Kina - med elvecruise på Yangtze -Utskriftsversjon

Bli med på en innholdsrik reise til Kina! På denne 12 dagers rundreisen skal vi oppleve hovedstaden Beijing, Kinas største by Chongqing, elvecruise på Kinas lengste elv, Yangtze-elven, og metropolen Shanghai.

 I Beijing får vi oppleve høydepunkter som Den kinesiske mur, Sommerpalasset og selvfølgelig keiserpalasset Den forbudte by. Under elvecruiset får vi vakker natur, topp service og vi besøker verdens største damanlegg. I Shanghai skal vi opp i Kinas høyeste tårn. Vi får møte et yrende folkeliv, gamle tradisjoner, kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina.

Etter de store severdighetene venter det berømte kinesiske kjøkken på deg. De mange restaurantene i byen tilbyr en kulinarisk reise med spennende smaksopplevelser – fra ydmyke matboder på fortauet, der meny-kartet består av en tur i kjøkkenet - til luksusrestauranter der du bokstavelig talt føler deg som keiseren selv! Vi skal bo sentralt i byene, som gir oss mulighet til å oppleve ting på egen hånd, når det ikke er fastlagt program.

Vår fantastiske reiseleder Erik vil vise oss sitt Kina. Han har jobbet som reiseleder i over 17 år, snakker flytende norsk og har guidet over 5000 norske turister. Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse. 

 

Høydepunkt:
✔ Elvecruise på Yangtze
✔ Beijing med Den kinesiske mur og Sommerpalasset
✔ Metropolen Shanghai
✔ Fantastisk reiseleder

Status:
Fullt

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

DAG 1   AVREISE
Avreise fra Gardermoen med Finnair, via Helsinki. 

DAG 2   ANKOMST (L, M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Beijing Capital Airport.  Her møter vi vår skandinavisktalende guide. Det er for tidlig å sjekke inn på hotellet, så vi kjører direkte til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utendørs korridor. Lunsj spiser vi i selve Sommerpalasset. Siden skal vi sjekke inn på Capital Hotell. Hotellet ligger veldig sentralt og det er kun 10 min gåavstand fra Den himmelske freds plass og den største shoppinggaten i Beijing. Det er et 5-stjernershotell med et flott svømmebasseng og lobbybar. Felles middag om kvelden. 

DAG 3   DEN FORBUDTE BY   (F, L, M)
Vi starter litt tidlig i dag og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Siden tar vi en vandretur i hutongene, hvor vi får et innblikk i kinesernes hverdagsliv og vi skal spise lunsj i et kinesisk hjem. Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får se silkeproduksjon og handle ekte, fine silkevarer fra flott silkestoff til silkedyner til rimelige priser. På kvelden skal vi oppleve en fantastisk akrobatikkforestilling. Forestillingen varer en time. Middag.

DAG 4   DEN KINESISKE MUR (F, L, M)
Den kinesiske mur står på dagens program, et stort høydepunkt på turen.  Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr.  Muren strekker seg over 6350 km fra øst til vest. I dag får vi lunsjpakke med baguett til lunsj som vi kan nyte i et av vakttårnene på muren. På vei tilbake til sentrum stopper vi for å oppleve en te-seremoni, som er en del av den kinesiske kulturen. I kveld spiser vi Pekingand til middag.

DAG 5    CHONGQING (F, L, M)
Idag tar vi en rolig formiddag. Reiselederen tar med de som har lyst på en spasertur til Den himmelske freds plass. Etter utsjekking fra hotellet kjører vi til flyplassen og flyr til Chongqing. Flyturen tar litt over 2 timer. Vi får en enkel lunsj på flyet. Etter ankomsten i Chongqing sjekker vi inn på Hilton hotell som ligger i sentrum. I kveld skal vi smake på Hot-pot i Chongqing

DAG 6   CHONGQING – STARTER ELVECRUISE (F, M)
Dagen bruker vi til sightseeing i byen Chongqing. Chongqing er Kinas største by med over 30 millioner innbyggere. Etter en sen frokost skal vi besøke den gamle byen Ciqikou, det første tettstedet i området fra 1000 år tilbake. Videre til Folkets Plass, som er byens sentrum i dag. Vi spiser en tidlig middag før vi kjører til kaien og går om bord på Century Paragon. Kl 21,30 seiler vi fra Chongqing.

DAG 7   SHIBAO PAGODA  (F, L, M)
Fra i dag har vi helpensjon om bord. På formiddagen er det mulighet til å melde seg på en frivillig utflukt til Fengdu, den verdensberømte Ghost City (bestilles og betales på stedet). Denne byen er kjent for sine store og små djevelstatuer på Mingshan-fjellet. På ettermiddagen har vi en felles utflukt til Shibao Pagoda med sin vakre trepagoda som er kalt for Perlen av Yangtze.

DAG 8   DE TRE KLØFTENE (F, L, M)
I dag kommer vi inn på høydepunktet av elvecruiset, De Tre Kløftene. De tre kløftene består av Qutang Kløften, Wu Kløften og Xiling Kløften og er veldig kjent for sitt flotte naturlandskap. Vi passerer i dag Qutang og Wu Kløftene. På formiddagen er det mulighet til å melde seg på en frivillig utflukt til Baidingcheng, White Emperor City (bestilles og betales på stedet). På ettermiddagen bytter vi til en annen båt for en felles utflukt gjennom de flotte kløftene av Goddess Stream. 

DAG 9   YICHANG (F, L, M)
På morgenen har vi en felles utflukt til verdens største demningsanlegg ved Sandouping. Kl 11.30 er vi fremme i Yichang, vår endedestinasjon på dette elvecruiset. Vi spiser lunsj i Yichang før vi kjører til flyplassen og flyr til Shanghai. Flyturen tar ca 90 minutter. Middag spiser vi i Shanghai.

DAG 10   SHANGHAI (F, L, M)
I dag tar vi først en tur til Jadebuddha-templet, hvor vi får se verdens største Jadebuddha-figur. Der ser vi også hvordan kinesere praktiserer som buddhister. Siden tar vi en tur til Shanghai Tower, det høyeste tårnet i Kina. Tårnet er 632 meter høy og vi tar verdens raskeste heis opp til utsiktsdekket som ligger på 546 meter. Felles lunsj. På ettermiddagen skal vi besøke et svært innendørsmarked som ligger i kjelleren til Det tekniske museet. Dette er et sted hvor vi må prute hardt! Middag. 
 
DAG 11   FRI DAG (F, M)
Dagen er satt til egen disposisjon. Ingen felles lunsj. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

DAG 12   HJEMREISEDAG (F)
Tidlig avreise til flyplassen.

F= frokost     L= lunsj     M= middag

HOTELL/BÅT

BEIJING CAPITAL HOTEL (5*)
Adresse: 3 Qianmen E St, Dongcheng 

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Her tilbys innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.
Rommene er romslige, sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar, gratis wi-fi og eget bad med hårføner og tøfler.
   

 
HILTON CHONGQING (5*)
No 139 Zhong Shan San Lu Yu Zhong District

Sentralt beliggende hotell mellom Yangzeelven og Jia Ling elven. Hotellet har spa og fitness senter, innendørs basseng, restauranter, bar og takterrasse. Rommene er lyse og fine, har tv, safe, minibar, hårføner, a/c, wi-fi, og mulighet for å lage seg kaffe/te.


CENTURY PARAGON (5*)
Et av de nyere cruiseskipene på Yangtze, jomfruturen var i mars 2013. Det er et elegant skip med moderne fasiliteter og god service. Vi har helpensjon om bord. Alle lugarene har utvendig balkong, TV, minibar, hårføner, safe og muligheter for å lage seg kaffe/te. 

SHANGHAI GREENLAND JIULONG HOTEL (4*)
601 Liyang Road, Shanghai 

Sentralt beliggende, gangavstand til The Bund, 2 km fra Superbrand shopping mall og 1,8 km fra Orietnal Pearl tower.  Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, restaurant, gratis Wifi og frisør. Alle rom har flatskjerm TV, aircondition og vannkoker.


 

VIKTIG INFORMASJON INNREISE

VISUM

Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Alle norske statsborgere må ha visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visumtjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/

NB! Alle reisende i aldersgruppen 14-70 år som søker visum til Kina må f.o.m. 22.10.18 møte personlig på Kinas konsulat for å avgi fingeravtrykk. I forkant må du bestille time online for å avgi biometri på konsulatet. Fyll ut og samle sammen alle nødvendige dokumenter før møtet. Alle må fylle ut søknad på internett, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd. etter hjemkomst og med minst to ledige, ustemplede dobbeltsider, samt ett passfoto (3x4cm i farger).

Søkere som har avgitt biometri på konsulatet de siste fem årene er untatt å avgi biometri. Du må da vise ditt gyldige pass med det Kinesiske visumet som du avga biometri for. 

Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha et gyldig visum til Kina ved avreise.
Det er dessverre ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. 
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum FØR  3 måneder innen avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, senest 5-6 uker før avreisen.  
Prisen for visum til Kina er per dags dato kr. 600,- for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. Aller Travel får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnummer, utløpsdato og fødselsdato samt nasjonalitet. 

For de som ønsker hjelp til utfylling av søknad og prosessen i seg selv, kan man benytte seg av et visumservicebyrå. Vær oppmerksom på at visumbyråets gebyrer kommer i tillegg til prisen for selve visumet. NB: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlig møte opp på ambassaden i god tid!

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

KART