Maribor - ved Dravas bredder

Vi har gleden av å invitere deg til en spesielt utvalgt destinasjon – Maribor i Slovenia. Byen mellom Zjubliana og Zagreb. Her skal vi bare nye i fantastiske omgivelser.
Slovenia er kjent for sine frodige grønne skoger, solfylte åser med vakre vin ranker og en rik kulturarv.
Øst i landet finner vi Maribor, den nest største byen i Slovenia. Byen er kjent for sine vintradisjoner og sitt kulturelle sentrum. I 2012 var de den europeiske kulturhovedstaden og mange sier at byen er som en eneste stor kulturscene. I området rundt Maribor produseres en fantastisk hvitvin, og de eldste vinrankene i verden som fortsatt produserer vin, vokser her. Vi skal selvfølgelig stifte nærmere bekjentskap med vinene fra distriktet.

Vi bor i vakre omgivelser på SPA hotellet Habakuk****. Her skal vi få gleden av å oppleve slovensk gjestfrihet og de deilige spa fasilitetene.
Vi skal på utflukter, først i byen Maribor som ligger så vakkert ved Dravaelvens bredder. I den gamle bydelen Lent finner vi verdens eldste vin og vinkjellere med over 300 ulike slovenske viner. Arketekturen i den hyggelige byen som ble grunnlagt i det 11. århundre er pregaet av perioden 1140-1919 da de tilhørte Østerrike. Vi skal også besøke Ljubliana og Zagreb. Ljubliana er den perfekte by å se til fots, da alle serverdigheter ligger innenfor få minutters gange. I Zagreb opplever vi gamlebyen og den herlige atmosfæren. 


Høydepunkt:
- Avslapning på flott SPA hotell.
- Hyggelige utflukter til Ljubljana og Zagreb inkl. lunsj.
- Bli kjent med Slovenias vin, kultur og historie.

Turen er i samarbeid med

 

Status:
Fullt

Program

DAG 1:  Ankomst (M)
Avreise med Austrian Airlines fra Oslo via Wien til Graz.  Her møtes vi av bussen som kjører oss til Maribor (ca. 45 min.) Etter ankomst til hotellet er det innsjekk og middag.

DAG 2:  MARIBOR - kultur og vin (F/M)
Etter frokost fortsetter vårt Slovenske eventyr.  I Maribor tar vi en spasertur gjennom det gamle bysentrumet med lokalguiden, og ender på vinkjelleren Rožmarin hvor vi får smake på lokale viner fra regionen. Vinene regnes blant landets beste viner.  Det er franske vineksperter som har fastslått at vinrankene som vokser utenfor huset, og som fortsatt produserer vin, faktisk er verdens eldste vinranke. 
Maribor er kjent for sitt årlige World Cup arrangement i slalåm for damer, og bakken ligger rett bak hotellet. Man kan ta Kabelbane opp til toppen på ca 1000 m.o.h, med en flott utsikt over området.
Dagen avsluttes med litt tid til egen disposisjon, før det serveres middag.


Dag 3  Utflukt til Ljubljana (F/L/M)
Etter frokost drar vi med buss til hovedstaden Ljubljana. Hovedstaden har ca 250.000 innbyggere, og er en sjarmerende liten by ved foten av Alpene. Det gamle bysentrumet har et unikt arkitektonisk utseende, spesielt på grunn av sin blanding av barokk og «art nouveau» arkitektur. Lokalguiden tar dere med opptil Ljubljanas slott, som er byens største attraksjon og har ligget der i mer enn 900 år. For å komme opp til slottet benyttes taubanen. Da er det tid for en tradisjonell Slovensk lunsj på en av de lokale restaurantene, før det blir litt tid på egenhånd
Middag på hotellet.

DAG 4  Utflukt til Zagreb (F/L/M)
I dag går turen til nok en hovedstad, Zagreb, som er Kroatias hovedstad.  Zagreb er dog 3 ganger større enn Ljubljana og kanskje Kroatias best bevarte by.  På sightseeingen i Zagreb får vi oppleve vakker arkitektur, severdigheter, shoppingmuligheter og museer. Zagreb omtales ofte som en «uoppdaget» by med masse av sjarme og et yrende folkeliv. For øvrig er prisene svært «sympatiske» i Zagreb.
Etter sightseeingen med lokalguiden, har vi en felles lunsj og deretter litt tid på egenhånd.
Middag på hotellet.

DAG 5  MARIBOR (F/M)
Frokost på hotellet. Etter å ha vært på farten hver dag – har vi satt denne dagen til egen disposisjon.  Enten du vil nyte hotellets fasiliteter, naturen rundt hotellet eller ta en tur inn i sentrum av Maribor.
Middag på hotellet.

DAG 6  Hjemreise (F)
Etter frokost går turen tilbake til Norge, samme vei som vi kom.

F=Frokost L=Lunsj M=Middag

Hotell

SPA hotellet Habakuk****
Dette flotte 4-stjerners spahotellet ligger i grønnlige omgivelser. Det finnes flotte spamuligheter, og det er også bar og restaurant på hotellet. Rommene har TV, safe, wifi, morgenkåpe til utlands og Wi-Fi tilgjengelig.