Klassiske Hellas

På vår ukes tur til Hellas skal vi oppleve selveste høyborgen Akropolis i Athen med det ikoniske tempelet, Parthenon. Vi skal til Olympia hvor de olympiske leker engang startet og til Delfi, stedet som oldtidens grekere mente var sentrum for jorden. Til slutt skal vi gjøre en behagelig utgave av øyhopping til flere greske øyer med en seiltur rundt i Athens skjærgård, på strender og vakre øyer. 

I Hellas ligger vår tids sivilisasjons vugge. De gamle grekerne har hatt stor innflytelse på språket, politikken, utdanningssystemene, filosofien, vitenskapen, kunsten og arkitekturen i den moderne verden. Gresk mytologi er spennende og vakkert, og det er fascinerende å se ruinen som forteller historiene om de gamle gudene og gudinnene, og hvordan folk levde rundt dem.

Vår erfarne reiseleder Nils Krister Larsen er med oss på denne turen. «Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap».

Høydepunkt:

✔  Akropolis 
✔  Skjærgårdscruise til øyene Hydra og Poros
✔  Ruinene i Delfi

Status:
Fullt

PROGRAM

Dag 1 – Avreise/Ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen. Ved ankomst Athen flyplass blir vi hentet og kjørt til hotellet. Vi møtes til middag i hotellets restaurant.  

Dag 2 – Athen (F, M)
Etter frokost på hotellet blir vi hentet i buss. I dag skal vi kjøre en panoramisk tur i Athen. Vi skal se tempelet for den olympiske Zeus, Hadrians bue, parlamentet og den ukjente soldats grav, universitetet, nasjonalbiblioteket og Syntagmaplassen.
Vi kommer oss opp til selveste Akropolis for å besøke de arkitektoniske mesterverkene fra den gylne tidsalderen i Athen som Propylaea, Athena Nike tempelet, Erechtheion tempelet og til slutt "harmonien mellom materiale og ånd"- monumentet som "setter orden i sinnet" - selveste Parthenon. Vi besøker det nye Akropolis museum, grunnlagt for å vise alle de betydelige funnene fra den hellige klippe. Middag på hotellet og overnatting i Athen.

Dag 3 – Kystveien fra Athen til Olympia (F, M)
Etter frokost kommer vår buss og henter oss. Vi forlater Athen og kjører kystveien til Korintkanalen hvor vi gjør et kort stopp. Så tar vi veien videre til teateret Epidauros, som en gang hadde plass til 15 000 tilskuere, kjent for sin bemerkelsesverdige akustikk og ligger nå på UNESCOs verdensarvliste. Vi fortsetter til byen Nafplio (kort fotostopp) - det moderne Hellas første hovedstad, før vi kjører videre til Mykene for å besøke det arkeologiske området og Agamemnon-graven. 
Vi ankommer Olympia om ettermiddagen hvor vi overnatter og har felles middag på hotellet.

Dag 4 – Olympia (F, M)
Frokost på hotellet. I dag skal vi fortsette gjennom hjertet av halvøya Peloponnes via byene Tripolis og Megalopolis. I selve Olympia skal vi besøke Zeustempelet, hippodromen som grekerne brukte til hesteløp med og uten vogn i antikken. Videre skal vi se den olympiske stadion og det arkeologiske museet. Det blir felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 5 – fra Olympia til Delfi (F, M)
Vi starter dagen med frokost på hotellet. I dag skal vi forflytte oss til Delfi via den imponerende broen som krysser Korintbukta fra Rion til Antirion. Her besøker vi Castalia-fontenen og helligdommen i Athena Pronaia. Middag på hotellet og overnatting på vårt hotell i Delfi.

Dag 6 – fra Delfi tilbake til Athen
Frokost. I Delfi tar vi oss tid til å besøke til den hellige kastaliske kilden og det viktigste arkeologiske området, som Apollotempelet, teateret og stadion, samt museet med den berømte statuen Antinoos og den unike bronsestatuen av Charioteer datert fra 475 f.Kr. Vi reiser tilbake til Athen og ankommer om ettermiddagen. Middag på hotellet.  

Dag 7 – Skjærgårdsruise (F, L, M)
Tidlig frokost på hotellet før bussen tar oss til havnen og vi går om bord i vårt cruiseskip som skal ta oss rundt i den greske skjærgården hele denne dagen. Første stoppested er på øya Hydra. Her har vi litt tid til å utforske den unike øya på egen hånd. Så seiler vi videre til øya Poros, som ligger utenfor halvøya Peloponnes. Vi blir møtt av en vakker utsikt over byen før vi ankommer og har litt tid her. Lunsj blir servert om bord. Siste havnen vi skal besøke er på øya Egina, som ligger ett par timers seiltur lengre ut. Her kan du enten gjøre en valgfri tur til Afea-tempelet eller bare nyte sjansen til et bad på nærmeste strand. Vi cruiser tilbake på sen ettermiddagen og har felles avslutningsmiddag på hotellet. Overnatting i Athen.
   
Dag 8 – Hjemreise (F)
Frokost. Transport til flyplassen og hjemreise til Norge.

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

HOTELL

CRYSTAL CITY HOTEL 3*
Achilleos 4 (Karaiskaki Sq.), Athen, 

Sentralt beliggende hotell i hjertet av Athen. Hotellet har en takrestaurant og bar, med panoramautsikt over byen. Rommene har a/c, safe, kjøleskap, hårføner, wi-fi. 


     

NEDA HOTEL 3*
Karamanli 1, Olympia, 27065

Hyggelig hotell, sentralt beliggende i Olympia. Hotellet har utendørs basseng og restaurant. Lyse rom med balkong, tv, wi-fi og hårføner.


    

HERMES HOTELL 3*
V. Pavlou & Friderikis 27, Delfi, 33054

Sjarmerende, tradisjonelt hotell i hjertet av Delfi. Rommene har balkong, a/c, wi-fi, safe, tv og hårføner.


 

KART

KART