Julemarked i Helsinki

Vi skal til Finlands hovedstad og etter finnenes mening julenissens hjemland. Våre nordiske naboer er kjent for de tusen sjøer, god design, arkitektur og ikke minst sin helsebringende sauna. I desember lokker Helsinki med herlig julestemning og vi skal besøke byens eldste og mest berømte julemarked på Senatstorget. I tillegg skal vi selvfølgelig bli kjent med byen på vår guidede sightseeingtur. Finlands nasjonaldag er 6. desember, så den kan vi være med å feire. Vi skal bo godt og sentralt i byen, og vår norske reiseleder sørger for at det blir en sosial og hyggelig tur.

Reiseleder på turen er Elbjørg Haugsdal som har forelsket seg i Helsinki etter flere turer dit. 

Høydepunkt:
✔ Stemningsfullt julemarked
✔ Engasjert og dyktig reiseleder
✔ Sentralt beliggende hotell

 

Status:
Fullt

PROGRAM

Dag 1    Ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen direkte til Helsinki. Vi blir hentet på flyplassen og tatt med til hotellet som ligger sentralt i byen. Vi spiser felles middag på hotellet.

Dag 2    Byrundtur (F, L, M)
6. desember er Finlands nasjonaldag, og i 2017 feiret de 100 års selvstendighet. Vi starter dagen med en deilig frokost på hotellet før vi drar på byrundtur og besøker Sandudden, som er en stor, flott gravlund hvor mange av gravene prydes av kunstverk og statuer. Mange kjente personer ligger begravd her, blant annet de fleste finske presidenter og nasjonalhelten Mannerheim. I forbindelse med nasjonaldagen er det kransnedleggelse på Mannerheims grav. Videre besøker vi byens severdigheter deriblant Sibeliusmonumentet. Vi spiser en lett lunsj før vi besøker Tempelkirken, kirken med den fantastiske akustikken bygd inn i et fjell. Vi har ettermiddagen fri før vi sammen rusler til Senatstorget hvor vi hører presidentens tale og ser på fakkeltoget. Om kvelden spiser vi felles middag på en hyggelig restaurant. 
   
Dag 3 Sentrum til fots og julemarkeder (F, M)
Vi går sammen med reiseleder i sentrum og besøker en julepyntet Alexandergate, Storkyrkan, julemarkedet på Senatstorget, Saluhallen og Esplanaden.  Vi spiser tidlig middag. Om kvelden vil det bli mulighet for å overvære en konsert eller forestilling, tilbud om dette kommer senere (tillegg i pris).

Dag 4   Mannerheim-museet, hjemreisen (F, L)
Rolig morgen før vi kjøres til Mannerheim-museet og får en omvisning. Vi får så litt tid på egen hånd før vi spisser felles lunsj på cafe Zetor. Vi kjøres til flyplassen og flyr tilbake til Norge. 

F=Frokost, L= Lunsj, M= Middag

HOTELL

ORIGINAL SOKOS HOTEL PRESIDENTTI (4*)
Södra Järnvägsgatan 4 (Etelaeinen Rautatiekatu 4)

Sentralt beliggende hotell, få minutters gange fra kjøpesenteret Kamppi. Hotellet har restaurant og bar/lounge, innendørs basseng, badstu og døgnåpen resepsjon. Alle rommene har minibar, gratis wi-fi og kaffe/tekoker. Frokostbuffet er inkludert.