Kroatia - Split, Trogir og Zadar

Kroatia blir stadig mer populært, og vi forstår hvorfor: krystallklart vann, herlige badesteder, idylliske middelalderbyer, god mat og flotte kulturlandskap.

På denne turen skal ta for oss deler av det sentrale Kroatia. Vi skal besøke sjarmerende Split, med sin gjestfrie atmosfære og spennende kombinasjon av gammelt og nytt.  Vi skal til den lille middelalderbyen Trogir, en perle ved Adriaterhavet. Zadar er en by med en interessant historie og kulturarv og her finner vi verdens første sjøorgel! I nasjonalparken Krka får vi flotte naturopplevelser ved de fantastiske fossefallene.

Vi skal til en av Kroatias eldste byer, som i sin tid var kjent for sin saltproduksjon og ikke minst skal vi på en herlig båttur i den vakre skjærgården. Vi skal få oppleve mye, men får også tid til å slappe av og nyte sol og varme.  Vår kandinavisktalende reiseleder møter oss på flyplassen i Split. 

Høydepunkt:
✔ Nasjonalparken Krka
✔ Sjarmerende Split
✔ Sol og bad

Pris fra:
14 490,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• 7 overnattinger på hotell
• 7 frokoster
• 7 middager på hotellet (drikke ikke inkl)
• 2 lunsjer
• Vinsmaking med snacks
• Båttur i skjærgården
• Lokalguide i Split, Zadar, Krka og Nin
• Inngangsbilletter til saltutvinningene i Nin
• Transport og program iht program
• Skandinavisktalende reiseleder møter i Kroatia

Prisen inkluderer ikke
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Drikke til måltidene
• Øvrige måltider
• Evt. tips til guide og sjåfør
Transporttype:FLY
Bestill reise

PROGRAM

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

Dag 1    ANKOMST (L, M)        
Avreise fra Gardermoen. Ankomst Split hvor vi blir hentet på flyplassen og kjørt til byen Trogir, som ligger ca 25 km nord for Split. Den lille, vakre byen ligger ute på en liten øy, forbundet med broer til fastlandet, og står på UNESCOs verdensarvliste. Vi tar en kort spasertur gjennom den gamle bykjernen som avsluttes med lunsj. Etter lunsj, kort transport til hotellet i Solin. Middag på hotellet.

Dag 2    SPLIT (F, M)
Etter frokost drar vi til Split. Her blir det først en byvandring i Diokletians palass, det befestede palassanlegget som keiser Diokletian lot bygge rett utenfor den romerske byen Salona, i dag Split. Det ble bygget i tidsrommet 295-305, og utgjør nå kjernen i Splits gamle bydel. 
Deretter får vi fritid og lunsj på egen hånd. Vi anbefaler et besøk på markedet og handlegaten Marmontova. Vi kommer tilbake til hotellet sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.
   
Dag 3    BÅTTUR (F, L, M)

Dagens utflukt går til sjøs. Vi går om bord i båten ved Trogirs havn og seiler rundt i skjærgården. Det blir muligheter for å bade i løpet av dagen. Lunsj er inkludert. Vi kommer tilbake til Trogir sent på ettermiddagen. Transport tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Dag 4     FRIDAG (F, M)
Dagen på egen hånd til å nyte sol og bad. Det er også mulighet for å utforske området på egen hånd, f.eks besøke de romerske utgravingene i Salona. Middag på hotellet.  
 
Dag 5     SPLIT – KRKA - PETRCANE (F, M)

Frokost og utsjekk fra hotellet. Vi forlater Solin for denne gang og reiser nordover til Krka nasjonalpark. Elven Krka er et naturfenomen der vannet renner ned i kaskader og danner vakre fossefall. Her viser nasjonalparken seg i sin fulle skjønnhet med et lysspill av solstråler og vann. Vi får tid på egen hånd til å spise lunsj.  Etter flotte opplevelser her fortsetter vi mot Zadar og hotellet i landsbyen Petrcane. Innsjekk og middag på hotellet.

Dag 6    PETRCANE -ZADAR (F, M)
Etter frokost drar vi inn til vakre Zadar.  Her gjør vi en byvandring med lokalguide som forteller om Zadars 3000 år lange historie. Zadar er en livlig liten by, og hele den gamle delen av byen er bilfri. Sammen med guiden får vi også se kunstinstallasjonen "En hyllest til solen". Denne ligger lengst ut på kaien, der Zadarbesøkende tradisjonelt samles om kveldene for å nyte solnedgangen. Ved siden av ligger Havsorgelet, hvor rør montert under vannflaten får havet til å spille «havsmusikk». Lunsj på egen hånd. Transport tilbake til Petrcane. Middag på hotellet.

Dag 7     PETRCANE -NIN (F, M)
I dag tar vi en halvdagstur til den lille landsbyen Nin, som har stor historisk verdi. Ruinene fra romertiden forteller om fordums storhet og senere fikk byen stor betydning som religøst senter da kristendommen spredte seg. Her får vi også se saltutvinningene som i løpet av historien har vært en stor inntektskilde for området og som er i bruk i dag. Det blir tid til en kopp kaffe før vi drar videre til en av de største vinprodusentene i området. Her får vi prøvesmake vin og litt snacks. Tilbake til hotellet og vi har ettermiddagen fri til for sol, bad eller kanskje en spasertur. Middag på hotellet.

Dag 8     HJEMREISE
Frokost og utsjekk før vi kjøres til flyplassen i Spilt (ca 2 timers kjøretur). Fly tilbake til Norge.

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

HOTELL

Hotel Salona Palace (4*) 
Don Frane Bulića 87, 21210 Solin

Hotellet ligger ved den hyggelige byen Solin, bare 8 km fra Split. Hotellet ligger like ved Solona arkeologiske park, og har innendørs og utendørs basseng, restaurant og spaavdeling. Rommene er lyse og trivelige og har a/c, minibar, safe, tv, wi-fi og hårføner. 

   

Hotel Pinja (4*)
Ul. Maka Dizdara 1, 23231 Petrčane

Dette hotellet ligger i den lille, sjarmernde landsbyen Petrčane, ca 12 km fra den historiske byen Zadar. Hotellet ligger på en liten halvøy rett ved stranden, og har innendørs og utendørs basseng, spaavdeling og restaurant. Rommene er lyse og romslige og har a/c, safe, minibar, hårføner og wi-fi. 

   
 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
22/5Oslo GardermoenKroatia - Split, Trogir og ZadarMer enn 814 490,-BestillMere informasjon

Informasjon

Tillegg enkeltrom kr   2.650,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
22. mai  Oslo Gardermoen – Split   kl 08.00 – 10.50
29. mai  Split – Oslo Gardermoen   kl 11.35 – 14.25

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og forslag.