Kulturens Leipzig og Dresden

I Leipzig er det skapt en musikalsk «skattekiste». Goethe og Luthers historie ligger i veggene på Auerbach Keller og Semperoper i Dresden har et verdensry.

Leipzig er en musikkby i toppklasse, med det Verdensberømte Gewandhaus Orcestra. I rekken av store komponister, som levde og virket her, kan nevnes: Johann Sebastian Bach, Clara og Robert Schumann, Richard Wagner, Felix Mendelssohn, Bartholdy, Edvard Grieg, Albert Lortzing, Gustav Mahler og Hanns Eisler. Men vi må heller ikke glemme Goethe som dro til Leipzig for å studere, men ble en av Tysklands største diktere.

Restauranten Auerbach Keller er tysklands nest eldste restaurant, og kjent som stedet Mephistophelse først besøker på reisen med Faust. Martin Luther fikk sin egen plass i restauranten av grunnleggeren Heinrich Stromer von Auerbach. Dresden har alltid vært en viktig operaby i Tyskland. Og som byen selv er operahuset en perle av skjønnhet og innhold. Husets historie er også minst like dramatisk. Her skrev Heinrich Schütz i 1727 den første tyske opera «Dafne». Carl Maria von Weber ledet det første tyske operakompaniet «Deutsche Oper» og skrev operaen «Freischütz». Senere var også Richard Wagner og Richard Strauss innom og fikk urfremført flere av sine operaer.

Vi besøker disse stedene og får oppleve kunst, kultur, historie og gode måltider.

Bli med og opplev:
• Verdensberømte Gewandhaus Orcestra
• Semper Oper (Svanesjøen)
• Middag på Tysklands nest eldste restaurant
• Historie formidlet av dyktig guide

Denne turen er i samarbeid med:

Status:
Fullt

Program

Dag 1 Ankomst (M)
Ankomst Berlin og buss (ca 2 timer) til Leipzig. Vi samles til middag.

Dag 2 Leipzig sightseeing og konsert (F,M)
Frokost på hotellet før vi møtes for en flott gåtur i Leipzig sine gater med lommekjent guide. Vi kommer til Museet i Runden Ecke, oppkalt etter formen på bygningen, hvor vi får guidet visning. Det var her fylkesadministrasjonen for statssikkerhet oppfylte sitt oppdrag "Horchen und Greifen" (lytte og gripe). Utstillingen "Stasi – makt og banalitet" viser dokumenter, fotografier og originalt arbeidsverktøy, som nesesonder, minikameraer og skjulte mikrofoner. Den gir et innblikk i arbeidsmåten til Stasi, DDRs ministerium for statssikkerhet.
 

Dag 3 Leipzig og middag på Auerbach Keller (F,M)
Frokost på hotellet. Denne dagen blir det mulighet for å utforske byen mer på egenhånd. Vi møtes på den berømte Restauranten Auerbach Keller og får en liten, artig omvisning før maten.

Dag 4 Dresden (F,M)
Frokost på hotellet.

Dag 5 Avreise (F)
Frokost på hotellet. Avreise med buss til flyplassen i Berlin.

F=Frokost        M=Middag

Hotell MARS2017

Leipzig Marriott Hotel ****
Am Hallischen Tor 1
04109 Leipzig

Elegant hotell som ligger sentralt i Leipzig, midt mot sentralstasjonen. Hotellet kan skilte med en flott spaavdeling med innendørs basseng, 2 restauranter, et velutstyrt helsestudio og en lobbybar.

Alle rom har komfortable senger med designsengetøy og myke puter, justerbart klimaanlegg og Wi-Fi (mot et pristillegg).

På kvelden kan du besøke restauranten Creme Brühlé, som serverer internasjonale retter, eller Champions - American Sports Bar, som serverer amerikanske spesialiteter i en uformell atmosfære. Salongbaren 5Ten20 byr på drikkevarer og snacks hele dagen. 

Hotell SEPT2017

Seaside park hotell Leipzig ****

Hotellet ligger sentralt i Leipzig, rett ved operahuset og er et solid 4 stjerners hotell. Det finnes restaurant og liten SPA avdeling. Rommene har safe, minibar, TV og hårtørrer.