Kroatia - med Mostar og Montenegro

Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Bli med på en spennende reise til Kroatia, hvor vi også får med oss historiske Mostar og vakre Kotor.

Vår reise starter i sjarmerende Split, med sin gjestfrie atmosfære og spennende kombinasjon av gammelt og nytt. Mostar – ligger i Bosnia Herzegovina – og et besøk er en selvfølge på en reise i dette området. Broa med navnet Stari Most over elva Neretva er kanskje det mest kjente landemerket i dette området. Dubrovnik er Kroatias mest kjente by og sjarmerer gjestene med sin flotte bymur fra middelalderen. Muren har spilt en viktig rolle i Dubrovniks turbulente historie.
Her vandrer vi gjennom gamlebyen, trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter.
Dubrovnik ble grunnlagt i begynnelsen av 600 tallet og navnet kommer av ordet “dub” som betyr eiketre på kroatisk. Siden 1979 har byen stått på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøker også Montenegro og byen Kotor som også står på UNESCOs verdensarvliste.
 

Høydepunkt:
✔  3 land på Balkan
✔  Kotorbukten
✔  Båttur i den kroatiske skjærgården

Status:
Fullt

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme
   
Dag 1 ANKOMST (L, M)
Vi ankommer Split flyplass på formiddagen og møter vår guide og reiseleder. Vår buss tar oss først til den lille fiskelandsbyen Trogir (ca. 15 min.) hvor det blir byvandring og lunsj. Vi besøker først det lokale frukt- og grønnsaksmarkedet før vi fortsetter til den gamle historiske bydelen. Vi får blant annet se St. Lauritz katedral som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det blir litt fritid ved Trogirs vakre strandpromenade før vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj fortsetter vi til vårt hotell i Podstrana, rett sør for Split. På kvelden møtes vi igjen til middag på hotellet.

Dag 2 SPLIT (F, M)
Etter frokost tar bussen oss til Dalmatias hovedstad Split. Byens sjarmerende gamle bykjerne vokste frem rundt keiser Diokletians store romerske palass – et av de største og best bevarte palassene fra romertiden. Her møter vi en lokal guide som viser oss de mest interessante delene av palasset. Etter byvandringen blir det fritid til lunsj og shopping. For de som vil bevege seg litt anbefaler vi en tur opp til Marijan – byens lunge. Herfra har man vakker utsikt over byen, fjellene og de nærmeste øyene Brac og Solta. Vi reiser tilbake til Podstrana på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 3 PODSTRANA - MOSTAR – DUBROVNIK (F, M)
Tidlig avreise fra hotellet. Vi tar motorveien til Mostar, som ligger i nabolandet Bosnia-Hercegovina. Vi gjør en byvandring i den gamle, orientalske delen av Mostar, og vi krysser også den berømte broen som går over elven Neretva. Broen som ble bygget på 1500-tallet av osmannerne ble dessverre ødelagt under den siste krigen, men er nå gjenoppbygget. Her får vi tid på egen hånd til å spise lunsj. Turen går videre til Dubrovnik, hvor vi ankommer tidlig om kvelden. Middag på hotellet. 

Dag 4 DUBROVNIK (F, M)
Vi kjører inn til Dubrovniks historiske sentrum hvor vi får en byvandring med lokal guide. Tid på egen hånd til å spise lunsj. Buss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Dag 5 DUBROVNIK (F, M)
Dagen fri til sol og bad, eller man kan utforske området på egen hånd. 

Dag 6 DUBROVNIK-MONTENEGRO (F, M)
Etter frokost reiser vi sørover, mot Montenegros grense via Kotorbukten til byen Kotor. Ikke glem passet ditt! I Kotor blir det en kort byvandring før vi fortsetter til byen Budva. Her får vi tid på egen hånd til å spise lunsj. Deretter kjøres vi tilbake til Dubrovnik. Ankomst til hotellet tidlig kveld. Middag på hotellet.

Dag 7 BÅTUTFLUKT TIL ELAFITIØYENE (F, L, M)
Etter frokost blir vi transportert ned til havnen hvor vi skal seile ut i Dubrovniks skjærgård. Vi besøker 2-3 øyer, avhengig av været. Det blir mulighet for å bade i løpet av dagen. Lunsj om bord er inkludert. Tilbake til Dubrovnik sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 8 HJEMREISE (F)
Frokost og utsjekking. Transport til flyplassen i Dubrovnik.
 
F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

HOTELL

HOTEL EDEN ****
Strožanačka cesta 76
21312 Podstrana

Godt hotell som ligger 1 minutts gange fra stranden. Hotel Eden har en fredelig beliggenhet bare 20 meter fra sjøen i Podstrana, en 10-minutters kjøretur fra Split. Her tilbys romslige, lyse og moderne rom med kostnadsfri Wifi. Restauranten serverer lokale spesialiteter og internasjonale retter. Eden Hotel tilbyr sportsaktiviteter som tennis og golf. Resepsjonen er døgnåpen. 

HOTEL ADRIA ****
Radnička Ulica 46
20000 Dubrovnik

Hyggelig hotell beliggende 2,5 km fra gamlebyen. Hotellet har innendørs og utendørs basseng (sesongåpent), samt restaurant og bar. Lyse og trivelige rom, med a/c, TV, safe, minibar, hårføner og gratis wi-fi. 

 

PRAKTISK INFORMASJON

PRAKTISK INFORMASJON

INNREISE/VISUM
Norske borgere må medbringe gyldig pass og passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Visum er ikke nødvendig. Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg og det er den reisende selv sitt ansvar å påse at gyldige innreisedokumenter medbringes. Reisende som ikke har norsk pass, må selv sjekke hva som kreves av innreisedokumenter. 

VALUTA
Myntenheten i Kroatia er Kuna (HRK). De fleste kredittkort kan anvendes, men bruk av kontanter er vesentlig mer utbredt enn i Norge. I mindre restauranter og butikker benyttes kun kontanter. I Montenegro benyttes Euro (EUR). Minibanker er godt utbygd og lett tilgjengelig i de fleste større byene. Kredittkort kan brukes i butikker, på restauranter, kafeer og hoteller. I Bosnia-Hercegovina benyttes konvertible mark (BAM). Euro aksepteres normalt ikke som betalingsmiddel. Et økende antall butikker aksepterer kredittkort, men hovedregelen er fremdeles kontant betaling. 

FORSIKRINGER
Deltakelse skjer på eget ansvar. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i de aktuelle land på denne reisen.