Skip to main content

Zagreb & Porec

På en reise fra øst til vest i det nordlige Kroatia møtes du av gjestfrihet, kultur og opplevelser sammen med lokalbefolkning.

På denne turen kombinerer vi den spennende storbyen Zagreb med strandliv i småbyen Porec, som ligger vakkert ved Adriaterhavets kyst. Vi får også med oss Slovenias hovedstad Ljubljana, litt av Italia i Trieste, feriebyen Portoroz og middelalderbyen Piran.

Sammen med vår dyktige reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat.

Gled deg til
 • Storby og småby
 • Slovenias hovedstad Ljubljana
 • Trieste, Portoroz & Piran
 • Motovun med vinsmaking

Slik bor du

 • Hotel Palace Zagreb **** , 2 netter

  Palace Hotel ligger i en historisk bygning i hjertet av Zagreb, og tilbyr en hyggelig og familiær atmosfære. Gratis WiFi er tilgjengelig på hele hotellet.

  Alle rom har aircondition, minibar, safe, satellitt-TV og eget bad med hårføner, badeprodukter og dusj eller badekar.

  Hotellet tilbyr også lobbybar og en elegant restaurant som serverer internasjonal mat.

 • Hotel Valamar Riviera ****, 5 netter

  Hotel Valamar Riviera er et godt hotell som ligger sentralt i Porec, rett ved gamlebyens torg og smug, og omgitt av uteserveringene på havnepromenaden.

  Hotellet tilbyr restaurant, terrasse og en lobbybar. WiFi er gratis på hele hotellet.

  Alle rom har aircondition, flatskjerm TV, minibar og safe, bad med dusj eller badekar, hårtørker og badeprodukter.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst

  Vi ankommer Zagreb på kvelden. Her møter vi reiseleder og vår buss tar oss til hotellet, som er sentralt beliggende med kort gang avstand til gamlebyen. Etter ankomst serveres det et kaldt måltid.

 • DAG 2: Byvandring i Zagreb (F, L, M)

  Etter en rolig frokost kommer vår lokale guide til hotellet for å ta oss med på en spennende spasertur i Zagrebs gamleby. Turen går forbi Nasjonalteateret, gjennom pittoreske gater med mange små uterestauranter og kafeer. Vi kommer opp til Parlamentet og får en flott utsikt over byen. På turen får man en fornemmelse av Wiens arkitektur og historie.

  Turen avsluttes med lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag på en annen av byens flotte restauranter.

  Byvandring i Zagreb (F, L, M)
 • DAG 3: Zagreb - Ljubliana - Porec (F, M)

  Etter frokost kommer bussen som skal kjøre oss til Porec. Vi setter ruten nordvestover i retning Ljubliana i Slovenia. På turen passerer vi det kjente vintersportstedet Novo Mesto, og videre til Ljubljana hvor vi stopper for en liten sightseeing og lunsj. Byen ligger på ca. 400 meters og har 265.000 innbyggere.

  Fra Ljubljana går turen videre vestover og terrenget skifter etter hvert fra skogkledde lier til et mer karrig fjellterreng. Deretter går det over i et typisk middelhavsterreng, som er mer karrig og tørt. På ettermiddagen ankommer vi til Porec og vårt hotell. Middag serveres på hotellet.

 • DAG 4: Porec (F, M)

  Etter frokost gjør vi en byvandring med vår lokale guide. Fritid til lunsj og resten av dagen til egen disposisjon. Benytt gjerne dagen til å slappe av i skyggen av sypressene eller utforsk Porec på egenhånd. For de som ønsker et bad i Adriaterhavet er det definitivt mulig i dag. Det er kort avstand til nærmeste strand, og hotellet har også en privat strand bare en kort båttur fra sentrum. Middag på hotellet.

 • DAG 5: Utflukt Motovun med vinsmaking (F, L, M)

  Frokost på hotellet. I dag går turen til det istriske innlandet og den lille byen Motovun, som ligger idyllisk til på toppen av en liten ås. Vi har med vår lokalguide, som forteller litt om historien, men ikke minst om dagliglivet på Istria og hvordan de opplevde krigen på 90-tallet. Her spiser vi også lunsj.

  På Istria produseres det mye vin hos små vinbønder. Dette er et håndverk, som går i generasjoner og de produserer vin av høy kvalitet. Middag på hotellet.

  Utflukt Motovun med vinsmaking (F, L, M)
 • DAG 6: Utflukt Trieste - Portoroz - Piran (F, L, M)

  I dag skal vi nordover og besøke den italienske byen Trieste, en by med ca 200.000 innbyggere og en historie tilbake til Romertiden. Ved slutten av andre verdenskrig hadde den Yugoslaviske hæren under ledelse av Tito sammen med New Zealands tropper kontroll over byen. I 1947 ble Trieste en uavhengig stat under britisk administrasjon. Den ble først oppløst i 1954.

  Deretter går turen til den slovenske feriebyen Portoroz og middelalderbyen Piran, med sine sjarmerende smale gater og smug. Byen er fødested for komponisten Guiseppe Tartini, som er mest kjent for «Devil`’s Trill Sonata». Byvåpnet er til forveksling lik det islandske flagget. Vi starter med lunsj, før vi fortsetter med en sightseeing i byen. Det blir deretter tid til egen disposisjon. Middag på hotellet.

  Utflukt Trieste - Portoroz - Piran (F, L, M)
 • DAG 7: Fridag eller båttur til Rovinj (F, M)

  Etter en lang og god frokost er dagen til egen disposisjon.

  Valgfri utflukt: De som ønsker kan bli med på båttur til vakre Rovinj. Her blir det omvisning i byen og vi spiser lunsj, før vi returnerer til Porec på ettermiddagen. (kr. 350,-)

  På kvelden møtes vi til en felles drink før vi spiser middag på hotellet.

 • DAG 8: Avreise Porec - Zagreb (F)

  I dag har vi tidlig frokost, før vi setter oss på bussen med kurs mot Zagreb. Underveis gjør vi 2 stopp. Hjemreise til Norge på ettermiddagen.

Om flyreisen

Vi har dessverre ikke mulighet til å tilby tilslutning med Croatia Airlines. Vi anbefaler at du har god tid mellom avgangene, og at du bestiller en billettype som er endringsbar. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider og at tidsendringer kan skje.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Zagreb flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Croatia Airlines

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Zagreb flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Croatia Airlines

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 550,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

Ekstra båttur til Rovinj - kr. 350,- (min. 10 personer). Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2