Julemarked i München

Vi reiser til München for å få med oss den koselige julestemningen i byen og rusle i gatene som er fylt av hyggelig julepynt.

Markeder er en viktig tradisjon i Tyskland, og har sine røtter i middelalderen. München har mange julemarkeder og vi skal besøke det mest kjente og byens stolthet – Christkindlmarkt ved Marienplatz. Bodene bugner av håndlagede julegaver og julepynt, så her er det mulighet for å gjøre unna mye av julehandelen. En av dagene drar vi på heldagsutflukt ut av byen, til den vakre innsjøen Chiemsee. Sammen med vår skandinavisktalende reiseleder skal vi bli godt kjent med trivelige München og vi får også tid til å se oss om på egen hånd. 

Vår reiseleder på denne turen er Krisztina. Hun er en sprudlende dame med lang erfaring som reiseleder og guide

Høydepunkt

✔ Stemningsfullt julemarked
✔ Utflukt til vakre Chiemsee
✔ Sentralt beliggende hotell

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

DAG 1    Avreise/ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen. Ved ankomst Munchen blir vi møtt av reiseleder og kjøres i buss til sentrum. Det blir en guidet introduksjonstur i buss, så vi får en oversikt over byen og dens historie, før innsjekking på vårt hotell. Felles velkomstmiddag om kvelden. 

DAG 2    Julemarked (F, L)
Etter frokost blir vi med på en guidet tur gjennom den vakre gamlebyen som er stemningsfullt pyntet til jul. I tillegg til interessant informasjon om byen får vi også oppleve det kjente Munchen Christkindl Markt. Innimellom stopper vi ved noen av bodene og får smake godbiter som karamelliserte mandler eller andre godsaker som er typisk for tyske julemarked. For å få den rette varme, gode stemningen vil vi også få servert Glüwein ved en av bodene. Vi spiser felles lunsj på en hyggelig restaurant. Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

DAG 3    Vakre Chiemsee (F, L)
I dag skal vi på heldagsutflukt til den vakre innsjøen Chiemsee. Den unike skjønnheten til Chiemsee for våre føtter, øyene Herreninsel og Fraueninsel i forgrunnen og fjellets høye majestet i bakgrunnen – det er scenariet som venter oss når vi ankommer Prien hvor vi tar fergen ut til Herreninsel med det slottet Herrenchiemsee (New Palace). Slottet ble bygget av Kong Ludvig II i 1878, og skulle være en kopi av Versailles, men ble aldri gjort ferdig. Vi spiser lunsj før vi får guidet tur på slottet (engelsktalende guide). Vi spaserer så tilbake til pieren og tar båten tilbake til Prien hvor bussen venter og tar oss med tilbake til Munchen (ca 2 timers kjøretur)
 
DAG 4    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å oppdage byen på egen hånd. 
Om kvelden møtes vi til felles avskjedsmiddag. 

DAG 5    Hjemreise (F)
Vi kjøres til flyplassen og flyr tilbake til Norge.
 

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

Hotell

Arthotel Munich (***)
Paul-Heyse-Strasse 10, Ludwigsvorstadt

Hyggelig og sentralt beliggende hotell, bare 5 minutters gange fra München sentralstasjon. Hotellet har lydisolerte rom, gratis wi-fi og er innredet med popkunst. De romslige rommene har minibar, kabeltv og bad med dusj og hårføner.