Mallorca og Menorca

NYHET! Bli med på en spennende reise til to av de baleariske øyene; Mallorca og Menorca. 

På Mallorca finner du den herlige spanske stemningen på tapasbarene, grønne olivenlunder, turkist hav, høyreiste klipper og fantastiske strender. Den frodige «lillebroren» Menorca er ikke mindre spennende med sine sjarmerende havnebyer, bølgende åskammer og lange flotte strender. 

Våren er en herlig tid å besøke øyene på og vi skal nyte deres flotte natur og spennende historie. På Mallorca skal vi bli kjent med vestkystens vakre fjell og kystlandskap, den sjarmerende byen Soller, gamlebyen i Alcudia og den pulserende hovedstaden Palma. Vi tar fergen over til Menorca og besøker den vakre havnebyen Ciutadella og hovedstaden Mahon hvor vi også får en fin båttur i Middelhavets største naturlig havn. Vi ser også spor etter Talayotkulturen når vi besøker de megalittiske monumentene i Torralba. Med oss på turen har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på hver og en.

Høydepunkt:
✔  2 flotte øyer på samme tur
✔  Sjarmerende Palma 
✔  Vakker natur

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1        Avreise/ankomst
Avreise fra Gardermoen. Sen ankomst på Palma flyplass og vi blir hentet og kjørt til hotellet i Paguera, ca 30 km fra Palma. 

Dag 2        Lluc-klosteret, Fornalutx og Sollèr (F, M)         
I dag skal vi oppleve Mallorcas eventyrlige vestkyst, med sine vakre fjell og fantastiske landskap. Første stopp er Caimari ved foten av Tramuntanafjellene, hvor vi lærer litt om olivenoljeproduksjonen i landsbyen. 
Vi fortsetter til det vakre Luc-klosteret, kjent for sin svarte Madonna og kirkekor (eldste barnekor i Europa). Vi kjører den vakre kystveien videre til Fornalutx, som 3 ganger på rad har blitt kåret til Spanias vakreste landsby. Her får vi litt tid på egen hånd til å spise lunsj (ikke inkludert).
Utpå ettermiddagen går ferden videre til Port Soller hvor vi har litt tid før vi tar den gamle trikken som kjører oss gjennom den såkalte «golden valley»; forbi appelsin- og sitronlunder til den romantiske landsbyen Soller. Herfra tar vi buss tilbake til hotellet. 

Dag 3        Fridag eller valgfri utflukt (F, M)
Dagen er fri til å utforske området på egen hånd, eller bare slappe av ved hotellet eller stranden.

Valgfri utflukt: Valdemossa
Vi reiser opp i fjellene til den vakre landsbyen Valldemossa. Byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca, i åsen opp mot Tramuntanafjellene og har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2011. Landsbyen er nok mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene. Det gamle munkeklosteret i byen ble solgt for omlag 200 år siden og ble da utleid til utlendinger med mye penger. En av disse var den berømte polske komponisten, som sammen med sin franske kjæreste, forfatteren George Sand, bodde her vinteren 1838/1839. Pris kr 490,- pr person (min. 15 personer)

Dag 4        Ferge til Menorca, Ciutadella (F, M)
Tidlig morgen sjekker vi ut av hotellet og kjøres i buss til Alcudia. Her går vi om bord i fergen som skal ta oss til Menorca. Fergeturen tar ca 1 ½ time. Ved ankomst Ciutadella på Menorca møter vår lokale guide oss på havnen. Det blir sighteeeing i Ciutadella som tidligere var hovedstaden på Menorca. I dag er det den nest største byen og sete for øyas biskop. Vi spaserer gjennom gamlebyen og det blir mulighet for å spise lunsj (ikke inkludert) og kanskje litt shopping. Vi besøker katedralen før vi kjøres til hotellet på ettermiddagen. 
 
Dag 5        Finca, Alaior og Torralba (F, M)
Vi starter dagen med å reise til en Finca hvor det fortsatt produseres typisk menorkisk ost, og vi besøker et ostemuseum og får selvfølgelig smaksprøver. Vi fortsetter til den «hvite landsbyen» Alaior og spaserer gjennom gamlebyen. Byen, som ble bygd rundt Ihalorhøyden, ble grunnlagt i 1304 av kong Jaime II av Mallorca. Her får vi tid på egen hånd til å spise lunsj (ikke inkl.) 
Menorca var en del av den forhistoriske kulturen Talayot, og er en av grunnene til at øya ble erklært en World Biosphere reserve av UNESCO i 1993. På vei tilbake stopper vi for å besøke en av de megalittiske monumentene i Torralba. «Taula de Torralba» er på grunn av sin høyde på nesten 5 meter, den mest berømte på Menorca. 

Dag 6        Mahón og båtuflukt (F, M)
På Menorca fører alle veiene til Mahón, i stedet for til Roma. Så det er her vår tur starter i dag! Vi skal besøke den lille, men veldig vakre gamlebyen, spasere gjennom markedet og til slutt tar vi et havnecruise. Mahón har den nest største naturlige havnen i verden.
 
Dag 7        Fridag eller valgfri utflukt (F, M)
Dagen er fri til å utforske området på egen hånd, eller bare slappe av ved hotellet eller stranden.

Valgfri utflukt: En reise til fortiden og Menorcas natur

Vi kjøres til Ferreries, hvor vi finner Finca Binisues hvor vi får se hvordan man levde på 1900-tallet. Huset er omgitt av en vakker hage og her finner vi naturvitenskapsmuseet på Menorca. Men før vi besøker herregården og museet, skal vi få oppleve «live» hvordan jordbruket artet seg i våre forfedres tid. Etter forestillingen blir vi servert en typisk menorkisk lunsj inkludert husets vin, vann og kaffe. På ettermiddagen besøker herskapshuset og museet. Pris kr 995,- pr person (min. 15 personer)

Dag 8        Ferge til Mallorca, Alcudia og Formentor (F, M)
Vi sjekker ut av hotellet og kjøres til Ciutadella for å ta fergen tilbake til Mallorca. Her møter vi vår Mallorcaguide og besøker gamlebyen i Alcudia. Vi får tid på egen hånd til å spise lunsj (ikke inkl) før vi reiser videre til Cap Formentor hvor vi gjør et fotostopp ved utsiktspunktet Es Colomer – er vi heldig kan vi få et siste glimt av Menorca. Vi fortsetter til vårt hotell i Palma for innsjekk. Felles middag på lokal restaurant i Palma. 
 
Dag 9        Palma – hjemreise (F)
Vi sjekker ut av hotellet og blir med guiden på byvandring i Palmas gamleby. Med nesten 500.000 innbyggere er byen hovedstaden på Balearene. Vi spaserer forbi kirker, marked, gjennom det jødiske kvartalet, de arabiske bad og den vakre La Seu-katedralen. Vi får litt tid på egen hånd før vi kjøres til flyplassen og flyr tilbake til Norge. 

F= frokost,  L= Lunsj,  M= middag
 

Hotell

VALENTIN PAGUERA *** (6.-9. mai)
Calle Peral, 3, 07160 Paguera, Mallorca

Hotellet ligger i trivelige Paguera, ca 30 km fra Palma og kun 400 meter fra stranden og 300 meter fra den populære gågaten hvor man finner restauranter, butikker etc. Hotellet har både innendørs og utendørs basseng, samt innendørs jacuzzi og et lite treningsrom. Rommene har balkong, a/c, TV og hårtørker. Safe kan leies. 

VALENTIN HOTEL SON BOU **** (9.-13. mai)
Urbanización Torresolí Nou, 07160 Son Bou, Menorca

Hotellet ligger i Son Bou på sørkysten av Menorca, ca 12 minutters gange fra stranden. I tillegg til den lange, fine stranden finnes det et lite sentrum med noen restauranter og puber. Det går shuttlebuss til stranden og sentrum flere ganger om dagen. Hotellet har både utendørs og innendørs basseng. Rommene har balkong, a/c, TV, safe og hårtørker. Wi – fi mot ekstra betaling. 
 

HOTEL MELIA PALMA BELLVER **** (13.-14. mai)
Paseo Marí­timo, 11, 07014 Palma de Mallorca

Hotellet ligger ved strandpromenaden i Palma med utsikt mot Palmabukta og marinaen, og ca 1 km fra gamlebyen. Hotellet har restauranter, snack-bar, wi-fi og utendørs basseng. Rommene har balkong, a/c, TV, minibar, safe og hårtørker.