Kroatias beste - Split & Dubrovnik

Den kroatiske Dalmatiakysten går for å være en av Europas vakreste kyststrekninger. Bli med oss på denne spennende reisen til Split og Dubrovnik, hvor vi også får med oss historiske Mostar i Bosnia Herzegovina og vakre Kotor i Montenegro. 

Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat.

Vår reise starter i sjarmerende Split, med sin gjestfrie atmosfære og spennende kombinasjon av gammelt og nytt. Dubrovnik er kjent for sin flotte bymur, nydelige strender og fantastiske fiskerestauranter. Underveis besøker vi også piratbyen Omis, det blir elvecruise på Cetina-elven, vi får oppleve den kjente broen Stari Most i Mostar og vi krysser Montenegros grenser via Kotorbykten til Kotor. 

Høydepunkter:
✔ 3 land – 3 historier
✔ Elvecruise på Cetina-elven
✔ Kotorbukten
✔ Innholdsrikt program

 

Pris fra:
11 390,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• Fly Oslo – Split / Dubrovnik - Oslo med alle skatter og avgifter
• 3 netter på Hotel Eden Podstrana **** utenfor Split
• 4 netter på Hotel Lero **** i Dubrovnik
• 7 frokoster på hotellene
• 7 middager på hotellene (utgjør kr 550,- av prisen)
• 2 lunsjer
• All transport, utflukter og innganger som nevnt i programmet
• Lokal guide
• Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst og besøk i Trogir (L, M)
Vi ankommer Split flyplass på formiddagen og møter vår guide og reiseleder. Vår buss tar oss først til den lille fiskelandsbyen Trogir (ca. 15 min.) hvor det blir byvandring og lunsj. Vi besøker først det lokale frukt- og grønnsaksmarkedet før vi fortsetter til den gamle historiske bydelen. Vi får blant annet se St. Lauritz katedral som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det blir litt fritid ved Trogirs vakre strandpromenade før vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj fortsetter vi til vårt hotell i Podstrana, rett sør for Split. På kvelden møtes vi igjen til middag på hotellet.

Dag 2    Omis og elven Cetina (F, L, M)
Etter frokost reiser vi ca. 30 minutter sør for Podstrana, til den lille byen Omis – kjent som et rede for pirater på 1600-tallet. Her gjør vi en liten byvandring og tar en kaffe før vi går om bord på en av de små elvebåtene. Vi seiler opp elven til Radmanove Mlinice – stedet hvor lokalbefolkningen en gang i tiden malte hvete og korn i noen av de mange vannkvernene. Her spiser vi lunsj og bussen tar oss tilbake til Podstrana på ettermiddagen.

Dag 3    Split (F, M)
Etter frokost tar bussen oss til Dalmatias hovedstad Split. Byens sjarmerende gamle bykjerne vokste frem rundt keiser Diocletianus store romerske palass – et av de største og best bevarte palassene fra romertiden. Her møter vi en lokal guide som viser oss de mest interessante delene av palasset. Etter byvandringen blir det fritid til lunsj og shopping. For de som vil bevege seg litt anbefaler vi en tur opp til Marijan – byens lunge. Herfra har man vakker utsikt over byen, fjellene og de nærmeste øyene Brac og Solta. Vi reiser tilbake til Podstrana på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 4    Podstrana – Mostar - Dubrovnik (F, M)
Tidlig avreise fra hotellet. Vi kjører via motorveien til Mostar i nabolandet Bosnia Herzegovina. Her tar vi en byvandring i den gamle, orientalske delen av Mostar og vi krysser den berømte broen over Neretva-elven. Broen ble bygget på 1500-tallet av ottomanene, men ble dessverre ødelagt i den siste krigen. Broen er nå gjenoppbygget. Her blir det fritid til lunsj før reisen går videre til Dubrovnik. Ankomst tidlig kveld og middag på hotellet.

Dag 5    Dubrovnik (F, M)
Etter frokost kjører bussen oss til Dubrovniks historiske sentrum og vi gjør en byvandring med vår lokale guide. Det blir fritid til lunsj før bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

Dag 6    Dubrovnik – Kotor – Budva – Dubrovnik (F, M)
Tidlig avreise mot Montenegros grense og videre via Kotorbukten til byen Kotor.  Her blir det byvandring med vår lokale guide før vi kjører videre til Budva. Fritid her til lunsj og retur til hotellet i Dubrovnik via fergeleiet Lepetane. Vi er tilbake på hotellet tidlig kveld og spiser middag her.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. Det finnes mange muligheter til aktiviteter, og vi kan anbefale å gå en tur på bymuren. Middag på hotellet.

Dag 8    Hjemreise (F)
Bussen henter oss tidlig på morgenen og kjører oss til flyplassen i Dubrovnik og tidlig retur til Norge.

F=frokost    L=lunsj    M= middag

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

07.-10.APRIL  //   14.-17. APRIL  // 13.-16.OKT - HOTEL EDEN ****
Strožanačka cesta 76
21312 Podstrana, Kroatia

Godt hotell som ligger 1 minutts gange fra stranden. Hotel Eden har en fredelig beliggenhet bare 20 meter fra sjøen i Podstrana, en 10-minutters kjøretur fra Split. Her tilbys romslige, lyse og moderne rom med kostnadsfri Wifi. Restauranten serverer lokale spesialiteter og internasjonale retter. Eden Hotel tilbyr sportsaktiviteter som tennis og golf. Resepsjonen er døgnåpen. 

   

10.-14.APRIL   //   17.- 21. APRIL  // 16.-20.OKT  - HOTEL LERO ****
Iva Vojnovica 14
20000 Dubrovnik

Godt hotell som ligger 5 minutters gange fra stranden. Hotel Lero ligger kun en 20-minutters spasertur fra gamlebyen i Dubrovnik og har et utendørs basseng (kun åpent i sesong - væravhengig) med solsenger. Hotellet ligger 600 meter fra den vakre stranden i Miramare-bukten og har pent møblerte rom med gratis Wi-Fi. 

Alle rom har klimaanlegg og flatskjerm-TV. Frokostbuffé er inkludert i prisen.

Hotellet har en hovedrestaurant og en à la carte-restaurant med uteservering om sommeren. Begge restaurantene tilbyr deilige dalmatiske og internasjonale retter. Baren er et innbydende sted for en aperitiff eller noe å drikke om kvelden.

I lobbyen kan du kose deg med en kopp kaffe og bruke en PC med Internett. På stedet finner du en frisør og en massasjesalong. Du finner en idrettshall med 6 tennisbaner like i nærheten av Lero Hotel.

   

Avganger & priser - Kroatias beste - Split & Dubrovnik

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
19/10Oslo GardermoenKroatias beste - Split & DubrovnikMer enn 811 390,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 2 490,- 

Flytider med Norwegian:

6.-13. april
Oslo Gardermoen - Split                 07:10-10:00
Dubrovnik - Oslo Gardermoen      09:35-12:35

19.-26. oktober
Oslo Gardermoen - Split                07:10-10:00
Dubrovnik - Oslo Gardermoen     20:35-23:35
 

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.