Sicilia - et italiensk øy-eventyr

Italias største øy byr på en herlig blanding av gammel historie, flott natur, god mat og vin og et livlig folkeliv.

På denne vakre rundreisen skal vi oppleve store deler av øya, de viktigste byene, historiske utgravninger, vakre kyster og det europeiske fastlands høyeste vulkan, Etna. Det blir også tid til et besøk på vingård, hvor vi nyter en god siciliansk lunsj.

Sicilia er en utrolig blanding av gresk, romersk, arabisk og normannisk historie, og alle epoker har satt sitt preg på øya.

Underveis bor vi godt både i Acireale og i Palermo, og med oss har vi en dyktig skandinavisk Italia-spesialist som reiseleder.

Høydepunkt:

  • Du får oppleve store deler av øya
  • Besøk på vulkanen Etna
  • Lunsj på vingård
  • Guidet besøk i Piazza Armerina

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

OBS! Vær oppmerksom på at både program, innhold og pris er endret etter at annonse i VI OVER 60 ble laget. Det er innholdet her på siden som stemmer.

Status:
Fullt

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

Art Hotel Capomulini ****
Viale Della Fiera Franca 33
Localita`Capomulini
95026 Acireale

Godt hotell med flott beliggenhet ved havet i landsbyen Capomulini i Acireale. Hotellet tilbyr svømmebasseng, treningsrom, gratis wifi, bassengbar og to restauranter hvor det serveres en blanding av italienske og sicilianske retter, inkludert friske fiskespesialiteter.   

Alle rom er moderne og funksjonelle, utstyrt med dusj, aircondition, satellitt-TV, minibar og telefon. Noen av rommene har balkong og et lite bord og stoler. 

   

Astoria Palace Hotel ****
Via Montepellegrino 62
90142 Palermo

Godt hotell som ligger 8 km fra strendene i Mondello og 5 minutters kjøring fra havnen i Palermo. Hotellet har en elegant restaurant, gratis Wi-Fi overalt og moderne rom med gratis Mediaset Premium-kanaler. Alle rom har klimaanlegg, minibar, parkett og eget fullt utstyrt bad.

Frokostbufféen inneholder frisk frukt, egg og croissanter. Restauranten Il Cedro er åpen til lunsj- og middagstid, og serverer 3-retters måltider med sicilianske spesialiteter og internasjonale retter.

Politeama-teateret ligger 1,5 km fra hotellet, og katedralen i Palermo er 10 minutters kjøring unna. 

   


 

Program

Dag 1   Ankomst (M)
Vi ankommer Catania flyplass på kvelden. Her venter vår reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell i Acireale (ca. 30 min). På veien forteller reiseleder og dagene som venter oss. Middag på hotellet ved ankomst.

Dag 2   Acireale og Siracusa (F, M)
Vi starter dagen med omvisning i Acireale og den hyggelige byen Siracusa, begge med flott beliggenhet ved havet. Dagen avsluttes med felles middag på hotellet.

Dag 3   Etna (F, M)
I dag går turen med buss opp til Europas høyeste vulkan (på fastlandet), nemlig Etna. Vulkanen stiger hele 3350 meter over havet og vi kommer opp til nesten 2000 meter med bussen. Vi kjører gjennom naturskjønne områder og selvfølgelig også områder med størknet lava. Etna er fortsatt en aktiv vulkan, og det siste utbruddet var i juni 2014. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4   Noto og Avola (F, L, M)
I dag tar vi turen sørover, hvor vi først skal besøke Noto, som mange anser som den italienske barokkhovedstaden. En fantastisk samling av kirker og palasser venter oss, ikke minst Noto's fantastiske katedral. Byen kom på Unescos verdensarvliste i 2002. I byen finnes også et flott teater, ofte kalt La Scala's lillebror. Vi avslutter dagen i Avola distriktet. Dette distriktet er kjent for sin sterke og behagelig rødvin, Nero d'Avola. Det er derfor naturlig at vi besøker en vingård som produserer denne vinen. Vel fremme på vingården vil vi nyte en koselig siciliansk lunsj. Middag på hotellet.

Dag 5   Taormina, Cefalu og Palermo (F, M)
Vi forlater Acireale og begir oss nordover langs kysten. Vårt første stopp er magisk Taormina. Taormina er en av Sicilia mest populære feriebyer, ikke minst takket være sin fantastiske beliggenhet og flotte utsikt. Ikke gå glipp av å se det gamle historiske teateret. Vi nyter lunsj i Taormina (ikke inkl.) før vi fortsetter langs kysten på vei mot den flotte badebyen, Cefalu. Her vil vi ha tid til en ettermiddagskaffe eller kanskje det lokker med et glass Siciliask hvitvin. Vi avslutter dagen på vårt hotell i Palermo med middag.

Dag 6   Palermo og Monreale (F, M)
Vi starter dagen med en liten spasertur i de sentrale delene av Palermo. Palermo er en by med mange vakre bygninger fra barokken, og er en av Sicilias største og viktigste byer. Ferden går videre inn i landet, til byen Monreale. Byens hovedattraksjon er katedralen fra 1172 med fine mosaikker. Middag på hotellet.

Dag 7   Fridag i Palermo (F, M)
Dagen er fri til egne oppleveler i Palermo. På kvelden møtes vi igjen til middag på hotellet.

Dag 8   Piazza Armerina og hjemreise (F)
Vår ferd fortsetter gjennom Sicilias fjellandskap på vei til Piazza Armerina. Her besøker vi den godt bevarte romerske villaen "Villa del Casale". Villaen som er på Unescos verdensarvliste tilhørte en romersk millionær og er kjent for sine fantastiske mosaikker, spesielt "bikini pikene" . I Piazza Armerina blir det også tid til lunsj før vi setter kursen til flyplassen i Catania og retur til Norge på kvelden.

F=frokost     L=lunsj     M=middag