Julen i Roma

Bli med oss til Roma og opplev en spesiell jul sammen med vår reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone Siri Holst Larsen, som er kunsthistoriker. Paret har arrangert turer til Roma i nærmere 20 år.

Vi vil ha våre daglige spaserturer i Romas sjarmerende gater, hvor monumentene dukker opp like naturlig - og uventet som parkeringsbetjentene hjemme i Norge. Vi skal se både kjente og ukjente områder slik at både nye og mer erfarne besøkende til Roma skal lære noe nytt om byen.

Det å kunne ta del i den katolske julefeiring er en stor og inntrykksfull opplevelse med midnattsmessen på julaften som et høydepunkt.

Vi vil bo sentralt i sentrum hos Birgittasøstrene på Piazza Farnese. I deres flotte klosterhotell, som er et gammelt palass, er det vakkert pyntet til høytiden.

Vi bor nær den pulserende og levende Campo di'Fiori - blomster og grønnsakstorget ingen som ønsker å få en liten føling med de romerske kulturen må gå glipp av. Vårt nærområde er selve hjertet i Roma. Vi har nærhet til det meste, til severdigheter og shoppingmuligheter, til cafeer og restauranter.

Dette er turen for deg som er mat-, kultur- og språkinteressert. Vi skal se byen til fots, så husk gode sko. Varmt velkommen og vi kan love at du vil få en minnerik
opplevelse!

‘Det er våre kunnskaper og vår kjærlighet til Roma vi vil dele med dere, slik at vi kan gi dere en jul rik på gode, glade og minnerike opplevelser.’

Høydepunkter:
✔ Unikt bosted, i en historisk bygning på Piazza Farnese; et palass fra 1300-tallet
✔ Byvandringer i kjente og ukjente områder
✔ Midnattsmesse julaften
✔ Lokalkjente reiseledere

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
15 550,-
Dager:5
Prisen inkluderer:
• Fly direkte t/r Oslo – Roma med alle skatter og avgifter
• 4 netter med frokost på Casa di Santa Brigida klosterhotell
• Transport t/r flyplass - hotell
• Lett lunsj på hotellet ankomstdag
• 2 middager og 1 festlunsj på hotellet
• 1 lunsj på lokal restaurant
• Midnattsmesse julaften
• Byvandringer og severdigheter i henhold til program
• Norsk reiseleder under oppholdet
• Norsk kunsthistoriker med på reisen

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
• Byskatter på hotellet, ca. EUR 3,5 pr. person per natt
• Tilslutning fra andre byer i Norge
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1     AVREISE (Lett lunsj, M)
Vi ankommer Roma på formiddagen og tar buss til hotellet. Vi sjekker inn hos Birgittasøstrene og får en liten velkomst i form av fingerfood og et glass vin, før vi har litt tid på egen hånd. På vår første ettermiddagsvandring vil vi fort erfare at Roma er kontrastenes by; fortid møter nåtid, renessansen etterfølges av barokken, verdslige palass står side om side med sakrale bygg. Vi vil gå inn i historien med sansene, ikke bare med kunnskap. Vår vandring vil lede oss forbi noen av de monumentale bygningene i nærområdet. Kanskje frister det med en liten aperitivo før vi vender tilbake til klosteret og kveldens middag.

DAG 2     BYVANDRING I DEN GAMLE GHETTOEN (F)  
Frokost i klosteret. En innholdsrik dag venter oss og vi starter med å gå gjennom det gamle jødekvartalet, Ghettoen, på vei til Kapitol. Vi får et fantastisk utsyn over Forum Romanum – og vi får en pust i bakken mens vi gjenkjenner ruinene av de store templene på forum. Vi vil besøke flere kirker som er kjent for sine julekrybber. Julekrybbene har en viktig og sentral plass i italienske juletradisjoner, og enhver ‘Presepe’ er forskjellig fra en annen. Det blir mulighet for felles lunsj i Monti-området (ikke inkl.) Ettermiddagen og kvelden er fri, men reiseleder gir gjerne råd og tips til hvordan dere på best mulig måte kan tilbringe kvelden.

DAG 3    BYVANDRING TRASTEVERE OG VATIKANSTATEN, JULAFTEN OG MIDNATTSMESSE (F, M)
Etter frokost besøker vi den andre siden av Tiberen - Trastevere, og besøker den store basilikaen St Maria in Trastevere. Før vi kommer dit har vi krysset elven over øyen Isola Tiberia. Vi fortsetter opp mot Janiculum og får en praktfull utsikt over byen og mot fjellene i horisonten. Vi passerer Garibaldimonumentene og kommer ned igjen i Vatikanstaten. Som alltid i juletiden er Petersplassen pyntet med en julekrybbe i stor størrelse. Her avsluttes vår felles vandring. Det blir da mulighet for å gå inn i Peterskirken eller i Vatikanmuseet, på egen hånd.

Julaften spiser vi middag i klosteret, og får et lite innblikk i romerske tradisjoner. På kvelden begynner selve julehøytiden, og enhver kirke feirer midnattsmesse. Paven leder messen i Peterskirken, og er vi heldige får vi billetter til den, eller vi går til midnattmessen i Birgittasøstrenes vakre klosterkirke og hører nonnenes vidunderlige sang.

DAG 4     FESTLUNSJ OG BYVANDING (F, L)
BUON NATALE! Gledelig jul! Vi lar formiddagen være åpen før vi møtes til festlunsj i klosteret. Det er nå vi får servert det store julemåltidet, festmåltidet som inkluderer flere retter. På ettermiddagen spaserer vi til Trevifontenen og ser byen i det kveldmørket faller over den. For den som vil blir det kveldsmåltid på et romersk pizzeria (ikke inkl.)

DAG 5    HJEMREISE (F, L)
Etter frokost forlater vi rommene våre og setter bagasjen til oppbevaring. Juleturen avsluttes med en vandring til Aventinhøyden. Herfra får vi et flott skue over Tiberen mot Vatikanet og Petersplassen. Vi avslutter med felles lunsj før vi kjører til flyplassen for retur til Norge på kvelden.

F=Frokost    L=lunsj        M=Middag

Hotell

HOTEL CASA DI SANTA BRIGIDA
Piazza Farnese, 96, 
00186 Roma 

Dette hotellet blir drevet av nonnene i Brigitta klosteret. Det ligger veldig sentralt til, rett på Piazza Farnese med gangavstand til mange historiske severdigheter. Huset er fra 1300-tallet og oser av historie. Klosteret har en restaurant/spisesal, bibliotek og en takterrasse. Rommene har alle ulik utforming, med air-condition, telefon, bad/toalett og wifi er tilgjenglig.

     

 

Avganger & priser - Julen i Roma

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
22/12Oslo GardermoenJulen i Roma - Vi over 60Mer enn 815 550,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)                kr.   1 520,- 

Flytider med Norwegian:
22.des:        Oslo Gardermoen – Roma             09.30 - 12.40
26. des:       Roma - Oslo Gardermoen              18.55 - 22.05

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje.