Romantiske Gardasjøen

En storslått reise til et av Europas mest naturskjønne områder - Gardasjøen.

Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen og mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene, bare tilsatt palmer og et hav av blomster og hyggelige middelalderbyer. Den perfekte rammen er dannet for en uke med store opplevelser.

Vi besøker de romantiske byene Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona, som med sine kulturelle og historiske severdigheter tilfredsstiller selv den mest krevende reisende. På vår tur Gardasjøen rundt skal vi se noen av de vakre byene i området. Vi skal også oppleve et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene Dolomittene. Vi bor sentralt i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda.

Høydepunkt:
✔ Vakkert landskap og storslått natur
✔ Storbyene Venezia og Verona
✔ Besøk på familiedrevet vingård i Valpolicella
✔ Sentralt hotell i Garda

Pris fra:
10 990,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo Gardermoen - Verona med alle skatter og avgifter
• 7 netter i leilighet for 2 personer med frokost
• 1 pizza-aften og 1 ost & skinkekveld, begge med et glass vin og vann
• Transport og utflukter som spesifisert i program
• Båt i Venezia
• Båttur på Gardasjøen
• Vinsmaking
• Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider og drikke
• Tips
• Tilslutninger fra andre byer i Norge
TransportType:Fly
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst (M)
Ankomst Verona. Her venter reiseleder og buss på å kjøre oss til Garda. Under transporten (ca. 45-60 min) vil reiseleder informere om ukens program, praktiske opplysninger, om italienske skikker og ikke minst om mattradisjonene. Vel fremme sjekker vi inn og slapper av. På ettermiddagen går vi en liten tur i det historiske sentrum av Garda og langs sjøen. Vi avslutter på en hyggelig og liten lokalrestaurant, hvor velkomstmiddag serveres i form av lokale oster og skinker samt en dessert.

Dag 2 Gardasjøen rundt (F)
Etter frokost begir vi oss på heldags utflukt Gardasjøen rundt. Dagen vil lære oss Gardasjøen bedre å kjenne, slik at vi har en god ballast til de kommende dagene. Vi stopper i Malcesine og tar herfra en rutebåt til Riva del Garda, som er sjøens nordligste by. Her blir det tid til lunsj før vi på nytt kjører ned langs sjøen og gjør et siste stopp i den sjarmerende lille byen Torri.

Dag 3 Venezia (F)
En av verdens mest fantastiske byer blir vårt mål denne dagen. Venezia lar ingen være uberørt av sin helt egne sjarm. Vi har vår egen motorbåt til og fra Venezia sentrum, Markusplassen. En liten spasertur vil gi et inntrykk av byen før det blir mulighet for å spise lunsj på egenhånd. Tilbake på hotellet i 19-tiden. Kvelden fri til egen disposisjon.

Dag 4 Fridag (F)
Turens første fridag. Ta rutebåt til andre byer ved sjøen, f.eks til flotte Sirmione eller ta en liten vandretur i det vakre kupperte landskapet rundt Garda. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

Dag 5 Verona (F)       
Dagens utflukt går til Verona, som ikke er mindre spennende enn Venezia. Byen ble utviklet allerede under romerne og fikk sin storhetstid under familien Della Scala på 12 - 1300 tallet. Sjarmerende, vakker og hyggelig er bare noen superlativer som byens besøkende anvender. En historisk rundtur innleder dagen og deretter blir det noe tid til å oppdage byen på egenhånd. Ut på ettermiddagen går turen til Valpolicella, kjent for blant annet kult-vinen Amarone. Vi besøker en liten familie-drevet vingård hvor vi lærer hvordan man produserer Amarone, og selvfølgelig skal vi også smake på de edle dråpene.

Dag 6 Fridag (F)
Kanskje ta en tur til vinmuseet i Bardolino eller olivenoljemuseet i Cisano? Mulighetene er mange. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

Dag 7 Dolomittene (F,M)    
Dolomittene er med sine dramatiske topper en fantastisk naturopplevelse. I løpet av dagen passerer den ene herlige utsikten etter den andre forbi bussens vinduer. Vi kjører gjennom Val di Fiemme og Val di Fassa. Vi stopper på et gammelt herberge med mulighet for å spise lunsj. For de som har lyst blir det tid til en liten spasertur frem til skibyen Canazei. Vi fortsetter opp over Passo Sella hvor vi nyter en storslått panorama-utsikt. Da er vi 2.240 m. over havets overflate. Hjemturen går gjennom Val Gardena. På kvelden spiser vi pizza på en lokal restaurant ved hotellet.

Dag 8 Hjemreise (F)
Avreise til flyplassen for videre hjemreise til Oslo etter en uke med mange nye inntrykk.

F=frokost   M=middag 

 

 

Hotell

Hotel Residence Doria 
Via Don carlo Gnocchi, 47
37016 Garda

Dette er et enkelt men bra turistklasse-leilighetshotell beliggende sentralt i den hyggelige byen Garda. Leilighetene består av oppholdsrom/kjøkken, soverom og bad. Leilighetene har telefon, TV, safe og balkong. 

    

Kart

Kart

Avganger & priser - Romantiske Gardasjøen

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
26/9Oslo Gardermoen Romantiske Gardasjøen-10 990,-Book på ventelisteMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
3/10Oslo Gardermoen Romantiske Gardasjøen - Vi over 60 -10 990,-Book på ventelisteMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 1 700,-

Flytider med Norwegian:
Oktober/September:

Oslo-Gardermoen – Verona  kl 10:10 – 12:50
Verona – Oslo/Gardermoen  kl 13:50 - 16:25

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.