Magiske Ronda

På denne reisen får du alt vi forbinder med det ekte Spania: små pittoreske landsbyer, tapas, flamenco, spor etter tyrefekting, vin og det gode liv.

Vakkert beliggende på toppen av en imponerende kløft ligger en av Spanias eldste byer, midt i et magisk fjellandskap. Ronda har klart å bevare sin gamle magi og har en spesiell sjarme, kanskje takket være nettopp den fantastiske beliggenheten. Det kan virke som om tiden har stoppet opp her, og det er akkurat dette som gir oss mulighet til å oppleve det autentiske Andalucia.

Den arabiske fortiden, gamle broer som krysser avgrunnen som skiller de to delene av byen og de mange monumentene er bare noe av det du kan glede deg til.

Vårt flotte hotell Catalonia Reina Victoria Wellness & Spa gir utsikt over det spektakulære Tajo-juvet, og kan skilte med utendørs basseng, spa, en vidstrakt hage og en à la carte-restaurant med panoramautsikt.

Oppdag denne sjarmerende byen som lokalbefolkningen kaller Drømmebyen med oss!


Høydepunkt:
•    De hvite landsbyene
•    Matlagingskurs og lokale smaker
•    El Quinque flamencoshow
•    Flott Spa-hotell
 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

CATALONIA REINA VICTORIA WELLNESS & SPA
Jerez, 25
29400 Ronda

Flotte Catalonia Reina Victoria gir utsikt over det spektakulære Tajo-juvet i Ronda, og kan skilte med et utendørs basseng, et spa, en vidstrakt hage og en à la carte-restaurant med panoramautsikt. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig overalt.

Hotellet er innredet i viktoriansk stil, og ble bygget i 1906 og totalrenovert sommeren 2012. Bygningen var tidligere hjemmet til den tyske poeten Rainer Maria Rilke.

Rommene er innredet i en elegant og moderne stil, har klimaanlegg, LCD-TV med satellittkanaler, minibar, safe og moderne bad med hårføner og badeprodukter.

Som gjest kan du benytte deg av PressReader-programmet, som gir deg kostnadsfri tilgang til et bredt spekter av internasjonale aviser og blader.

Mot et pristillegg får du tilgang til spaet med boblebad, tyrkisk bad og massasjedusjer. Hotellet har også et treningsstudio og en avslappingsterrasse med panoramautsikt. Du kan nyte en rekke helse- og skjønnhetsbehandlinger.

Restauranten Azahar serverer andalusiske retter og middelhavsmat, og gir praktfull utsikt over omgivelsene. Hotellet har også en frokostsal og en kaffebar.

Reina Victoria & Spa ligger kun 500 meter fra broen Puente Nuevo og Ronda arena, Spanias eldste tyrefekterarena. Du finner Ronda jernbanestasjon kun 10 minutters gange unna. 

      

Program

Vær oppmerksom på at programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Malaga tidlig ettermiddag. Med buss tar vi oss til Ronda (ca. 2 t.) og underveis forteller reiseleder om dagene som venter oss. Velkomstmøte, aperitiff og velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2     Byrundtur og Flamenco (F, L)
Byvandring med en lokal guide for å bli kjent med byen og de største severdighetene, som den arabiske medinas gjemte gater, de arabiske badene og kirken Virgen de La Paz. Vi deler oss i små grupper og setter kursen for den tradisjonelle bydelen Barrio San Francisco. Her besøker vi en gammeldags taverna og til lunsj får vi lære alt om iberiske skinker, lokale oster, honning og vild frukt. Under dagen tar vi også del i to workshops med lokale kunstnere (lær og etsing), og alle får mulighet til å lage et produkt vi kan ta med oss hjem. På kvelden får vi oppleve det anerkjente Flamencoshowet El Quinque, det første og eneste Tablao Flamencoshowet i Ronda

Dag 3    Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller bare nyte vårt deilige hotell. 

Ekstra utflukt: Utflukt med buss til Malaga med guidet omvisning hvor vi får se de største severdigheter, byvandring i gamlebyen, inngang til Picasso museet, lunsj og fritid til shopping (kr. 950,- pr. person v/min. 15 pers.)

Dag 4    De hvite byene (F, L)
I dag besøker vi de to hvite byene Grazalema og Zahara de la Sierra. Ronda er omgitt av vakre landskap og de berømte hvite landsbyene i Andalucía. Vi tilbringer dagen med en lokal guide og lærer om kulturen, historien og hemmelighetene til de hvite byene og deres folk. Vi får en guidet omvisning i begge byene og underveis blir det stop for litt tapas samt besøk og smaksprøver hos en tradisjonell olivenolje-produsent.

Dag 5    Matlaging på vingård (F, L, M)
Hvis mat er en viktig del av din reise, er dette opplevelsen for deg! Dagen byr på en autentiske mat-opplevelse, der vi selv lager maten på en vingård med de beste utsikter over Rondas vakre landskap. Vi får smake gode viner og får et innblikk i den langsomme matfilosofien. Vi blir kjent med de viktigste lokale, sesongbetonte ingrediensene, som vi så bruker til å forberede tradisjonelle andalusiske retter, i tråd med den langsomme turistfilosofien. Dagen starter med et besøk til det lokal matmarkedet hvor vi kjøper inn dagens ingredienser. Vi fortsetter så til vingården for omvisning, matlagingskurs og vinsmaking. Retur til Ronda på ettermiddagen og avskjedsmiddag på kvelden.

Dag 6    Hjemreise (F)
Etter frokost sjekker vi ut og bussen tar oss til flyplassen i Malaga for hjemreise til Norge.

F= frokost     L= lunsj     M= middag