Sorrentos perler - VI OVER 60

Opplev Sorrento-halvøyas vakre perler med oss!

Få områder byr på så flotte og varierte opplevelser som Sorrento-halvøya i det sørlige Italia. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter, for ikke å glemme de vakre appelsin- og sitronplantasjene som ligger i terrasser oppover fjellveggene.

Vi bor sentralt i Sorrento og herfra tar vi spennende utflukter i dette naturskjønne og historiske området. Fra bussen får vi vakre utsikter og vi besøker historiske perler og de viktigste kulturelle høydepunktene i området. I løpet av oppholdet besøker vi både Amalfi, som ligger på UNESCOS verdensarvliste, Ravello med sin fantastiske utsikt over Amalfi-kysten og Salerno-buken, Napoli og sist men ikke minst vulkanen Vesuv og Pompei - et av verdens mest interessante utgravningsområder.  

Bli med oss på dette eventyret fra antikken!

Høydepunkt:
✔ Besøk hos en Mozzarella-produsent
✔ Vi lærer å lage pizza på ekte italiensk vis
✔ Pompeii

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
10 990,-
Dager:8
Inkludert:
• Fly t/r Oslo Gardermoen – Roma med alle skatter og avgifter
• 7 netter med frokost på Club Hotel Sorrento ***
• 6 middager på hotellet
• Lite pizzakurs og 1 lunsj
• Inngang til Pompei og Vesuv
• All transport og utflukter som nevnt i programmet
• Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Ekstra utflukt til Capri med båt (kr. 850,-)
• Øvrige måltider og tips
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M/-)
Ankomst Roma og møte med vår skandinaviske reiseleder. Bussen tar oss til vårt hotell (ca. 3,5 timers kjøring med stop). Middag på hotellet på kvelden. For mars og oktober gruppene er ankomst så sent at middag ikke blir servert. Vi stopper på veien slik at man kan kjøpe noe lett å spise.

Dag 2    Sorrento (F, L, M)
Denne formiddagen bruker vi til å bli bedre kjent med Sorrento. Byen er et av Europas mest populære feriesteder, både for sin sentrale beliggenhet men også for de flotte utsiktene og den hyggelige historiske bykjernen. Ved lunsjtid reiser vi opp i fjellene bak Sorrento og besøker en liten produsent av den ekte mozzarella-osten. Vi lærer også litt om å bake pizza, den mest berømte retten fra området. Dagen avsluttes med en hyggelig lunsj i høydene før vi drar tilbake til hotellet ut på ettermiddagen. 

Dag     Amalfi-kysten (F, M)
Under morgentimene nyter vi utrolige utsikter fra bussen, idet vi kjører langs Amalfi-kysten. Vårt første stop blir selve Amalfi, som i dag er en hyggelig liten kystby. Under sen-middelalderen var dog Amalfi en av de fire store italienske sjøfartsbyene, med en befolkning på nesten 200.000 mennesker. Rikdommene strømmet inn, som i dag blant annet bevitnes av byens imponerende domkirke. Dagen byr også på et besøk i den høyt beliggende byen Ravello. Herfra nyter vi utsikten over hele Amalfi-kysten og Salerno-bukten. 

Dag 4    Fridag med mulighet for ekstra utflukt til Capri (F, M)
Turens første fridag.

Det gis mulighet for frivillig utflukt med båt til Capri. Utflukten bestilles ved reservasjon av reisen - kr. 800,- (okt) / kr. 850,- (mar) pr. person. Denne vakre øya har alltid lokket til seg reisende, og den romerske keiseren Tiberius tilbrakte blant annet sine siste leveår her. Den kjente, svenske legen Axel Munthe hadde også sin villa på øya. Vi kommer seilende til Capri og etter at vi ankommer Anacapri med små rutebusser blir det mulighet for å rusle rundt i byen eller følge med på et guidet besøk i Villa San Michele, Axel Munthes villa. Etter lunsj drar vi til selve Capri by hvor vi får god tid til å utforske denne lille eksklusive byen under ettermiddagen. 

Dag 5    Pompei og Vesuv (F, M)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, nemlig Pompei. Pompei var under romerne en luksuriøs ferieby, men under Vesuvs store utbrudd i år 79 ble Pompei totalt dekket av aske og forsvant. På denne måten ble byen bevart nesten intakt og vi får en grundig innføring i det romerske liv i Pompei med vår lokale guide. Etter lunsj begir vi oss opp på selve Vesuv, hvor det blir mulighet for de som ønsker til å gå helt opp til kraterets kant. Stigningen er bratt, men man belønnes med en storslått utsikt over Napoli-bukten når man kommer frem.

Dag 6    Fridag (F, M)
Turens andre fridag. Dagen kan benyttes til egne utflukter, shopping eller bare til å nyte. Mulighetene er mange og reiseleder hjelper gjerne med ideer.

Dag 7    Napoli (F, M)
Vår siste utflukt går til Italias 3.største by, Napoli. Byen ble grunnlagt av grekerne og huser i dag historiske kvartaler, spennende museer og et livlig gatebilde. 

Dag 8    Hjemreise (F)
Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Roma for retur til Norge. Vi lander i Oslo tidlig ettermiddag.

F=frokost    L=lunsj    M=middag

Hotell

Club Hotel Sorrento ****
Via Cappuccini 14 
80065 Sant`Agnello

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet kun 1 km fra hjertet av Sorrento. Rundt hjørnet ligger restauranter og små butikker og det er en ca. 10 minutters spasertur til Marinella-stranden. Togstasjonen ligger kun 200 unna og tar en til sentrum av Sorrento på 2 min.

Hotellet er nylig renovert og har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen), TV-stue, restaurant, bar og en romslig terrasse. Det er wifi i fellesområdene. Rommene har alle balkong, hårtørrer, bad med dusj, safe, aircondition, TV og telefon. 

  

 

Generell informasjon

Italia, landets tradisjoner og kuriositeter, betraktninger fra vår reiseleder i Italia, Ole Dyck Madsen.

Det å beskrive Italia og italienerne med få linjer er vanskeligere enn man tror. Landet er så fullt av forskjelligheter at man egentlig forundres over at det er et land. Men det var det heller ikke før samlingen i 1861, hvor man flyttet hovedstaden fra Torino kortvarig via Firenze og så til Roma i 1871. Intil det var Italia oppdelt i mange små stater. Dette har nok medvirket til de store forskjellene fra en region til en annen, både kulturelt men også mentaliteten hos italienerne. Landets geografiske utstrekning med Alpene i nord, de vin-kledde bakkelandskaper og den herlige kysten har også hatt en innflytelse på ulikhetene.

Felles for alle italienere er at det er det folk, som historisk har kraftigst påvirket Europas kulturelle utvikling fra etruskerne, romerne over Renessansen og opp til det moderne Europa. Således ett kulturelt folk, men også ett folk med stor livsglede!

Når man som fremmed turist kommer til Italia oppdager man at italienernes språkkunnskap ikke er så stor. På de tradisjonelle turiststeder snakkes både engelsk og ofte også tysk eller fransk, men utenfor allfarvei er det ganske begrenset. Dette blir likevel sjeldent en hindring for å kommunisere eller få nye venner. Ved hjelp av smil, imøtekommenhet og et imponerende gestikulert tegnspråk løses alle hverdagens store og små utfordringer. Ja, man sier at den eneste måte å få en italiener til og tie stille på, er å tvinge ham til å holde hendene i lommen! Selv når de snakker i mobiltelefonen, som de gjør både titt og ofte, understreker de deres uttalelser med kraftige håndbevegelser.

Italienerne har 4 religioner; Katolisismen, mamma, fotball og maten! Den viktigste av disse er mamma! Hun er det naturlige samlingspunkt. Familiefølelsen er sterk og fordommene om at italienerne bor hjemme er ikke uten grunn, ofte flytter man først hjemmefra i 30-35 års alderen. De øvrige 3 er vel stort sett like viktige der katolisismen stadig har et kraftig grep om folket og kirkene er fylt til bristepunktet søndag formiddag. Fotball kommer man aldri utenom og er det store samtaleemne når man treffes på de ulike kaffebarene. Maten er et helt kapittel for seg selv. Liksom landet så er det innenfor gastronomien store forskjeller mellom Italias 20 regioner. Det italienske kjøkken er ikke bare pizza, pasta og lasagne, men bugner av tradisjoner, lekre og friske råvarer og en utrolig respekt for det kulinariske. Her lever man virkelig for å spise og måltidene er dagens høydepunkter. Hver enkelt region, provins og kommune har sine egne retter, hver lille landsby har sine særegne pølser, skinker og oster, og det er ikke tilfeldig at så vel Slow Food- som Kilometer Zero-bevegelsene er oppstått nettopp i Italia. Til de mange gode matrettene hører jo et godt glass vin! Italia er i dag verdens største vinprodusent. På dette området var landet tidligere kjent for ganske billig masseproduserende vin, men nå er Italia blitt en reell konkurrent til de franske årgangsviner. Det lages riktig mange gode og spennende viner i Italia! Og kan kjøpes til overkommelige priser!

På det kulturelle området kan ingen andre land sammenlignes med Italia, her finnes mer enn halvdelen av verdens kulturelle og historiske bygninger og monumenter. Det er kunst og historie på hvert eneste gatehjørne! Så når man en gang er blitt grepet av Italia og alt det italienske, så blir man aldri ferdig! Det er alltid nye severdigheter, områder, matretter og vin, som bare venter på å bli oppdaget!

Dette er La Dolce Vita, livsnyternes eget hjemland

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
16/3Oslo GardermoenSorrentos perler Mer enn 810 990,-BestillMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
13/4Oslo GardermoenSorrentos perler Mer enn 810 990,-BestillMere informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
26/10Oslo GardermoenSorrentos perler Mer enn 810 990,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 1950,- (mar) / kr.1900,- (apr og okt)

Flytider med Norwegian 16. - 23.mar og 26.okt - 02.nov:
Oslo-Roma     17:55-21:05
Roma-Oslo     13:50-17:00 

Flytider med Norwegian 13. - 20.apr 2018:
Oslo-Roma     07:10-10:20
Roma-Oslo     13:50-17:00

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.