Sorrentos Perler

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrentohalvøya sør i Italia. Sorrento møter oss med et majestetisk landskap bestående av fjell, dype daler og vakker flora. I tillegg er det få steder der det finnes så mange store kulturelle severdigheter innen kort radius. 

Vi bor i sentrum av Sorrento, og herfra er det lett å ta spennende utflukter. Vi får vakker utsikt fra bussen og besøker historiske perler. På denne turen tar vi oss rundt til de viktigste kulturelle høydepunktene i området. Vi kommer oss til både Amalfi, som ligger på UNESCO sin verdensarvliste, og Ravello med den fantastiske utsikten over Amalfikysten og Salerno-bukten. De som vil kan ta turen til øya Capri. Napoli besøker vi selvfølgelig også.  

Pompeii er et av verdens mest interessante utgravningsområder, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etterpå hilser vi på ”forbryteren”, i det vi kommer helt opp til Vesuv. Her vil det sammen med en alpinguide bli mulighet for å vandre helt opp til selve krateret. 
Deretter skal vi kose oss med deilig italiensk mat. Da vi er i området der selve pizzaen ble til, skal vi også få hemmeligheten i hvordan lage den aller beste italienske pizza. 

NB: om du ønsker å bestille båttur til Capri på fridagen dag 4, så legg det til ved bestilling. Pris kr 800. Til Capri tar man båt, buss videre til Anacapri og Capri, stedet hvor filmstjerner og andre kjente møtes på sommeren.

Høydepunkt:
✔ Vi får et besøk hos en Mozzarella-produsent
✔ Vi lærer å lage pizza på ekte Italiensk vis
✔ En tur med de kulturelle perler ved Sorrento

Pris fra:
11 990,-
Dager:8
Dette får du:
• Fly direkte Oslo- Roma-Oslo
• Alle flyskatter og -avgifter
• Overnatting på hotell i delt dobbeltrom
• 7 frokoster på hotellet
• 6 middager på hotellet
• En pizzademonstrasjon med lunsj
• Transport og utflukter ifølge program.
• Inntreden til Pompeii og Vesuv
• Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Drikke til måltidene
• Driks
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst
Fly Oslo- Roma. Vi møter reiseleder på flyplassen i Roma. Buss til hotellet i Sorrento ca 3,5 time med et lite stopp.  

Dag 2    Bli kjent med Sorrento (F/L/M)
Byen er et av Europas mest populære feriesteder, både for sin sentrale beliggenhet, men også for den flotte utsikten og hyggelige historiske bykjernen, som gjør byen til en spennende oppdagelse. Ved lunsjtid drar vi opp vi i fjellene bak Sorrento og besøker et liten produsent av ekte mozzarellaost, som nettopp stammer fra områdene omkring Napoli. Vi lærer mer om å bake pizza, den mest berømte kulinariske retten fra området, og vi avslutter dagen med en hyggelig lunsj før vi er tilbake litt utpå ettermiddagen

Dag 3    Halvdagsutflukt til Ravello og Amalfi (F/M)
Vi kjører langs Amalfikysten og nyter utsikten. Amalfi er en hyggelig liten kystby, selv om den under senmiddelalderen var en av tidens 4. største sjøfartsnasjoner, med en befokning på nesten 200.000. Det var da også byens imponerende domkirke ble bygget. I løpet av dagen drar vi opp til høyden og byen Ravello for å nyte utsikten over hele Amalfikysten og Salernobukten.                           

Dag 4    Dagen fri til disposisjon. Valgfri utflukt til Capri (ikke inkl) (F/M)
Capri er en vakker øy og tiltrekker seg kjente personer, som den romerske keiser Tiberius i hans siste leveår. 
Vi tar båten over til Capri, deretter buss til Anacapri. Der kan de som vil være med på et guidet besøk i Villa San Michel, den svenske legen Axel Munthe sin villa. Etter lunsj drar vi til selve byen Capri. Hit lokkes filmstjerner og store kunstnernavn på sommeren. Vi har god tid til å utforske denne lille eksklusive byen hele ettermiddagen.
Pris: kr 850,- pr person (min. 15 påmeldte)

Dag 5    Dagen fri til egen disposisjon (F/M)
Benytt dagen til egne utflukter, til fots, med buss eller tog. Eller til eventuelle innkjøp av lokale produkter. Hotellet har flott beliggenhet med utsikt over Napolibukten. Muligheten er mange, og reiseleder kan være behjelpelig med tips.

Dag 6    Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv (F/M)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, nemlig Pompeii. Pompeii var under romerne en luksuriøs ferieby, men under Vesuvs store utbrudd i år 79 ble Pompeii totalt dekket av aske og forsvant. På denne måten ble byen bevart nesten intakt, og vi får en grundig innføring i det romerske liv i Pompeii med vår lokale guide under formiddagen. Etter lunsj (ikke inkludert) drar vi til selve Vesuv, hvor det er mulighet for å vandre helt opp til kraterets kant. Selv om det er bratt å komme opp, belønnes man med en fantastisk utsikt over Napolibukten. 

Dag 7    Halvdagsutflukt til Napoli (F/M)

Napoli er Italias 3.største by. Byen har et litt dårlig rykte, men sies ofte å ha et sjarmerende kaos, og at byen har en stor historie kommer man ikke fra. Byen ble grunnlagt av grekerne og huser i dag det historiske kvarteret, spennende museer og et livlig gatebilde. 

Dag 8    Avreise (F)
Vi drar til Roma flyplass og videre til Norge

Vi får frokost og middag servert på hotellet. Det er vanlig, enkel, italiensk husmanskost. Enkel frokost og typiske pastaretter til middag.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Hotell Club Hotel Sorrento

Hotel Club Sorrento ***

Via Cappuccini, 14 
80065 Sant`Agnello

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet kun 1 km fra hjertet av Sorrento. Rundt hjørnet ligger restauranter og små butikker og det er en ca. 10 minutters spasertur til Marinella-stranden. Togstasjonen ligger kun 200 unna og tar en til sentrum av Sorrento på 2 min.

Hotellet er nylig renovert og har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen), TV-stue, restaurant, bar og en romslig terrasse. Det er wifi i fellesområdene. Rommene har alle balkong, hårtørrer, bad med dusj, safe, aircondition, TV og telefon. 

 

   

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
19/10Oslo GardermoenSorrentos perler411 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Enkeltromstilllegg: kr 1.900

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.