Dag 3    Det antikke Roma – omvisning til fots Colosseum og Forum Romanum (F)
Dagen bringer oss tilbake til det antikke Roma idet vi begynner med å gå til det imponerende Colosseum, hvor vi får en omvisning. Dette amfiteateret ble bygget for å markere seieren over Jerusalem, og her ble romerne underholdt av både voldsomme og mere fredelige sirkusforestillinger. Vi fortsetter dagen i det gamle Romas politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum, og lærer om livet i det gamle Roma.

Dag 4    Buss til Sorrento og besøk i Pompeii (F, M)
Etter frokost henter bussen oss for transport til Sorrento (ca. 3 timer). På veien besøker vi et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, nemlig Pompeii. Byen var under romerne en luksuriøs ferieby, men under Vesuvs store utbrudd i år 79 ble Pompeii totalt dekket av aske og forsvant. På denne måten ble byen bevart nesten intakt og vi får en grundig innføring i det romerske liv i Pompeii med vår lokale guide. Det blir mulighet for felles lunsj før vi begir oss inn i ruinene. Vi fortsetter så til vårt hotell i Sorrento for innsjekk og middag.

Dag 5    Utflukt til Amalfi og Ravello (F, M)
Under morgentimene nyter vi utrolige utsikter fra bussen, idet vi kjører langs Amalfi-kysten. Vårt første stop blir selve Amalfi, som idag er en hyggelig liten kystby. Under sen-middelalderen var dog Amalfi en av de fire store italienske sjøfartsbyene, med en befolkning på nesten 200.000 mennesker. Rikdommene strømmet inn, som i dag blant annet bevitnes av byens imponerende domkirke. Dagen byr også på et besøk i den høyt beliggende byen Ravello. Herfra nyter vi utsikten over hele Amalfi-kysten og Salerno-bukten.

Dag 6    Fridag i Sorrento (F, M)
Turens første fridag. Dagen kan benyttes til egne utflukter, shopping eller bare til å nyte. Mulighetene er mange og reiseleder hjelper gjerne med ideer.

Dag 7    Fridag med mulighet for ekstra utflukt til Capri (F, M)
Turens andre fridag.

Det gis mulighet for en ekstra utflukt med båt til Capri (bestilles ved reservasjon av reisen - kr. 850,- pr. person, gjennomføres v/min. 15 påmeldte ). Denne vakre øya har alltid lokket til seg reisende, og den romerske keiseren Tiberius tilbrakte blant annet sine siste leveår her. Den kjente, svenske legen Axel Munthe hadde også sin villa på øya. Vi kommer seilende til Capri og etter at vi ankommer Anacapri med små rutebusser blir det mulighet for å rusle rundt i byen eller følge med på et guidet besøk i Villa San Michele, Axel Munthes villa. Etter lunsj drar vi til selve Capri by hvor vi får god tid til å utforske denne lille eksklusive byen under ettermiddagen.

Dag 8    Hjemreise (F)
Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Roma for retur til Norge. Vi lander i Oslo på ettermiddagen.

F=frokost      M=middag

Kart

Kart

Hotell

HOTEL ROMANICA PALACE (25.-28.OCT)
Via Boncompagni 37
00187 Roma

Et godt hotell, beliggende i sentrum av Roma med gangavstand til Termini togstasjon, hovedgaten Via Veneto, Villa Borghese og severdigheter som Spanske trappen og Trevi fontenen. Hotellet har en terrasse med 360 graders utsikt over Roma. Alle rom har dusj/WC, air condition, minibar, safe, TV, telefon, internett tilgang og hårtørrer. 

   

Grand Hotel Cesare Augusto**** (28. OCT- 01. NOV)
Via degli Aranci, 108, 
80067 Sorrento

Grand Hotel Cesare Augusto tilbyr romslige rom med panoramautsikt over Napolibukten samt en takterrasse med basseng (sesongåpent). Hotellet ligger sentralt i Sorrento med ca. 10 minutters gange fra stranden. Hotellet har en bar og en restaurant som spesialiserer seg på regional mat og middelhavsretter. 

Alle rommene har aircondition, TV, minibar, safe, gratis wifi og eget bad med hårføner og badeprodukter.