Vidunderlige Umbria og Toscana -Utskriftsversjon

Drømmetur til Italias skattkammer
Velkommen til dette kulturelle eventyret i hjertet av Italia. Denne kulturreisen er en blanding av berømte severdigheter og italiensk livskvalitet. Du må ikke gå glipp av sjansen til å bli med på dette!

Vi kombinerer Umbrias vakre middelalderbyer med Toscanas bølgende landskap og staute sypresser, samt kunst og vin i den ypperste verdensklasse.

Vi har valgt å bo i Chianciano Terme, som ligger 550 meter over havet og tilbyr et fantastisk klima. Byen er opprinnelig en kurlandsby med sitt spesielle vann, sine enorme parker og sin sentrale beliggenhet.

På denne turen får du:

Toscanas vakreste naturområde: Vi tilbringer en hel dag i Toscanas vakreste naturområde, Val d’Orcia, som er på UNESCO’s verdensarvliste. Pavebyen Pienza står også på programmet denne dagen. Og selvsagt skal vi smake på vinen laget på de berømte druene i Montepulciano. Det må man alltid gjøre!

Umbrias hovedstad og Den Hellige Frans av Assisi: Dette vil bli reisens høydepunkt for mange: Vi besøker Assisi  som er kjent over hele verden som hjembyen til munken Frans av Assisi. Vi tar turen innom  den berømte kirken, og får høre den spennende historien om Frans. I Perugia, som er ”hovedstaden” i Umbria, vil vi bruke tid i sentrum av denne middelalderbyen.

Orvieto: Luca Signorellis verdensberømte malerier i Orvieto-katedralen i Umbria slår pusten ut av de fleste. Orvieto er en sjarmerende by der vi blant annet stifter bekjentskap med de mer enn 1200 underjordiske grottene. Orvetio er også kjent for sitt fantastiske landskap, og vi skal bli kjent med omgivelsene rundt denne utrolige byen.

Middelalderbyen Siena: Siena fortjener en hel dag. Her vil vi få høre om byens mange hemmeligheter, og det vil bli rikelig med tid på egenhånd til å besøke den vakre domkirken og den utrolige rådhusplassen,  der det berømte hesteløpet foregår to ganger i året.  

Pris fra:
9 490,-
Dager:8
Prisen inkluderer:

• Fly Oslo – Roma/Pisa - Oslo med alle skatter og avgifter
• 7 netter på hotell
• 7 frokoster
• Nevnte program og transport
• Skandinavisktalende reiseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Utflukt til Firenze kr 390,-
• 6 enkle middager på hotellet kr 600,-
• Øvrige måltider
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Inngangspenger utover det som er nevnt i programmet
TransportType:Fly
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: Ankomst Pisa og reise til Chianciano Terme

Vi ankommer Pisa på ettermiddagen. Her møter vi vår reiseleder for uken og ferden går sørover med buss til Chianciano Terme (ca. 2,5 timer).

DAG 2: Heldagsutflukt til Pienza og Montepulciano med vinsmaking (F)

Landskapet Val d’Orcia som ligger sør for Siena er sannsynligvis det vakreste i Toscana, ja kanskje i hele Italia. Det er så vakkert at UNESCO har bestemt seg for å utnevne det til en del av verdens kulturarv. Det er her alle de kjente bildene fra Toscana er tatt. I dag er det vi som skal nyte og ta del i denne vakre naturen.

Vi kjører gjennom det vakre landskapet til pave Pius II sin by - Pienza, som ofte kalles ”renessansens perle”. Byen er tegnet av den florentinske arkitekten Bernardo Rossellino, og han skapte en så perfekt by at hver eneste fontene og plass oser av fred og idyll den dag i dag. Pienza er et godt eksempel på moderne byplanlegging, og mange økonomiske overskridelser gjorde ikke noe da det var Paven selv som hadde ansvaret. Byen har blitt brukt som kulisse i mange filmer, bl.a. Zeffirellis "Romeo och Julie" og "Den engelske pasienten". Byen er også kjent for noen av Italias beste Peccorino-oster, som vi selvfølgelig skal smake på.

Dagen avsluttes i et av Italias berømte vinområder: det vakre og høyt beliggende Montepulciano. Vi skal se oss omkring i denne spennende og sjarmerende byen, og naturligvis smake på den berømte vinen "Vino Nobile di Montepulciano DOCG" før vi reiser tilbake til hotellet.

DAG 3: Orvieto (F)

Orvieto ligger ca. en times tur sør for hotellet vårt, og er uten tvil et av ukens høydepunkter. Vi tar en liten togbane fra parkeringsplassen for å komme helt frem til det gamle historiske sentrum, og derfra en liten tur med en minibuss frem til domkirken.

Byen, som er et av de merkeligste stedene i Italia, der den ligger på en klippe som ser ut som om den har vokst rett opp fra et ellers flatt landskap. Klippen er kronet med den flotte gotiske domkirken. Her finner vi Signorellis fantastiske malerier som inspirerte selveste Michelangelo til hans arbeid i taket i det Sixtinske kapell i Vatikanet.

DAG 4: Dagen til fri disposisjon (F)

Dagen er ledig til å oppdage nye steder eller reise tilbake til noe du vil se igjen.

DAG 5: Perugia og Assisi (F)

I dag skal vi oppleve to av Umbrias mest berømte steder: Perugia og Assisi.

Umbrias ”hovedstad” Perugia ligger høyt med vakker utsikt til alle kanter. Dette er en sjarmerende middelalderby med svingete gater og mange trapper. Byen daterer seg tilbake til etruskerne, og bærer synlig preg fra denne og romertiden.

Vi går en tur rundt i byen og får se mange av severdighetene som bl.a. Rocca Paolina, Umbrias nasjonalmuseum "Palazzo dei Priori", der også det gamle rådhuset finnes. Foran Palazzo dei Priori ligger byens viktigste torg, Piazza IV Novembre. Her finner vi domkirken og Nicola og Giovanni Pisanos mesterverk, vannfontenen fra 1300-tallet, som fortsatt fungerer i dag.
Den store forfatteren H.C. Andersen besøkte byen i både 1833 og 1840. Perugia er også en av Italias eldste universitetsbyer, og de to nåværende universitetene gir mye liv til byen.

Arkitektonisk er Assisi et imponerende samspill mellom gammel arkitektur, middelalder og renessansetiden, og bygningene smelter naturlig inn sammen med solrike skråninger og den fruktbare dalen.

Vi får se den enorme Basilika di San Francesco (Den hellige Frans` Basilika) med Giottos och Cimabues mesterverk og graven til Frans av Assisi, som er en veldig spesiell opplevelse.

DAG 6: Fridag eller ekstra utflukt til Firenze (F) *Ekstra utflukt arrangeres ved minimum 15 deltagere, må betales senest 60 dager før avreise.

Vi tilbyr en spennende utflukt for de som ønsker mer innhold på reisen. På denne turen reiser vi inn til Toscanas vakre hovedstad Firenze, som er en av verdens ledende kultursteder.

Vår lokale guide vil på formiddagen gi oss en spennende introduksjon til byens mange severdigheter og vise oss de største attraksjonene. På byvandringen passerer vi bl.a. Piazza Signoria med Michelangelos berømte statue David, og den imponerende domkirken Santa Maria del Fiore med Brunelleschis kapell og det vakre dåpskapellet. Vi vandrer over og ser også den kjente broen Ponte Vecchio som går over elven Arno.

Det vil bli tid til lunsj på egenhånd, og ettermiddagen kan du bruke til bl.a. shopping, markeds- eller kirkebesøk, gå på museum eller bare nyte den herlige atmosfæren i denne fantastiske byen.

DAG 7: Middelalderbyen Siena (F)

I dag reiser vi til en av Toscanas mest berømte byer, Siena. Siena er en av Toscanas mange middelalderbyer og de brosteinsbelagte gatene går både opp og ned, så husk å ha med gode sko! Vi får mange interessante historier om byen, og vi ser oss rundt i det historiske sentrum. Siena er et av verdens beste eksempler på en by som er bygd i gotisk stil.
Vi går sammen til Campo, byens sentrale rådhustorg, og kanskje best kjent som plassen der det berømte hesteveddeløpet IL Palio foregår to ganger i året. Det vil bli tid til å besøke domkirken og noen av byens interessante museer, eller vandre litt rundt på egenhånd shoppingstrøket.

DAG 8: Hjemreise (F)

Vi tar farvel med Toscana og Umbria for denne gang, og etter frokost kjører bussen tilbake til Pisa og flyplassen for fly hjem til Norge.

F = Frokost 

Hotell

Hotel Atlantico * * * 
Viale della Libertà, 494
53042 Chianciano Terme SI

Hotel Atlantico ligger sentralt til i Chianciano Terme. Hotellet har egent restaurant og bar, samt gratis Wi-Fi. Alle rom har eget bad, skrivebord, flatskjerm-TV og kjøleskap.
Hotellet serverer kontinental frokost. 

Kart

Kart

Avganger & priser - Vidunderlige Umbria og Toscana -Utskriftsversjon

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
27/8Oslo GardermoenVidunderlige Umbria og ToscanaMer enn 89 490,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
10/9Oslo GardermoenVidunderlige Umbria og ToscanaMer enn 89 490,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 1290,-. 

Tilvalg:
6 middager på hotellet (halvpensjon) kr 600,- (tilvalg bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise).

Flytider med Norwegian:
Oslo Gardermoen - Pisa  kl. 13:30 - 16:25
Pisa - Oslo Gardermoen  kl. 17:05 - 20:00

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.