Jul på Madeira - Pensjonistforbundet

Bli med til Madeira i julen for å oppleve den magiske julestemningen på Atlanterhavsøya med gjennomsnittlig 20 grader og flott natur. 

Madeira er den blomsterrike og gjestfrie øya i Atlanterhavet du kan reise til hele året på grunn av det milde og behagelige klimaet.  Her kan du vandre i tropisk grønne skoger og bade i oppvarmede basseng, samt nyte fantastiske utsikter. Og julestemning blir det her også, om du skulle ønske det! 

Funchal pyntes til fest, og hele desember er det utstillinger, kulturelle arrangementer og konserter som får deg i rett stemning. 20.desember arrangeres det en valgfri utflukt inn til sentrum av Funchal for å se på juledekorasjonene og julelysene som pryder byen. Det blir også tid til et lite stopp for den lokale drinken Poncha. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting.

Det er inkludert tre måltider hver dag med fri bar, rom med balkong og utflukter i henhold til programmet.  Med unntak av lunsjen på heldagsutflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet.  24.desember serveres det julemiddag. På utfluktene får du sett nesten hele øya og i tillegg til de tre som er inkludert, kan du også melde deg på ekstra utflukter - eller utforske Funchal på egen hånd (se program). Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor på et all inklusiv 4-stjerners hotell ved sjøen i utkanten av Funchals Lido-område.

Velkommen til Madeira!

Høydepunkt:
✔ Sommertemperatur året rundt
✔ All Inclusive-hotell
✔ Frodig og vakker natur
✔ Kjent for sin gjestfrihet
✔ Flott julebelysning

Dette er en reise i samarbeid med:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     ANKOMST MADEIRA (M)                                                              
Ankomst tidlig ettermiddag. Vi møter vår lokale guide på flyplassen og kjører til hotellet. Underveis vil vår lokale guide gi oss informasjon om hotellet samt ukens program. Vi får servert litt juice mens vi sjekker inn. Etter innsjekk inntar vi en middag på hotellet.   
Valgfri utflukt: Mulighet for en guidet tur på hotellet og området rundt. Turen bestilles og betales hos vår lokale guide på stedet.

Dag 2    HALVDAGSUTFLUKT BYVANDRING FUNCHAL (F, L, M)   
Etter frokost drar vi til Funchal for en guidet byvandring. Vi besøker blant annet katedralen Sé, Gonçalves Zarco statuen og gamlebyen. Etter vandringen vil man få mulighet til å utforske mer av byen før man returnerer til hotellet på egenhånd. Lunsj og middag på hotellet.

Valgfri utflukt: På kvelden har du mulighet til å bli med på en stemningsfull tur for å se juledekorasjonene og julelysene - samt ta en Poncha (lokal drink). Turen bestilles og betales hos vår lokale guide på stedet.

Dag 3    HELDAGSUTFLUKT TIL MADEIRAS NORDKYST (F, L, M)                        
Madeira er geografisk sett ikke så stor, men likevel er landskapet mangfoldig og skifter karakter alt etter hvor på øya du beveger deg. Dette gjør også at det er mye å oppleve i løpet av en ukes opphold. I dag kjører vi inn i Madeiras indre for å oppleve naturens mange ansikter og de utallige små byene vi passerer. Vi besøker Cabo Girão – en av Europas høyeste kystklipper. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over sydkysten fra den nye "sky-walk'en", en plattform med gjennomsiktig glass. Vi fortsetter videre tvers over øya, over store fjellandskap med vill natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz og São Vicente. Her har lava fra tidligere tiders vulkanutbrudd hatt en avgjørende faktor for byenes utseende og oppbygning.
Vi besøker også Ribeira Brava, Paul da Serra og Encumeada. Vi spiser lunsj underveis.
Vi returnerer til hotellet sent på ettermiddagen og spiser middag på hotellet.

DAG 4    FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT (F, L, M)
Du har nå fått et godt innblikk i Funchals mange muligheter enten det gjelder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst på en dag med avslapning på egen hånd er hele dagen til fri disposisjon. Frokost, lunsj og middag på hotellet.
Vår lokale guide besøker hotellet.

Valgfri utflukt til Botanisk Hage og en av Madeiras lokale vinprodusenter. På denne utflukten får vi lære om plantene og blomstene på Madeira og smake på en av de lokale vinene. Turen bestilles og betales hos vår lokale guide på stedet.

Dag 5    HALVDAGSUTFLUKT TIL NUN’S VALLEY CRIB (F, L, M)                       
Etter frokost tar vi turen til Nun’s Valley hvor vi får sett en tradisjonell Jesus krybbe samt mye flott juledekorasjon. Det er forventet en symbolsk donasjon til lokalsamfunnet ved inngangen. Vi reiser tilbake til hotellet for lunsj. Middag på hotellet.

Dag 6    FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT (F, L, M)                       
Fridag. Vår lokale guide besøker hotellet. Frokost, lunsj og middag på hotellet. I dag er det julemiddag og underholdning på hotellet.
Valgfri utflukt til naturreservatet Ribeiro Frio og en av de høyeste fjelltoppene på Madeira. Nyt utsikten fra Pico Arieiro (1.818 moh). Turen bestilles og betales hos vår lokale guide på stedet.

DAG 7    FRIDAG (F, L, M)
Fridag. Vår lokale guide besøker hotellet. Frokost, lunsj og middag på hotellet.

DAG 8    HJEMREISE (F)
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser til flyplassen for å fly hjem til Norge.

 

Pris på valgfrie utflukter vil bli oppgitt i reiseinformasjonen nærmere avreise.
    
F=frokost     L=lunsj       M=middag

Hotell

Hotel Pestana Bay All Inclusive

Pestana Bay All Inclusive er et hyggelig førsteklasses hotell beliggende ved havet i utkanten av Funchals Lido-område. Som navnet antyder ligger hotellet direkte ved bukten og med en flott havutsikt. 
Alle rom har balkong og tekjøkken (kjøleskap og kokeplater), TV, telefon, WC / Dusj, hårføner, aircondition og safe (mot betaling). Hotellet har et utendørs svømmebasseng, trimrom, sauna, bar og restaurant.
Internett (WIFI) er gratis i hotellets lobby.


Pestana Bay All Inclusive ligger 5 km utenfor Funchal sentrum. Hotellet tilbyr gratis shuttlebuss til og fra sentrum. Det er også et stoppested for offentlig busstransport like ved hotellet. Man finner et shoppingsenter ca 15-20 minutters gange fra hotellet.
Stranden hvor hotellet ligger heter Praia Formosa, og er en stenstrand med grå vulkanske sten.

 

ALL INCLUSIVE
Pestana Bay All Inclusive er et ”all inclusive” hotell som inkluderer:
•    Frokost, lunsj og middag
•    Snacks på ettermiddagen
•    Fri bar mellom 11-23

Maten serveres som buffet. Det er et bredt utvalg av ulike retter, og maten holder en god standard.  Det er dog viktig å understreke at det på et ”All Inclusive hotell” ikke kan forventes ”gourmet-mat”. Du kan fritt velge drikkevarer som kaffe, te, vann, mineralvann, øl, vin og sprit (lokale merker). 

Adresse:
Pestana Bay All Inclusive
Praia Formosa
9000-247 Funchal

Temperatur og klima

Temperatur og klima