Mangfoldige Berlin

Bli med oss på en innholdsrik og spennende reise til Berlin!

Berlin har blitt en populær storbydestinasjon, og det forstår vi godt! Rikt kulturliv, avslappet stemning, fascinerende historie og bra shopping. 
Vi skal sykle bedagelig rundt med lokalkjente guider og oppleve Berlins kjente severdigheter. Vi skal på en kulinarisk vandring hvor vi får utforske byen på en litt annen måte. Vi skal til sjarmerende Potsdam med historie fra Preussens storhetstid. Ikke minst får vi oppleve en klassisk konsert i slottet Charlottenburg hvor vi først spiser en herlig 3-retters middag. 

Vår erfarne reiseleder Nils Krister Larsen er med oss på denne turen. Han har bodd i Berlin og er godt kjent. «For meg er dette blitt en viktig by! Jeg er interessert i litteratur, kunst, historie og politikk – byen gir meg det jeg trenger av opplevelser og innsikt for å komme videre. Jeg har arbeidet mye med denne byen – og gleder meg til å dele mine kunnskaper med deg»

Høydepunkt:
✔  Klassisk konsert i slottet Charlottenburg
✔  Lokalkjent reiseleder
✔  Guidet sykkeltur

Status:
Fullt

PROGRAM

Vær oppmerksom på at programmet er veiledende, endringer kan forekomme.

Dag 1 Avreise/Ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen. Ved ankomst Berlin flyplass blir vi henter i buss og kjørt til hotellet for innsjekk. Felles velkomstmiddag.

Dag 2 Berlin på sykkel og matvandring (F, M)
I dag skal vi på en guidet rundtur i Berlin – på sykkel! Gruppen vil bli delt opp i mindre grupper og vi skal sykle i et behagelig, rolig tempo (ca 12 km totalt). Det blir mange interessante stopp underveis, og vi får også tid til en kaffepause. De lokalkjente, engelsktalende guidene loser oss gjennom 800 års Berlinhistorie, fra det historiske til det moderne aspektet. Sykkelturen varer i ca 3 timer.
Vel tilbake på hotellet får vi litt tid på egen hånd, før vi møtes om kvelden til en kulinarisk vandring som blir dagens middag. Vi starter i Kreuzberg-distriktet og skal utforske og erfare spennende restauranter, høre om mattrender og møte engasjerte, lokale matentreprenører, høre deres historie og smake deilig mat. 
   
Dag 3 Potsdam (F, L)
Dagens utflukt går til sjarmerende og trivelige Potsdam med sine nydelige parker, vann og ikke mindre enn 12 slott. Vi skal besøke det UNESCO beskyttede slottet Sanssouci. Vi vil også få tid på egen hånd til å utforske den vakre hagen og til å spasere i gamlebyen. Vi spiser en felles lunsj i gamlebyen før vi reiser tilbake til Berlin og vårt hotell. Middag er ikke inkludert i dag. 
     
Dag 4 Fri formiddag, klassisk konsert (F, M)
Formiddagen på egen hånd. Sen ettermiddag drar vi sammen fra hotellet til Charlottenburg Palace. Den tidligere sommerresidensen for den prøyssiske kongefamilien er et ideelt bakteppe for en flott klassisk musikkopplevelse. Orkesteret er kledd i barokk-kostymer og vi får høre vakker musikk fra Barokkens mestere, bl. a Vivaldi, Bergolesi og Bach. Før konserten spiser vi en deilig 3-retters galamiddag. 

Dag 5 Hjemreise (F)
Formiddagen på egen hånd, før vi møtes til avtalt tid på hotellet for transport til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. 

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

HOTELL

MARK Apart Hotel ***
Lietzenburger Str. 82-84, 10719 Berlin

Hyggelig, sentralt beliggende, vest i Berlin, bare 5 minutters spasertur fra Kurfürstendamms handlegate. De lyse, romslige rommene har lydisolerte vinduer, TV, radio, wi-fi og hårføner.