Venezia og Lido

Mange har forsøkt, men i virkeligheten kan ingen by sammenligne seg med La Serenissma – Venezia!

Få steder byr på en lignende samling av kunst, arkitektur og historie, kombinert med en helt unik atmosfære.

På denne turen har vi dedikert en hel uke til denne eventyrlige byen, det blir god tid til å slappe av og og du kan selv velge de utfluktene du vil være med på , slik at du får den turen du drømmer om.

Vi bor lyst og luftig på Venezias fornemme badeøy - Lido di Venezia. Herfra er det enkelt å ta seg med rutebåt inn til den historiske bykjernen, også på kveldstid. Og på kveldene blir Venezia akkurat så mystisk og romantisk som ryktet sier.

HØYDEPUNKTER:

  • Hotell på badeøya Lido
  • Det gode liv
  • Ukekort til offentlig transport

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

HOTEL VILLA ORIO ***
Via Ca`Rossa 10
30126 Lido di Venezia

Hyggelig familiedrevet hotell som ligger i det roligste, grønneste og mest sjarmerende nabolaget i Lido di Venezia, i Alberoni-området, bare 500 meter fra Circolo Golf Venezia og 4 minutters gange fra stranden. Wifi er gratis.

Hotel Villa Orio tilbyr en flott utsikt mot solnedgangen over den venetianske lagunen. Turen til Venezia, med buss og vann-buss, tar ca 40 minutter.

Hotellet er omgitt av en sval hage og tilbyr komfortable lounge-områder. Rommene er enkelt med smakfullt innredet og har aircondition, samt eget bad med dusj.

Frokost inkluderer kjøttpålegg og oster, kaker og bakverk, yoghurt og frisk frukt.

Villa Orio Hotel er omgitt av mange restauranter, barer og markeder. Hotellet ligger nær en furuskog og Alberoni-stranden, en av de bredeste og mest velholdte på Lido-øya. 

   

Program

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Venezia flyplass midt på dagen. Her venter reiseleder på oss og en motorbåt tar oss til vårt hotell i Lido. Etter innsjekk nyter vi vår velkomstmiddag på en lokal trattoria.

Dag 2    Omvisning Venezia (F)
I dag benytter vi vårt ukeskort til Venezias offentlige transportmidler og seiler til Markusplassen, Venezias hjerte. Her møter vi vår lokale guide som tar oss med på en spennende omvisning i denne sagnomsuste byen. Ettermiddagen er fri til å utforske byen på egenhånd i ro og mak.

Dag 3    Fridag (F)
Utnytt transportkortet og besøk museer eller utstillinger i den historiske bydelen.

Dag 4    Fridag med mulighet for ekstra utflukt (F)
Fridag.

Mulighet for ekstra utflukt til øyene Murano, Burano og Torcelli, inkl. lunsj med drikke (kr. 820,- pr. pers.)
Torcelli var Venezias første sentrum, men i dag er kun litt igjen av denne bebyggelsen. Vi lærer om byens opprinnelse og historie. Burano er en veldig fargerik øy, med hus i mangfoldige farger langs kanalene. Spesialiteten her er kniplinger. På Murano lærer vi om et av Venezias mest kjente produkter, nemlig Murano-glass. Når glassindustrien for alvor vokste frem i Venezia, på 1500- og 1600-tallet, så besluttet man å flytte hele industrien ut til Murano for å minske brannfaren som var forbundet med denne industrien. Tilbake til Lido på ettermiddagen.

Dag 5    Fridag (F)
Besøk Lidos strand, ta en spasertur eller kanskje en runde golf på Lidos 18-hulls bane?
 
Dag 6    Fridag med mulighet for kveldsutflukt (F)
Fridag.

Mulighet for kveldsutflukt til sentrum med god fiskemiddag og etterfølgende klassisk Vivaldi-konsert i en av Venezias vakre barokk-kirker (kr. 900,- pr.pers).

Dag 7    Fridag (F)

Dag 8    Hjemreise (F)
Avreise med motorbåt til Venezias flyplass for hjemreise til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag